reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

hello babeczki :-)
czytam Was od rana ale jakoś mi się pisać nie chciało :zawstydzona/y: sesesese...
W sumie to ja się napiszę po nocy prawie sama do siebie to mam limit słów wyczerpany na dany dzień ;-)

Narobiłam dzisiaj kipiszu w kuchni, nabrudziłam, porozwalałam i teraz nie mam weny tego ogarnąć :szok:
Jadłam dzisiaj znowu placki, oczywiście z moją "kotą" bo Ona kocha placki :-D

Tymuś dostał od M. kolegów z pracy matę edukacyjną :-D akurat nie mieliśmy, mały to ma szczęście :-)

Mój kocur pobił dzisiaj rekord skakania :baffled: na 1,5m mi skoczył na regał. Tam go jeszcze przecież nie było...:shocked2:

he he...dziewczyny, czy Wy też tak macie,że macie termin od gin. w 40tc3d? chyba Poli tak miała i ja tez mam...te suwaczki wyliczają automatycznie i ja sama kiedyś tez liczyłam i tyg się z suwaczkiem zgadzają a termin jest 3 dni później :confused:

"K" mi się psuje i nie wkkkkklepuje :wściekła/y:

gnidka według suwaczka jesteśmy na tym samym etapie ;-):tak::-D

reklama
Wiadomość od Martiki na fcb [h=5]Hej dziewczynki. Dzisiaj o 4.09 po 20godzinnym porodzie przyszedl na swiat Szymon. 3640 waga , 53 cm, 10 punktow:))) Kluska czuje sie super, mama troche gorzej. Buziaki dla wszystkich BB cioteczek:)))
[/h]

Dziewuszki a ja lecę z emkiem na kawusię na miasto. Trzeba korzystać, bo może to już ostatnie takie frywolne wyjście :-D

Jak któraś chce to zostały mi naleśniki z serem, mogę się podzielić :tak:

Smoniczka ja chce plizzzzzzzzz, takiej ochoty mi narobiłaś:-) oddam w zamian jutro rosół:-D Trzymać kciuki wizytuje o 20 mam nadzieję, że usłysze, że jest rozwarcie i na dniach urodze:cool2:

a ja sobie zafundowałam 3 godzinną drzemkę i super się wyspałam :-) zgaga powróciła, menda jedna :baffled: teraz coś bym zjadła ale sama nie wiem co pomysłu brak...może się w końcu za prasowanie wezmę bo już tak od tygodnia się zbieram i nie potrafię

tak bym sobie w ramach nudy poszła np. rodzić a tu klops :happy2: Robert chyba czeka aż spakuje do końca torbę bo jeszcze nie wpakowałam kubka i sztućców więc chyba to dziś zrobię może zechcę się wtedy wykluć brzdąc mały :-p

Martunia kciuki zaciśnięte &&&&& a naleśniki poleciały kurierem :-)

Z "miastowej" kawki zrobiła się herbatka, ale też było miło. Emek zakupił mi 2 książki i chyba zacznę je czy czytać co by się przed porodem wyrobić :-D bo później to różnie może być (domyślam się, że na czytanie czasu nie będzie :sorry2:)

Moje maleństwo właśnie ma czkawkę, a przed chwilą to chyba jogę ćwiczyło :cool2:

Zostawic was na troszku a tu tyle do nadrabiania.

Martik - gratulacje.

Annaroksana - kciuki trzymam.

Zuza - hop hop...

Spotkanie z położną ok.

Sale 1 fajne, choć 2 lepsze świeżo po remoncie i w sumie w dwójeczce od 8-22 może tata być a w jedynce non stop.

Położna fajna objaśniła wszystko.

Amnioskopie u nas robią rutynowo blisko terminu o ile szyjka pozwoli na takie badanie plus ktg i usg i zdarza się, że po tym badaniu odchodzą wody, skurcze przychodzą więc w terminie lub po jakby metoda wskazana na wywołanie..

W razie szyjki długiej zamkniętej badania nie robią tylko czekają aż szyjka pozwoli na to badanko.

Na to badanko trzeba mieć koszule, szlafrok, kapcie i badania wsie pewnie na w razie jak by trzeba było zostać już na oddziale, bo nigdy nie wiadomo czy wody nie będą np zielone...

Boziu ale na słodkie robicie smaczka... mam milkę wiśniową i chyba całą zjem.

Jeszcze spora garstka towarzyszek niedoli widzę została więc nie jestem sama niby niewielkie pocieszenie ale zawsze...

aleście nadrobiły tych postów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to ja się pochwalę że u nas ze zdrówkiem już lepiej, mąż odzyskał siły i wstał z łóżka, dzięki czemu ja znów mogę zalegnąć:-D a że nie był jeszcze w pracy, to rozłożyliśmy łóżeczko, naszykowałam ubranka na wyjście i znieśliśmy fotelik ze strychu, tak więc Dominik wychodź;-)
dreamus rosołkiem nie poratuję, ale mam pyyyyszną ogórkową:happy2: współczuje bólu... oby to już faktycznie była końcówka:tak:

kasiadz to ty się spinaj kochana, co ten małżonek szanowny ma sie lenić w domu;-)
Żanetka nasze auto przeszło tylko dzięki znajomemu mechanikowi:cool2:

Patik ja też jestem za medalem dla ciebie, to samo agisan i inne mamusie po raz kolejny:-)

smoniczka właśnie dokończyłam ostatnie naleśniki z serem

któraś nie ma tv, już nie szukam która... ale nam padła chyba antena ze 2 tyg temu i mąż już wariuje, bo ciągle kombinuje i ni jak nie może uruchomić... ciągle brak sygnału:no: już się nawet przyzwyczaiłam, ale o meteorytach w radiu co godz nawijają:-p

więcej juz nie pamiętam co komu miałam odpisać

wczoraj byłam na ktg i troche się dziwili że mam przyjeżdżac przed terminem, ale wyszło ładnie, małe skurcze pojedyńcze, ale miałam też badanie gin i usg, czego się nie spodziewałam... moja kluseczka ma ok 3kg, szyjka skrócona i miękka ale bez rozwarcia. tak wiec u mnie też jedna wielka niewiadoma:confused::dry:

Hej no to mamy kolejną mamę co się w kurorcie kurczy - Kaja.M. ruszyłą do boju. Wstawię za chwilę sma w odpowiednim wątku!

Gnidka. Klowee. Dzięki za medale!!! Ja to jeszcze starszaki puszczę do przedszkola i tak do 13:30 teoretyczny spokój (no chyba, że choroby są, a są często ;)), ale Patik to już w ogóle - podwójny medal się należy!!!

reklama
ja tylko chciałam zameldowac, że ból zszedł niżej. bardzo bolą mnie biodra i uda:szok: kosci w doopce mnie bolą... nie wiem o co kaman?? na brzuchu wypadałoby spac... leze boli, chodzę boli, siedzę też...ech... brzuch czasem zaboli okresowo, no i te kłócia w szyjce są nieznośne...ała.. wyłaź kluseczko bo matka do terminu wykituje....

ide pod prysznic może przejdzie.
KAJA trzymam kciuki:&

Do góry