reklama

Luty 2013

reklama
dzwoniłam dziś do mojego gina i kazał mi przyjechać jutro do szpitala na ktg na 12.00. Ma jutro dyżur więc wypytam go o wszystko i nie wyjdę dopóki nie będę wiedzieć na czym stoję. Jeżeli dalej będą wątpliwości co do rodzaju porodu to wyproszę go o skierowanie na cesarkę. Albo ogólnie niech powiedzą na co się mam nastawić bo taka niewiedza i niepewność jest najgorsza...

Babeczki, właśnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie- szukamy więc na necie ceny szczepień skojarzonych, ale nic dokładnie nie ma, a w przychodni dopiero jutro pani od szczepień będzie. Wyczytałam jedynie, że pełen pakiet do 3 lat to ponad 3 tyś, z czego większość tej kwoty jest do 1 roku życia.

Madziku, kwasia, klowee, wesolutka- to już na bank ostatnie dni w dwupaku!!

Babeczki, właśnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie- szukamy więc na necie ceny szczepień skojarzonych, ale nic dokładnie nie ma, a w przychodni dopiero jutro pani od szczepień będzie. Wyczytałam jedynie, że pełen pakiet do 3 lat to ponad 3 tyś, z czego większość tej kwoty jest do 1 roku życia.

tu fajnie widac koszty
Zaplanuj w budżecie – oblicz ile będzie Cię kosztować szczepienie dziecka
ceny szczepionek zalezne sa od producenta i apteki :-)

na cycki polecam zaparzyc szalwie i robic oklady (najlepiej ze schlodzonego naparu) mi bardzo pomoglo, przynosilo ulge :-)

witajcie tak wogole ;-)

kto najbardziej przeterminowany jest ? ile tych nagrod prezes bedzie musial ufundowac :-p

witaj Wesolutka jakies wkupne musisz postawic, albo zamiast wkupnego wymodlic dla wszystkich 2w1 szybkie rozdwojenia ;-)

ide skonczyc prasowac poki Cortin spi ;-)

Hej,
melduję się po szpitalu, wczoraj wyszliśmy (u mnie były powikłania i trzymali mnie 2 dni dłużej :/). Szymek jest cudowny, ale na nic nie mam czasu. Teraz zasnął, więc pranie, gotowanie, prasowanie. Dzisiaj położna była, wszystko ok. Jak tu się tylko trochę ogarnę to poczytam :) Jeszcze ktoś został w nierozpakowanych? Trzymam kciuki :tak:

A z kąd niby takie wezwanie? Nie szczepiliście w szpitalu? Jeżeli nie chcecie to żadna przychodnia nie ma prawa wzywać was do szczepienia. To nie policja ani sąd tylko punkt usługowy. Tylko nie podpisujcie nic jak nie chcecie dziecka w przychodni zaszczepić albo zaszczepić później. po prostu powiedzcie,ze nie i tyle bo nie macie obowiązku nic podpisywać a jak podpiszecie to potem może sanepid za Wami ganiać a tu już jest duzo roboty,żeby się odczepili.

koszt jest zależny od producenta i apteki czy przychodni. Musisz też się zastanowić na co chcesz szczepić bo owszem będzie to koszt ok 3 tys ale jeśli chcsz na wszystko to co obowiązkowe i dodatkowe szczepić. My szczepimy tylko obowiązkowymi skojazonymi 5 w 1 :) musisz się zastanowić czy dziecko będzie szło np do żłobka szybko bo jeśli tak to może i warto rozwazyć dodatkowe szczepienia ale jeśli nie to wg mnie nie ma sensu, zawsze można zazczepić później a im później to zrobisz tym mniej dawek tzeba będzię a więc będzie taniej :)

Nie rozumiem Na_cik Twojego postu:sorry2:?? Wyraziliśmy zgodę w szpitalu na szczepienia i jesteśmy za nimi. A dziecku podawane są szczepienia po narodzinach- i to sa tylko jedne z wielu zalecanych szczepień przecież:tak:

Cortina, dzięki, też znalazłam ten kalkulator. Tylko tam właśnie są te widełki..Przyjdzie do nas pediatra to dopytamy najwyżej.

kasiadz, masz rację, że nie ma co popadać w przesadę;)

My zdecydowaliśmy, że pieniążki, które Leoś dostaje od pierwszych gości przeznaczymy na rozszerzony program szczepień- chyba będziemy za tym programem 5 w 1 + rotawirusy...No ale trzeba poczytać jeszcze o tym:tak:

Ale mam cudowne paznokcie po ciąży:-D Nie do wiary! Zawsze mi się strasznie rozdwajały, a teraz sa jak sztuczne, takie twarde;-)

reklama
a propos szczepien - my zdecydowalismy sie tylko na obowiazkowe na poczatek. nie ufam tym ustrojstwom. kazdy ma prawo do swojego zdania i je szanuje. ja osobiscie uwazam ze te ponadprogramowe to nabijanie kasy koncernom. do zlobka mlodego nie posylam wiec ryzyka wielkiego na kontakt z dziadostwem nie bedzie;)

ej wy spakowane! nie denerwujcie sie. jest ciezko ale jedyne co zrobcie poki jeszcze mozecie to sie wyspijcie i to porzadnie;)
dobra lece zjesc obiad poki mlody kima.

ps. mam pytanie do rozpakowanych. mojemu kajtkowi strasznie zlazi skora np na dloniach i pod pepkiem. i to od samego urodzenia. wyglada jak liniejacy waz. smaruje go kremami, balsamami i nic. co na to poradzicie?bo wizyta u pediatry dopiero za tydzien, a polozna kazala natluszczac emolientami. efektu za bardzo nie widze.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry