reklama

Luty 2013

agoad no dziękuję bardzo za pocieszenie :-p już myślałam, że mam takie spokojne dziecko, chociaż nie tracę nadziei do końca :-) oby nic się nie zmieniło :tak:

Błękitna miałam właśnie pytać co u Was i jak po tym szpitalu się czujecie. Oby Nadia szybko zapomniała i się wyciszyła :tak:

kto tam pisze z Domikcw to niech przekaże mega ogromniaste kciukasy za nią &&&&&&

mój straszy synuś na spacerze z dziadkami, mały najadł się i dalej śpi a ja leżę i "się wietrzę"
dziewczynki po ilu te szwy (rozpuszczalne) przestają przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu? tzn kiedy ich nie czuć?

reklama
Mamuśki ja z prośbą o porade- jakich butelek używacie? Polećcie jakieś z małą dziurką. Używam aventu do mleka jest w miare ok ale jak chce podać wode lub koper to syn się dławi i krztusi czyli za szybko leci:-( Z dobrych wieści Kuba waży 3170 czyli w 2 tyg przybrał 570 z czego jestem bardzo zadowolona tylko pani pediatra mówi, że powinien zjadać 100-110 za jednym razem a on ledwo 60 wciąga no czasami 90 . Sama już nie wiem co o tym myśleć- mam go tuczyć za wszelką cene pomimo tego, że mu się ulewa, przecież on się urodził mały i ma troche inne potrzeby niż dzieci urodzone z wyższą wagą. Za 2 tyg kolejna wizyta i znów ważenie....

P.S nie potrafie zmienić suwaczka a więc wybaczcie

Hej!
Pisałam dzisiaj też z domikcw ale mojemu Jaśkowi się maruda włączyła i nie dałam rady Wam nic napisać, ale dobrze że Kwasia lepiej sprawuje się jako informator:tak: Przekazuję za to najnowsze wieści, że na dzisiaj dali domikcw spokój, ale z tego co pisze to odszedł jej czop:tak: więc trzymamy nadal kciuki &&& może coś więcej dowie się na obchodzie

Jestem zalatana, w weekend będziemy świętować urodzinki Zosi, przede mną wyzwanie logistyczne - muszę przenocować 8 osób, posprzątać, wymyślić menu i ogarnąć temat gotowania i pieczenia, a nie mam siły nawet na myślenie:sorry2:

Moja kluska nareszcie zostala zarejestrowana- yuuuupi:-) A poza tym to mamy zaparcia ze hej...nie mam pojecia juz co robic:-(
Gnidko- my akurat tym razem jedziemy samochodem do Polski, ale latam raczej ryanairem- do Szczecina tylko ta linia lata, i kilka razy lecialam z kolezanka ktora brala fotelik zamiast gondoli i bylo to traktowane jak wozek, fakt ze ostatni raz bylo to ok 1,5 roku temu i moze cos sie zmienilo, ale nie sadze.

My po spacerku z tatusiem:-) A Leosiowi robi się cemieniuszka:baffled:szybko coś..

Pytałyście o połóg..ja już mało co plamię, ale niestety kroczę nadal popuchnięte i rwie strasznie momentami:confused:

Czekam niecierpliwie aż synek się obudzi- jedna pierś strasznie mi stwardniała z 1 strony boliiiiii:baffled:

Martunia- klade na brzuszku i masuje mu brzuszek i nozki podkurczam, fakt nie sa te zaparcia takie mocne i dlugie jak w pierwszym tygodniu, ale i tak sie meczy to moje malenstwo.

Jej u nas dzis koleczka byla...ktora przeistoczyla sie w glod wiec ogolem 1,5 h placzu:((

Szukam wlasnie sposobu jak nauczyc mala zasypiac na noc bo obecnie wyglada to tak, ze po jedzeniu klade ja w lozeczku i daje smoczek, ona go puszcza ja jej podaje,ona go puszcza i tak 1,5h:/ brak mi juz cierpliwosci do tego:(

klade ja w lozeczku i daje smoczek, ona go puszcza ja jej podaje,ona go puszcza i tak 1,5h:/ brak mi juz cierpliwosci do tego:(

wlasnie to zaliczyłam :((( podawałam smoczek chyba z tysiąc razy, a mały wypluwał a potem darł się :((
Klęłam w duchu i zagryzałam zeby :(( chyba mu ten smoczek na gumkę przywiążę (jak klaunowy nosek):confused:

reklama
bella jak pisała martuszka u wielu dzieci zdarza się lekka asymetria fizjologiczna i do 3 miesiąca mija.położna raziła Frania skonsultować ale ja nie ufam jej wiedzy fizjoterapeutycznej i ortopedycznej jest mocno do tyłu. na poradzenie z lekką asymetrią polecam porady zawitkowskiego na temat pielęgnacji niemowląt podnoszeniu itp na podstawie metody bobathów

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry