reklama

Luty 2013

Dzien dobry
Moje dziecko dalo mi dzisiaj w nocy odpoczac, spal jednym ciagiem od 24 do 4.30:-) potem od 5.30 do 8:-) i teraz znowu spi:-) i to nie na rekach tylko w hustawce,az mi tak jakos dziwnie- tyle czasu dla siebie juz nie mialam od miesiaca hehe:szok:
Ja tez juz podaje klusce espumisan- jak dla mnie rewelacja!
A po wczorajszej sniezycy dzisiaj mamy piekna wiosne- sloneczko od rana i zero wiatru- cudna pogoda na spacerek.
Milego dnia :happy2:

reklama
dzieeeń dobry bardzo :-D

poli cieszę się, że jednak dobre wieści przyniosłaś od lekarzy :) szkoda tylko, ze o tym barku nie powiedzieli Ci już w szpitalu... :baffled:
bella co to za ustrojstwo będzie Twoja Maleńka nosić?? moja siostra musiała nosić przez kilka miesięcy taką specjalną pieluchę ortopedyczną, zastanawiam się czy u Was to będzie podobne, czy coś innego.. jeśli to samo, to nie jest to takie straszne ;-)
martik daj trochę tej Waszej pięknej pogody, my dalej kisimy w domu :-( ale może dziś wystawię Małego chwilkę na taras bo przynajmniej nie pada...
przez to moje wyznanie o kąpaniu Małego co 2 dni czuję się jak wyrodna matka :baffled: :-( dla Niego kąpiel to największa tragedia, kara... zresztą przebieranie też :baffled: tylko Go zacznę rozbierać i już ryk :-( i nawet smoczek nie pomaga bo tak krzyczy, że go nawet nie złapie :-( więc póki co oszczędzamy Mu tego Jego wielkiego nieszczęścia jakim jest kąpiel...
u nas dziś nocka idealna :-) (chyba nagroda za wczorajszy dzień :-D ) ostatnie karmienie ok północy, następna pobudka o 5.30, na godzinkę przed wyjściem Taty do pracy :-) karmienie, przebieranie i do tej pory Bączek smacznie śpi :-D ale już by mógł wstać bo nie mam z kim pogadać :-D
lecę ogarniać włościa

miłego dnia wszystkim życzę! :)

Ostatnia edycja:
PAOL u nas trwalo to 2-3 dni, jadl non stop :szok: myslalam ze mi cycki odpadna ;-)

Ulewator spi ja jem sniadanie jak wstanie idziemy na spacer :-) juz mnie rece bola na sama mysl spacerowania w tym sniegu, ludzie niestety nie odsniezaja chodnikow a jak ulica jedzie odsniezarka to zala ta breja z ulicy laduje na chodniku wlasnie :sorry2:

Martuszko- My wit k nie dajemy, podamy dopiero po okresie kolkowym- tak jak zalecił pediatra.

Gdzie ta wiosna?? Na spacer chcę iść, ale u nas zimnoooo- nie chcę małego doprawić przed szczepieniem. A propos szczepień- wybraliśmy 5w1 oraz rotawirusy

POLI jestem w szoku jak przeczytalam o obojczyku Leonka :szok:
kur*^%@!^ rzeznicy pracuja w tych szpitalach czy jak :baffled:
masakra !

co do szczepien ja polece pr bezplatnym i chyba doszczepie na pneumo i meingo bo Cortin pojdzie do zlobka chyba :sorry2: az mi przykro jak mysle o tym ze bede musiala go zostawic i wrocic do pracy :-(
tak zaluje ze nie zalapiemy sie na roczny macierzynski :-(

Hola ponownie!

Ja też póki co nie podaję wit. k, poczekam z tym aż mała skończy 3 miesiące.

Co do szczepień to jeszcze się nie ogarnęłam, mamy jeszcze trochę czasu.

Wczoraj poznałam co to znaczy być matką trójki w praktyce: suszyłam dziewczynkom włosy na dwie suszarki dodatkowo uspokajając małą, bo suszarka czyni cuda ;) Jak sobie uświadomiłam jak to musi z boku wyglądać to aż mi się śmiać chciało - w każdej ręce suszarka ;)

A ja jeszcze nie mam fotelika do wózka, bo czekam aż dostarczą nam adapter do starego dobrego Phil&Tedsa, więc póki co spacerów nie zaczniemy. Zostaje werandowanie, teraz to jeszcze ok, ale jak się zacznie ładnie robić to będzie bieda ;(

Ja jeśli nadal będę miała pracę to powinnam do niej wrócić jakoś w połowie września. Ale raczej nie wrócę...

witam się :happy:

my dziś kiepsko spaliśmy bo od 4.00 Robercik stwierdził, że on się już wyspał i mama i tata też już spać nie muszą...przy okazji jeszcze trochę popłakał pod nosem.

Wczoraj byliśmy u gina ściągnąć szwy, lekarz stwierdził, że wszystko bardzo ładnie się goi, zadowolony jest i jeszcze mnie po cycach zmacał i stwierdził, że idealnie jest :-D:-D

poli bardzo się cieszę, że z Leosiem ok, biedactwo się musiało nacierpieć przez tych baranów w szpitalu...

co do domikcw to wczoraj pisała, że miała skurcze co 7 minut i odszedł jej czop...nie wiem jak się akcja rozkręciła bo na razie nic nie odpisała jeszcze...ale kciuki mamy trzymać :-) a co do jej tc to ona bodajże jest jakieś 10-11 dni po terminie z tego co pamiętam...

Hej mamuski:-)

U nas Nocka nawet znośna, tylko z zasypianiem był problem:-\ ale ostatecznie Kruszyna dała pospać. Teraz wciągnęła butle i śpi :-)
Wczoraj tak zachwalalłam, że mała lubi się kompać wiec dala taki koncert, że chyba pól osiedla ja słyszało :-D

Dziewczyny ja używam sól fizjologiczną w takich ampulkach i się zastanawiam czy jak się je otworzy to trzeba to od razu wykorzystać? bo szczerze zużywam tylko pół tej ampułki i szkoda mi wyrzucać, ale nie wiem czy można trzymać otwartą.

reklama
MegiPegi my mamy rozworke koszli, to troche gorsze niz ts poduszka, ale mala spi juz godzinke i zjadla ladnie, wiec chyba sie przekonuje powoli:)
Teraz trzymam kciuki aby to pomoglo:))

Cortina rozwalilas mnie tym Ulewatorem hihi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry