reklama

Luty 2013

a Wy dziewczyny jesteście na zwolnieniach czy pracujecie??

smoniczka fajnie, że mamy ten sam termin porodu. bedizemy razem szturmowac porodówkę krzykiem:-D

Ja się bycze na L4 i dobrze mi z tym:-) (nadrabiam zaległości w dzierganiu).

Tak naprawdę to staram się na razie nie myśleć o porodzie bo najzwyczajniej mnie przeraża:szok:

ale pospałam, od 17 do 08.15 z krótką przerwą o 3(byłam już całkiem wyspana,ale chwilę poleżałam i spałam dalej)

Wow no to pospałaś jak niedźwiedź:-) Ja coś spać nie mogę, wieczorem o 22 już się oczy kleją ale jak się kładę do łóżka to przewracam się do północy a rano punkt 9 wstaję. Na samiusieńkim początku miałam takie dni, że musiałam pospać w dzień, ale szybko mi przeszło.

reklama
Witam Cię domikcw:-)
kasiulec ale pospałaś, bravo. Ja jakoś spać nie mogę po południu, a w nocy to co 2 h siusiu:-p. Wczorajsza surówka z kapusty kiszonej nie była dobrym pomysłem, umieram na wszystkie mozliwe doligliwości:szok:

Witam w deszczowy dzień. I witam nową mamusię:) Ja tez jestem już na L4, nie ma co ryzykować..
Wstałam niedawno i jem paróweczkę. Za placek się zaraz biorę, bo wczoraj wieczorem tradycyjnie męczył mnie ból głowy- zauważyłam, że trwa to niemal w każdy wieczór odkąd zaczął się 2 trymestr..A wczoraj to zjadłam pół słodziutkiego arbuza:D Mmmmmmmm

jeszcze raz dziękuję za miłe przyjęcie.
obecnie jestem na urlopie ale od 14 idę na l4. moje wybawienie bo odkąd wiem, że w ciąży jestem to jakoś nawet siły ani ochoty na pracę nie mam.

a dziś na obiad wymyśliłam naleśniki z serem i z powidlami sliwkowymi.mmmm....pychota!!! tylko szkoda, ze przy tym trzeba tyle stac:-D

to widzę, że nie tylko ja mam senne dni i noce. aaaa noce też mam dużo razy przerywane na siusiu:no: potem zasnąc nie mogę...

przepraszam, że nie pisze konkretnie do którejś z Was ale najpierw muszę się połapac z Wami.

też się boje porodu. miałam oory przed zajściem w ciąże bo przecież trzeba urodzic.... nie chce o nim myślec. postanowiłam ze pierwszys trymest to bedzie radosc z maluszka. drugi trymest to będę martwic się jak ja sobie poradzę i jak się zajmę moim dzieckiem. to moja pierwsza ciąża i nie mam bladego pojecia jak się dzieckiem zajmowac:zawstydzona/y: czasem to aż mi wstyd, ze nic nie wiem. no a trzeci trymest to bedzie strach przed porodem....nawet nie chce o tym myślec....
mówcie o milszych sprawach;-)

Cześć Dziewczynki:-) Witam serdecznie nową mamusię:-)

Słyszałyście o czymś takim:
Intelligender- test prognozujący płeć dziecka

:szok:

Widziałam to na allegro, gdy szukałam testów owulacyjnych jak chciałam zajść w ciążę. Też się zastanawiałam czy to działa, no bo kosztuje niemało. Ale jakbym wiedziała, że daję niemal 100% pewność co do płci to bym się skusiła;)

Domikcw- ja Ci powiem, że nie mam obaw przed porodem, przynajmniej narazie:) Wychodzę z założenia, że skoro niemal każda kobieta poród znosi od początków naszego istnienia, to ja też dam radę. Chciałabym też urodzić naturalnie:)

domikcw witam :-) co do opieki nad dzieckiem to nic się nie martw - samo przyjdzie jak się maluszek pojawi :)
sylwia ze znieczuleniem w Pl to jest różnie. wszystko zależy od szpitala. ja miałam bez problemu.

boicie się porodu? hehe ja też! za pierwszym razem aż tak się nie bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka :-D teraz wiem i sama się sobie dziwię, że tak szybko się na drugiego malca zdecydowaliśmy :-D
ale spokojnie - niektóre porody podobno nie są złe. mi się akurat trafił długi i ciężki bo młodemu się w ogóle nie spieszyło.
tyle osób przeżyło to my też damy radę.

a tak jeszcze do znieczulenia... nadmierny ból może się okazać zagrożeniem dla matki czasami i znieczulenie powinno(!) być podane - niestety w Pl się tego nie praktykuje.

no ja to jakoś narazie pozytywnie myślę o porodzie, że jakoś go przeżyje, za to nie wyobrażam sobie wbicia igły w kręgosłup w ramach znieczulenia, w ogóle kroplówki i pobieranie krwi to dla mnie jedna wielka masakra, pewnie dlatego ostatni raz miałam pobieraną krew w 5 klasie podstawówki, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przeżyję wizytę w laboratorium

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry