Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
teoretycznieponoć pierworódki czują ruchy po 20tc a wieloródki po 17tc (tak gdzieś czytałam). Ja w pierwszej ciąży czułam w 23tc ale nie byłam pewna czy to to, a w 25 już bylam pewna:-)
bez wspomagaczy, znieczulenia, bez naciecia - nie wyszło tak jak chciałam, bo 10 godzinach i 8 cm nie chciało ruszyć dalej, ja uparta że nie chce oksytocyny, ale po kolejnej godzinie bóli i braku postępów, dałam się namówić lekarzowi na kroplówkę, a potem poszło szybko
też mnie nacinali, a kolejna niespodzianka to to że nie umiałam urodzić łożyska, więc nie obyło się bez znieczulenia ogólnego, łyżeczkowania i szycia..
Myslę że już przy półleżącej pozycji byloby o wiele łatwiej.
będzie dobrze, nie ma innej opcji

? chyba po wczorajszym gorszym samopoczuciu dzisiaj power zawital, co? tak trzymaj!
. 

. Jestem bardzo szczęśliwa, że nie musiałam rodzić sn i że teraz też powinna być cc.Jak to jest z tym znieczuleniem przy porodzie? Dają nie dają a może się trzeba upomnieć? To będzie mój pierwszy poród i już się boje