Witam wszystkich szczególnie nową mamusię
ktoś proponował założenie nowego wątku z zakupami i poradami już nie będę szukać kto, ale tak przeglądając asortymenty sklepów z art dziecięcymi przeraża mnie ogrom rzeczy, które można kupić. jako pierworódka jestem zielona w zakupach, co prawda opiekowałam sie dziećmi ale one juz wszystko miały. i tak myślę że przydałby sie wątek z takimi poradami, ile czego kupić, co sie przydaje a co nie. ja na przykład myslałam ile pieluch mam kupić i jakie, jaki smoczek, czy potrzebny jest podgrzewacz do butelek itp. juz myslałam nad stworzeniem listy i kupowaniem co miesiąc po trochu żeby na raz nie był to tak duży wydatek.
myslałyście nad pieluchami wielorazowymi? jestem zdecydowana że będe ich uzywać, ale też nie wiem ile ich trzeba kupić na zmianę i jak często zabrudzają się majteczki. jeśli któraś z mamuś ich używała to może skrobnie parę doświadczeń, muszę poszukać jeszcze na innych forach. U nas niestety ostatnie maluchy chodziły w pampersach.
kupiłam sobie spodnie ciążowe na allegro, jestem ciekawa co przyjdzie, bo wczoraj nie miałam co założyć, wszystkie normalne już zbyt cisną;(
PS. po miesiącu cichych dni przeprosiłam sie z szydełkiem i robie żółtą serwetkę tak na poprawę humoru
ja już po porannych czułościach z kibellkiem i śniadanku, w końcu mogę jeść płatki z mlekiem:-) miłego dnia