reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Witam witam:) My dziś spędzamy niedzielę sami w domku, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Zawsze jeździlismy do moich rodziców na obiad. Postanowiliśmy zostać w domu bym mogła leżeć. Na obiad mamy przepyszne pulpety w sosie musztardowym:) Instruuję mężusia co jak ma robić:) Miłego dnia!!!

reklama
Bella - ja bym olała teściów, co jeszcze płec i imie wnuczątka chcą wybrać... dziwnie jak dla mnie ja bym chyba nie wytrzymała i im puściła wiązankę he he

Co do jeansów, ja noszę takie o rozmiar większe i biodrówki, jak sie zginam, siadam, majtki na wierzchu hehe, po domu mam ciązowe zwiewne portki czarne z tym pasem luźnym więc git a za jakis tydzień dwa zakupuje jeansy ciążowe.

Jak dla mnie ta historia przemalowana trochę, do 12 tyg dzieci sie rozwijają a potem juz tylko rosną a do tych 12 tyg to nie było brzucha pewnie az takiego i nie było co uciskać a potem to najwyżej dziecko jedno mogło mieć mniej miejsca i jakieś np źle ulożone nogi, ręce itp od długiego przebywania w złej pozycji i niemocy zmiany tej pozycji.

Bylismy na obiedzie u rodzinki, ale troszkę,źle się czułam więc wróciliśmy przed deserem... a niech to...:-D

Dla mnie też ale wiadomo jak to na wsi na cos trzeba zwalic i to jeszcze tyle lat temu, nie wiem dokladnie kiedy to bylo ale moj tata ma 60lat więc pewnie dawno

Cześć Kobitki!!
Ale pogoda....:crazy: spać cały dzień mi się chcę i o niczym innym nie myślę;-) Dziś na obiadek miałam fasoleczkę szparagową, młode ziemniaczki i pieczeń:-D ale się obżarłam:-) A teraz przyszła ochota na jakiegoś dobrego loda...chyba będę musiała wysłać mojego męża do sklepu;-):rofl2::rofl2:
Co do jeansów to ja w nich chodzę....Ale rozpiętych :-pbo się już nie dopinam:zawstydzona/y:;-):rofl2: a dziś dostałam kilka bluzek, spódniczkę i ciążowe jeansy od koleżanki :-D Są świetne:-)

bella nie przejmuj się w ogóle takim bezsensownym gadaniem :confused2: Ważne, że wy się cieszycie z córeczki a jak dziadkowi się nie podoba to on ma problem;-) I tak jak znam życie, to jak się urodzi to będzie "kochana wnuczusia dziadziunia" ;-)

witam Mamusie ;)

narobiłam całą michę salatki jarzynowej. Pytam wczoraj Miska czy do niedzieli wieczorem zjemy, a on, że chyba zwariowałam że taką michę zjemy.
Jego dzisiaj od rana nie ma w domu, wraca wieczorkim. Na kolację ledwo mała porcja na dnie zostawiona dla niego tej sałatki.....:rofl2: (zrobiłam chyba z 10 rund do lodówki po sałatke, nic innego dzis nie jadłam).

Bella- ale wkurzajacy tesc! Wymysl najgłupsze imię jakie znasz i powiedz że na takie jednak zmieniasz jak się tamte nie podobalo :wściekła/y:
ps. ciekawe jak moi tescie zareaguja na imię.

Orchidea- trudno powiedziec cos o tej wydzielinie. Czasami tak jest, że wydzielina nie jest idealnie czysta, czasami dziewczyny nawet maja plamienia w ciązy i nie musi to oznaczac nic zlego. Ale gdyby pojawilo sie krwawienie- to szybko do lekarza! Obserwuj wydzielinę. Seks nie powinien uszkodzić dzidziusia, no chyba ze lekarz da szlaban seks ;-)

Dziewczyny mam problem ! wiem długo mnie nie było, dziś usiądę i nadrobię wszystkie zaległości..

Dziś po ok. 2 tygodniach bez współżycia poszaleliśmy z moim chłopakiem. No w " " bo trwalo to krótko ponieważ mnie okropnie bolało wejście do pochwy krótko mówiąc. mam obtarte całe wejście i jak poszłam już po wszystkim do toalety to na papierze zauważyłam różowawą wydzieline.. dwa razy się podtarlam i już jej więcej nie ma. Okropnie się boje, że mogliśmy uszkodzić maluszka :( co myślicie?

Jeśli robiliście to ostrożnie to na pewno nic się nie stało..Lekarz mi mówił, że w trakcie ciąży niestety nie można dawać się ponosić wielkim emocjom;) Tylko robić to delikatnie. Myślę, że ta krew przez mocno ukrwioną pochwę

reklama
Ania- sama nie wiem co o tym myśleć uz nie wiem. Zapytam dokładnie lekarki na wizycie ale to dopiero 04.09. Choć z drugiej strony moja mama w ciązy też sporo schudła na początku, a żadnej anemii nie miała...Zobaczymy.

Bella- ach ci teściowie... moi też są dziwni. Nic sie nimi nie przejmuj. choć wiem ze czasem to jest trudne. Moi jeszcze nawet nie wiedzą o ciązy.

Co do noszenia ciasnych ubrań, to mnie ta historia wydaje sie prawdopodobna. Znam dziewczynę, której matka tez nosiła bardzo ciasne i nawet ściągające ciuchy i bieliznę w ciąży i uszkodziła ją na tyle, że ma ona teraz sztywne nogi od bioder w dół i ogromne problemy z poruszaniem się. Ja osobiście chodzę w dżinsach, ale w luźnych i biodrówkach. robię wszystko, żeby w żaden sposób nie uciskać na brzuch.

Orchidea- moim zdaniem poprostu podrażniłaś sobie tam coś za bardzo i stąd to plamienie. Normalny seks bez wielkich szaleństw nie zagraża dziecku- przeciwnie jak ty jesteś szczęśliwa to ono też:)

Ja mam dzis znów leniwy dzień. Nawet zjadłam sniadanie- kanapeczki i obiad rosołek i na drugie sałata ze śmietaną i udko kurczaka ale zrobione na dość ostro:) mniam potem były owoce i lody na seser a na kolację... hm jeszcze nie wiem. Czyli dziś nawet jadłam. Oczywiście zaliczyłam drzemkę dwugodzinną w ciągu dnia a później poszliśmy do kuzynki po sąsiedzku na kawe. teraz delektuję sie obecnością eża w domu. został jeszcze tydzień urlopu.... potem trzeba się bedzie znów na dłużej rozstać...

Do góry