reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

gnidka a miałaś już wizytę w szpitalu? miałaś usg robione? wiesz - pytam bo np. w głupim w szpitalu w Tralee przyjmują dopiero po 20 tyg. w Corku znowu w 12 tyg miałam usg i jak poprosiłam o sprawdzenie przezierności to też sprawdzili.

witam i zmykam chyba chwilowo. jakoś tak się dzisiaj dziwnie czuję i się zamartwiam bo dzieciątko się nie raczyło jeszcze ruszyć :( a jeszcze bym niedługo zapomniała, że dzisiaj na 11 mam iść na bilans z małym - o jak mi się nie chce! no ale muszę się jakoś ogarnąć i ruszyć to dupsko bo wyjścia nie ma

reklama
hejo !

witam sie i znikam, napiety grafik dzis mam ;)
dzis wstalam i brzuch normalnie mam plaski :O
z racji diety i braku tluszczu Olek mi chyba wyjada ten z brzucha :-D
bu heh he ;))))

do pozniej babeczki, milego dnia !!! :cool2:

Gosiu. spokojnie, dzidzia pewnie śpi.
Cortina, czasem jak się rano budzę to też wpadam w panikę, że brzusio jakiś mniejszy..A potem wszytko wraca do normy. Pewnie dzidziol jakoś tak ułożony:) Potem wrzucę fotkę mojego bębenka.
Bella- GRATULUJĘ, TO JUŻ PÓŁMETEK:D
Serniczek niemal gotowy, nie omieszkam się spróbować:-p

Witam południowo:-)
Poli ale mi narobiłaś ochoty na sernik ty niedobra:growl::-D chyba będe coś musiała upichcić albo chociaż kawałeczek kupić:-D oj biedne moje boczki i bioderka.

Co do wizyty u fryzjera to potwierdzam, że poprawia humor sama byłam we wtorek i jestem przeszczęśliwa z tego powodu:-)

Ania ja od przedwczoraj mam popołudniami co robić bo pilnuję trzylatki i jest co robić bo to bardzo żywotne dziecko:-) Ale bardzo ją lubię, a za moim mężem to by w ogień skoczyła :-) Taka dobra wprawka przed swoim, ale wiadomo co innego cudze odchowane niż swoje :-)
Zastanawiam się co na obiad dzisiaj, wczoraj były naleśniki i to był strzał w 10 :-D a dzisiaj kompletnie nie mam pomysłu.

Smoniczka, chętnie zapodam przepis- sernik jest szybki i przepyszny. Wyrósł mi ponad blachę:szok:

Dziewczyny, jestem załamana, ryczeć mi się chcę......O jakiegoś czasu okropnie swędzi mnie skóra brzucha, czasem też miałam na nim jakby drobną wysypkę, która zaraz znikała. Smaruję brzuch codziennie, czasem co 2 dni.. Przypatrzyłam się temu mojemu brzuchowi i to chyba rozstępy mi się robią......Co za shit, że tak brzydko napiszę:no:Niestety pisałąm kiedyś, że mam do tego skłonność, bo mam troszku na biodrach i udach przez lekkie wahania wagi. Taką ma dziwną skórę- bardzo ciężko się opalam, szybko pojawiają mi się nowe pieprzyki, monetami skóra jest jakby przezroczysta..

Poli kochana a czym się smarujesz? Bo może trzeba zmienić specyfik i częściej go używać? Ja też mam taką skórę jak opisałaś i znam ten problem. Ja sie teraz smaruje na przemian Oliwką z rossmanna i kremem który kupiłam w 2 pacu w super-pharm za 60 zł (łącznie 400ml) nazywa się LE'MAADR i to jakiś potrójnie przeciw rozstępowy...bla bla...ale na razie jest dobrze.

Też używam oliwki rossmenowskiej oraz serii Vital Touch Natalia. Mój brzuch jest po bokach i powyżej pępka pokryty ni to wysypką ni to pajączkami czerwonymi.. Dobrze, że mam tego gina wponiedziałek:/

Przepis na sernik kakaowy:

ciasto: 4 szkl. mąki, kostka margaryny (odebrać 4 łyżki), 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ok. 4 łyżki śmietany, 2 łyżki kakao, 1,5 szkl. cukru

masa serowa: 1,5 kg sera( ja używam w wiaderkach), 40 dag cukru, 5 jaj, łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki odebranej wcześniej margaryny

Ciasto zarobić na stolnicy i podzielić na 2 części. Masę serową rozrobić mikserem ( potrzebna dużaaa micha). Jedną część rwać ciasno na dno blaszki, na to wylać masę serową. Następnie na wierzch wyłożyć resztę ciasta, jak na spodzie. Piec ponad godzinkę w ok. 180 st:) Pycha!!!!

Ostatnia edycja:
poli no ja niestety nie pocieszę bo jeśli są skłonności to żadne specyfiki nie pomogą - nawet te najlepsze. ja się cieszyłam w pierwszej ciąży dłuuugo, że nic nie wyszło i co??? dosłownie tydzień przed porodem dorobiłam się rozstępów na brzuchu. pomimo codziennego smarowania :/

reklama
Poli ja właśnie też tak słyszałam jak Gosia pisze:-( ciężki nasz żywot bo ja niestety też mam skłonności do rozstępów a jeszcze do tego nienawidzę się smarować czymkolwiek:baffled:

A i dzięki za przepis, może go machnę na swoje urodzinki :-), żeby miał kto to jeść bo ja mimo szczerych chęci to całego sama nie pochłonę:-D a może i lepiej hihi

Do góry