reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Luty 2013

zrobiłam 'test' o którym pisała Gnidka i okazało się że mam taką szczelinę :( a ja od jakiegoś już czasu ostro cwiczyłam... brzuszki też robiłam... mam nadzieję że sobie nie pogorszyłam sprawy... :(
Gnidka jak długo ćwiczyłaś by zamknąć tą szczelinę? i dzięki za ćwiczenia!

reklama
Madzienka - dokładnie o to chodzi.

MegiPegi - mi to zajęło ok 4 tygodni

Tak patrze na te ćwiczenia i w zasadzie to pierwsze ćwiczenie to możecie sobie odpuścić, bo to bardziej ćwiczenie zaraz po porodzie, żeby przywrócić prawidłowe krążenie krwi.

Gnidko, nasz doradco..jestem w szoku, że można mieć taki rowek w brzuchu:szok:Ja mam na 1 palec..Brzuszków nie robiłam, jedynie ćwiczenia brzucha ze skalpela...Myślisz, że kogę robić je nadal??

Gnidus- dzieki:happy2:, i wlasnie dlatego powinnas prowadzic bloga i pisac tam takie rozne fajne rzeczy, bo sie znasz, a nie sie przejmowac jakas baba co sie miedzy wodke a zakaske wpiernicza, ze sie tak obrazowo wyraze:)))
A kiedy lecisz do PL? w czwartek 16go? To pomachaj mi z samolotu, ja pewnie na promie lub gdzies na trasie w Anglii bede z ta moja wesola gromadka;-) az sie boje pomyslec, jak ja te podroz przezyje:szok:

Martik - no 16go lecimy... najlepsze, że do Dublina autobus mamy o 3:45 rano :-D Będę Ci machac z Antkiem baaaaaardzo intensywnie :-)

Poli - nie wiem jak wyglądają te ćwiczenia, ale jeśli opierają sie one głownie o napinanie mięśni brzucha, to są ok. Chodzi tutaj o to, żeby nie wykonywać tych tradycyjnych brzuszków. Ćwiczenia mięśni brzucha sa bardzo ważne, więc nie należy z nich rezygnować.

A ze mnie żaden doradca. Piszę to co mnie samą interesowało i dowiadywałam się już za wczasu ;-)

Gnidka- o 3.45 dzizassss:szok: to wstac gdzies o drugiej musicie zeby sie wyszykowac. My wyruszamy z domu o 6.30 bo prom mamy o 8.20. ale ty sie przemeczysz 2,5 godzinki i bedziesz na miejscu a ja sie bede ciagnac 24 godziny hehe:) A to z Dublina lecicie, myslalam ze z Shannon.

Gosia, a na jakich Ty pampersach obecnie jesteś? Ja wciąż lecę 2, ale ostatnią paczkę i kupiłam teraz 3 w Valu dwa opakowania i po nich chyba będzie trzeba przejść na 4, no i do tych 3 to jest ta seria New Baby, a już od 4 to jest ich kilka rodzajów i zaczynają się od różnych przedziałów wagowych, no i się pogubiłam. Jest między innymi ta seria Active Baby i jeszcze jakaś, ale z tych AB to też te przedziały wagowe są różne i ilości pampersów w kartonie. Wiem, że jedne sa jakies bardziej chłonne. A jeszcze są te pomarańczowe Simply Dry, ale wiem, że ich nie polecałaś. Które te 4 wybrać? Oszaleć można, a akurat sa promocje i w Valu i w Tesco i tak stanęłam i patrzyłam sie jak krowa w namalowane wrota, i nie wiedziałam co wybrać i nie wzięłam nic :-p

Martik - z Shannon nic nie lata do Krakowa, tylko do Wrocławia, a to mi nie po drodze...
2,5h???
Kochana... autobus 3:45 - czas 3h
Na lotnisku czekać - 2h
Lot - 2,5-3h
Dojazd do domu 1,5-2h

Więc wcale nie tak kolorowo :p

Ostatnia edycja:
Gnidka dzieki:* u mnie szczeliny brak;))

Poli ja wczoraj poczytalam o tych cwicz. Chodakowskiej i ten skalpel jest na wysmuklenie i rzezbe miesni...ale nie spala tluszczyku...:( chyba go odloze i najpierw spale tluszcz a potem sie wyrzezbie:) podobno on tez rozbudowuje uda;/

Aga szacun za killera, jak dlamnie to nieosiagalne ... Jeszcze:)

witam się dziewczyny :) nie było mnie wczoraj bo mężuś miał urodziny o trochę roboty przy tym było :-) ale już jestem.... gnidkadzięki wielkie, sprawdzałam u siebie i mam taką szczelinę na 1 palec, ale ja na razie nie robiłam brzuszków bo mi lekarz nie pozwolił więc myślę, że jest ok...muszę tylko zacząć robić te ćwiczenia co poleciłaś :-) u nas Robercik coś maruda się stał ostatnio, w dzień to tylko na spacerze śpi a w nocy pobudka co 2-3 godziny...mój mąż stwierdził, że Robal chyba jest cyborgiem bo w dzień nie śpi, w nocy też i jak on to wytrzymuje...:-D

reklama
gnidka poczesałaś z tą szczeliną. a zaraz przy pępku się liczy (taki spadek)?czy tam się już mięśnie kończą? kurcze a ja sobie mel b gniotę w najlepsze:baffled:

Do góry