Dorcia z tym, że prywatny lekarz za kase zawsze wystawi zwolnienie to nie do końca tak jest. Ja byłam w 6 tc prywatnie, bo na nfz miałam wizytę w 9. Jako że pracuję fizycznie i to po 12h/dzień a nieraz i więcej, w dodatku w chłodni to poprosiłam o zwolnienie. A pani dr na mnie z buzią jak to na zwolnienie, ciąża to nie choroba itd. Nie docierało do niej, że muszę dźwigać pojemniki po 15kg i w tym zimnie co 20 min musiałam wychodzić do łazienki, później już nawet nie chcieli mnie wypuszczać, bo ile można. Suma summarum dostałam to zwolnienie z wielkimi bólami. Teraz na nfz jakoś problemów nie ma.
Dziewczyny, a Wy nie boicie się brać tak często nospę?
Skalbka a teraz przed L4 w kolejnej ciąży po macierzyńskim musisz przepracować ileś tam czasu, czy po prostu idziesz, bo chcesz?
Vanilijka a próbowałaś masować brzuszek? Mnie jak złapie rozciąganie takie w środku to okrągłe ruchy robię po tej stronie brzucha i uciskam, przeważnie wtedy przechodzi (odpukać). A coś zimnego na czoło też nie pomaga? Butelka z wodą z lodówki albo okład?
Zyrafka witam
Ja dzisiaj spać nie mogę, od kiedy Mąż wstawał do pracy czyli 5:40. Czekają dzisiaj na mnie 2 placki i przygotowanie mięska na grilla wieczorem. A mi się tak nie chce, dobrze, że wczoraj troche pokój ogarnęłam.
Mam do Was takie pytanko - wyjeżdżacie na wakacje? My sobie już dawno temu zaplanowaliśmy Kraków i Zakopane, wyjeżdżamy za tydzień, a mnie łapią wątpliwości czy powinniśmy, bo to już 4-ty miesiąc, nad MOko nie wiem czy zajdę, bo to tyle km, a tak bardzo chciałam je zobaczyć... Po Krakowie się przejdziemy, Dolinkami w Tatrach trochę, ale żeby jechać 450 km prawie tylko po to, żeby siedzieć na dupie to bez przesady...