reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2015

maagsiaa daj znać po połówkowym :)

Anianka ja też oczywiście trzymam kciuki żeby było w porządku.

Co to jest te emolium? Przyznam że pierwszy raz sie z takim słowem spotykam :confused:

Do mnie dziś dotarł kocyk i część butelkowa wyprawki :)

reklama
Koniania gin stwierdził, że większość z nas przechodzi wirusa i sama wiedza nic tu nie zmieni, podobnie nie robiłam na różyczkę, bo jeśli byłam szczepiona, a byłam to tak ma pozostać, robiłam toxo, bo to było bezwzględne dla niego, a teraz już zgłupiałam, chociaż ufam mojemu lekarzowi, bo sam wykonuje wszelkie badania, łącznie z genetycznymi, to ziarno niepewności zostało zasiane...
Katska mnie też straszą statystyki do tego stopnia, że lekarz pierwszego kontaktu wypisał mi jako wskazanie "zakaz czytania for internetowych" dla męża, ale laptop w domu i internet jest i choćby człowiek się bał to i tak podczytuje:-(

w sumie teraz mam zrobić krew, mocz, glukozę, to sama zrobię cytomegalię i różyczkę już chyba dla siebie samej:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Maagsia kciuki oczywiście zaciśnięte i czekamy na same dobre wieści :-)

Dorex, Julka i inni chorujacy - dużo zdrowka i sił dla Was!

Anianka, czekamy na wyniki, mocno zaciskamy kciuki i mamy ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymaj się kochana! Gratki dla Julki za badanie moczu i kciuki za krew, powodzenia dziewczyny!

Ja też mało co czytam i opowieści też wolę nie słuchać i tak samo miałam w pierwszej ciąży. Pozytywne myślenie i bailando na rozladowanie atmosfery :-)

Życzę wszystkim mamusiom i ich pociechom dobrej i spokojnej nocy :-)

PS. Jaki bierzecie magnez i w jakich dawkach?

Emolienty np. emolium, oilatum to środki myjace i zarazem nawilzajace stosowane głównie do skóry suchej, często polecane są do mycia noworodków i niemowlakow, bo mają mało chemii i fajnie pielegnuja skórę, jednym z głównych składników jest zwykle parafina. Po umyciu nie trzeba już oliwkowac a skóra jest mieciutka i nawilzona.
Sama od czasu do czasu teraz stosuję jak mi się skóra przesuszy :-)

heloł o poranku
dziś zapowiada się piękny dzień, słoneczko świeci, spałam bez przerwy 9 godzin(nawet katar mnie nie obudził).... jest pięknie....
zaryzykowałam i zamówiłam dziś kurtkę ciążową z bonprix i mam nadzieję że będzie dobra(jak nie to ją odeślę)...
dziś się luzuję... tylko pranie obiadek i ewentualnie lekkie porządki w dokumentach bo mnie nie długo zasypią....
miłego dnia:-D

Hej. U nas do polowy kiepska noc. Pawel bardzo kaszle, az do wymiotow, zastanawiam sie czy nie ma to zwiazku z inhalacjami ktore maja odklejac wydzieline z drog oddechowych. Kazala nam robic rano i wieczorem. No ale na logike... jak wieczorem mu zrobie inhalacje, to co ma sie oderwac, zacznie powodowac kaszel no to kuurde jak dziecko ma spac w nocy? Nie wiem, te wieczorne zrobie mu okolo 16 chyba dzisiaj i zobaczymy czy bedzie lepiej.

Dzień dobry, dorex ale masz pięknie że sie wyspałaś, ja pół nocy sie przewracałam i wstalam niewyspana. Kurtkę zamowiłam jakiś czas temu ciazowa bonprix ale z licytacji allegro ;) jestem z niej zadowolona bo jest odpowiednio duża, czyli do końca ciąży da radę, a ściąga sie w pasie i na dole także już mogę ją nosić. Mam nadzieje że ze swojej też będziesz zadowolona :)

Monika wydaje mi sie że masz racje z tymi inhalacjami. Ostatnio babcia dostała flegamine 3x dziennie i było to samo. W nocy nie mogła spać przez kaszel aż ktoś powiedział że taki lek najlepiej max do 15 przyjmować i faktycznie brała tylko rano i 14 i w nocy już było lepiej. Trzymam kciuki żeby zrdówko wróciło szybko :)

Miłego dnia!

reklama
Witam wszystkie mamusie.
zyrafka6
ja biorę Slow-Mag to jest magnes wolno uwalniający się. Gin kazał brać jak miałam bóle podbrzusza, a oprócz tego w witaminach kt. biorę też jest magnez.
U nas słoneczko piękne dzisiaj od rana.

Do góry