reklama

Luty 2015

Ja biorę szczepionkę ze szpitala.
Co do wagi
to mam ok 11 na + - ale w widełkach się jak najbardziej mieszczę więc się nie przejmuję.
Z Julką byłam minimum 4 kg ciąża więc i tak myślę, że nie mam co narzekać. Miałam ambicje nie przekroczyć 13-tu ale jak dzidzia taka duża to myślę, że niestety mogę dojść do ok 15...

reklama
hej

od 3 nad ranem dziecko mi goraczkowało i co pół godziny kontrola temp. o 6 wstała jak młody bóg blagajac by isc do przedszkola, bo costam costam... a ja kur** durna pipa pozwoliłam i o 11 gnałam taxi bo juz za mna dzwonili z przedszkola.... cały dzein przelezala, temp poscila ok 17 i zaczelo ja roznosic po czym przed 20 znowu zaczelo rozbieranie.. dodam ze temp zmalała do ibum plus paracetamol.. kur** po co ja ja do tego przedszkola wysłałam.......

na szczescie K. dzisiaj wrócił i w razie w pojedziemy na ostry dyzur....

masakra kiedy dzeicko choruje....

ps.

po sledziach prawie umarłam, teraz plesniak w piekarniku sie piecze bo imieniny dzis mam i miałam plan sie napierdzielic ciachem.. ale Oli stan mi siły odbiera.....

ewka odpoczywaj po takich kupkowych wariacjach, ale tak właśnie jest potrzeba matką wynalazku i jak trzeba dziecku pomóc to o sobie człowiek zapomina i leci na ratunek:)

monia u mnie chusteczki się sprawdzają już wyprałam rożek i pościel i razem z tetrowymi pieluszkami, wrzucając właśnie chusteczki :)

Drago wszystkiego najlepszego w dniu imienin, a przede wszystkim zdrówka dla córci:)

u mnie już 10 na plusie minęło i zobaczymy jak bedzie dalej, lekarz straszył, ze teraz tycie będzie o wiele szybsze :)

Jestem :-) malz dostarczony na imprezę więc dzisiaj babski wieczór na forum :-D

Drago nie miej wyrzutow... skąd moglas wiedzieć że aż tak się rozwinie :'( U nas też czuje że może się coś wykluc... zdrowka dla corci :-

Monia maly był większym krejzolem niż ja bo stwierdził że on chce w lesie dokończyć to co zaczął :-D

Co do szczepien

Co do szczepień to miałam na myśli żółtaczkę. Gruźlicę wiadomo jest tylko jedna a na żółtaczkę dwie - 3 lata temu jedną refundowali a druga nie. My kupiliśmy ta druga ENGERIX bo jest bez tej pochodnej rtęci więc bezpieczniejsza. ale teraz malz przyniósł newsa że mój szpital po interwencji sanepidu tylko ta szpitalna szczepi :wściekła/y: I teraz sie zastanawiam ze albo zaszczepie prywatnie albo ta co ma szpital...

reklama
Dzięki Aisha za info :-) my rzeczywiście w aptece kupowaliśmy jakieś 5 min od szpitala ale dostaliśmy w specjalnej torebce termicznej i panie w szpitalu też do lodówki od razu wrzucily. Może inni rodzice zapomnieli o tym... muszę pojechać do szpitala i się jeszcze dopytac albo uzgodnić z pediatra jak to technicznie rozgryzc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry