reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2015

Dziewczyny zadam kontrowersyjne pytanie- jak tam Wasza waga? :-) bo zastanawiam się ile jeszcze mogę przytyć mniej wiecej teraz w 32tyg będę miała koło 10kg na + i się zastanawiam jak to u innych jest i mamy które już rodziły pamiętacie ile przez ostatnie 10tyg przytyłyście?

reklama
ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 9 kg z czego ostatnie 1,5 w 8-9 miesiącu.

Teraz mam +10 kg i myślę że góra 3-4 kg jeszcze przybędą:tak:

Ja musialabym znalezc karte ciazy. Przytylam lacznie 14, teraz mam 10,5 na plusie.

Bylam w galerii niedaleko, no i wydalam znowu hajs hehe, troche kupilam w rossmanie, wzielam tez te papierki przeciw farbowaniu, bo nie wiem jak uprac rozek bialo fioletowy :)

ja mam +4kg :-p licząc od wagi sprzed ciąży, bo przez pierwsze kilka tygodni chudłam i schudłam 4kg a potem przytyłam 8kg

zapisałam się do położnej, na szkołę rodzenia i gimnastykę dzisiaj

Ja na ostatniej wizycie miałam +6,5. Moja waga się chyba popsuła bo pokazała mi wczoraj ze w ciągu tygodnia przybrałam 3,5kg ale to chyba niemożliwe. We wtorek sprawdzę u ginekologa.

A dacie spokoj. Ja to juz dzisiaj wylam. Dobrze ze ja wiekszosc rzeczy i kupilam i zrobilam wczesniej, bo jest ze mna coraz gorzej. A niedajboze jak usiade na podlodze zeby sie z mlodym pobawic, to potem nie moge przez 5 minut sie podniesc. Krocze malo mi nie peknie, plecy. Porazkaaaaa

Ja do wstawania babcinej laski potrzebuje ;-) Choc kobieta wszystko moze - wzielam malego na krotki spacer bo tak ladnie sloneczko świeciło i mielismy kupkowa awarie :-) to wzięłam go na barana i pognalam do domu z 15 kg na plecach. Nie pytajcie mnie jak sie podnioslam z ziemi zeby go zarzucic na plecy bo sama nie wiem :-o

Mi położna powiedziała że pacjentki się skarżą bo najpierw powinno być mierzenie ciśnienia, a dopiero waga bo tak to wszystkim ciśnienie podskakuje hehe

reklama
Ja na razie 8 na plusie ale miałam 6 już przed ciążą w porównaniu do wymarzonej wagi więc do zrzucenia będzie więcej :'( ale będę się doprowadzać do ładu po jakichś 3 miesiącach od porodu :p

Dziewczyny czy będziecie kupować szczepionkę czy bierzecie ta co dają w szpitalu?

Do góry