reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Masa kreatywności, czyli Farma Świeżości!

    Wskakuj na Farmę Świeżości i sprawdź propozycje dla dzieci 3-10 l. Jasne, że wskakuję.

    Nie zapomnijcie wziąć udział w konkursie Netto: Zdobądź nagrody!

reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Myfa80

mama Hubcia i Wojtusia
Dołączył(a)
23 Czerwiec 2005
Postów
6 526
Dynia poporosze przepis na ten farsz ze szpinakiem......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
musze go jakos fajnie podac zeby małża przekonac do niego, maly z ziemniakami je tylko
 
reklama
A

*Anetka*

Gość
Ja tez poprosze o przepis na farsz ze szpinakiem.
Kasiula ja szparagi uwielbiam, a moja droga polowka bllle :no: na szczescie Patiemu tez posmakowaly to bede miala dla kogo gotowac :-)
 

Aska K

Mama Marcelka:)
Dołączył(a)
11 Lipiec 2005
Postów
5 044
Miasto
Konin/Stare Miasto
Nie cierpie szpinaku!!!!
Ale Dynia, poprosze o ten farsz, Dawid lubi, ale ja nie robie, bo nie lubie i nie umiem go dobrze przyrzadzic.

Usmazylam wczoraj Marcelowi placuszki z jabluszka, wcinal, az mu sie uszy trzesly.

Starlam jablko na grubej tarce, w szklance troszke wody + maka, mieszamy, troszke cukru, soli. Na patelke. Minimalnie oleju. Dobre byly.
Mozna podawac z innymi owocami np.
 

Magduska

Mama 2 super chłopaków
Dołączył(a)
6 Wrzesień 2005
Postów
4 974
Asiu ja robię też takie placuszki, daję jeszcze jogurt naturalny albo jakiś smakowy (ale małemu jeszcze smakowego nie dawałam więc tylko na naturalnym) i banana... pycha!!
 

dynia

papla maniakalna
Dołączył(a)
12 Październik 2005
Postów
2 892
Miasto
Radzyń Podlaski
Farsz szpinakowy do pierogów lub naleśników
- 1/2 kg mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 20 dag białego sera półtłustego
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- jajko
- 3 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Szpinak rozmrozić, odcisnąć na sicie.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masła, podgrzać szpinak z czosnkiem.
Wymieszać z posiekaną bazylią.
[/FONT][FONT=Times New Roman CE, serif]Przyprawić solą i pieprzem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zagęszczenia.[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]Biały ser pokruszyć, wymieszać ze szpinakiem. Dokładnie wymieszać.
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]Gotowe :-)
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Teraz tylko to poupychać albo w pierogi albo w naleśniki.
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Dłużej szukałam kartki z proporcjami niż się wykonuje cały farsz, sama zawsze na oko robię, tak na wyczucie i też jest pyszne :tak:
[/FONT]​
 
reklama

aneta998

Fanka BB :)
Dołączył(a)
20 Sierpień 2005
Postów
1 848
Musze sie pochwalić,bo pekam z dumy:-) mianowicie udało mi sie upiec biszkopt,moze nie wyrósł tak jak powinien,ale jest smaczny i nie wyglada jak tost:-D :-D
 
Do góry