reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Wracamy do tematu gotowania co, bo mi sie pomysly koncza:)
U mnie dzisaij filecik z kurczaka pokrojony, podsmazony. Pociete i podsmazone pieczarki z cebula i czosnkiem. Mieszamy, dolewamy smietane, 18, albo 30, aha i koniecznie dodajemy koperek.
Ja podaje to z makaronem wstazkami.
Pycha.

reklama
Dzisiaj był u mnie schabik bez panierki smażony, pieczarki obsmażane z czosneczkiem i ziołami, kasza jęczmienna i do tego buraczki gotowane :D pyszotka :D

Ale mogę podać przepis na spaghetti carbonare. W zeszłym tygodniu to jadłam przez 2 dni i wykorzystałam w ten sposób limit tłuszczu przysługujący mi na ten rok :D
Boczek wędzony, gotowany- 100 gram na osobę
Smietana 30
świerza bazylia
zioła prowansalskie
czosnek
sól pieprz
makaron spaghetti
żółty ser utarty

Boczek pokroić w paseczki, usmażyć, dolać na patelnię śmietankę, bazylię, czosnek, zioła, sół, pieprz i ugotowany makaron, żeby sos dobrze go oblepił, posypać żółtym serem. Tadam!!! Pycha i robi się tyle ile gotuje się makaron :D

Aska K pisze:
Wracamy do tematu gotowania co, bo mi sie pomysly koncza:)
U mnie dzisaij filecik z kurczaka pokrojony, podsmazony. Pociete i podsmazone pieczarki z cebula i czosnkiem. Mieszamy, dolewamy smietane, 18, albo 30, aha i koniecznie dodajemy koperek.
Ja podaje to z makaronem wstazkami.
Pycha.
z kokardkami a nie wstazkami:)

No i jak sie pysznie zrobilo:)

DZiusia wyrodną matką to jestem ja - jeszcze nie ugotowałam Idze żadnej zupki :-[ - wszystkie lecą ze słoiczka. Ale pierwszy własnoręcznie zrobiony kisielek już za mną.
No i jak wy się staracie z tymi obiadami - ja to wszystko na odwal ostatnio - schab duszony w najzyklwjszym sosie.
A moja malża upiekła wczoraj karczek (wcześniej marynował go przez 2 dni :o ) bo już mu sie sklepowe wędliny przjadły - no i jest pychota. No i dobrze, że on to zrobił bo mi sie nie kce

reklama
To ja mam fajnie, bo odkąd wróciłam do pracy chodzę tylko na drugą zmianę, więc to mąż gotuje obiadki i jak przychodzę do domu na stół wjeżdża gotowy, cieplutki, na prawdę smaczny ;D ;D ;D ;D ; Moja chłopa ma talent do gotowania niegorszy niż do jedzenia :laugh: :laugh:
Tylko dziś nie będzie ani obiadu ani męża, bo go szef zabrał w podróż służbową :( cały dzień sama w pracy o suchych kanapkach :(

Do góry