• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2011

Dziewczyny ale dziś jeseści gaduły, nie daje rady nadrabić zaległści od rana:-D
Witam nowe majowe mamunie im nas więcej tym weselej i więcej cennych rad.
Też uważm że nie ma co wykorzystywać teraz urlopu, zobaczycie poźniej się przyda każdy dzień jak maleństwo będzie już w domku.

Ostatnia edycja:
reklama
MOŻE MACIE RACJĘ odnośnie tego urlopu, ale mam 26 dni więc i tak zostanie mi tydzień jeszcze po macierzyńskim. Ale napewno juz ok 15 kwietnia już nie będe chciała chodzić do pracy - użerać sie z tymi ludzmi - może mnie bardzoej denerwować.

Mnie dziś sennośc omija, zzresztą rzadko mam takie dni.
Za to zachcianki typu kwasnica i pralinki - prosze zamknijcie sklepy ze słodyczami - już na innym forum o to prosiłam, ale nadal sa na to głusi.....hihiihihih:-)

W Anglii jest 39 tygodni urlopu macierzynskiego i to jest jedyne, co mozna uznac za plus. Ja sobie wymyslilam ze ok 4 tyg przed terminem pojde na urlop, bo i tak nie wroce do pracy do konca roku a dokladnie 1 dzien przed terminem zaczne urlop macierzynski.
Tu jest tak ze urlop macierzynski moge zaczac 11 tyg przed data urodzenia dziecka, ale konsekwencja tego jest krotsze siedzenie z malenstwem w domu.
Mam wiec zamiar byc dzielna i dogadac sie z szefem, co do urlopu i niech kogos juz szuka od poczatku kwietnia a ja zdaze odpoczac i sie przygotowac.

Z Majunia tez tak mialam, ze poszlam na macierzynski 4 tyg przed i mialam wielki plan na odpoczynek i przygotowania a tu niestety lub stety Majunia urodzila sie po kilku dniach wiec nie odpoczelam wogole....:)

Ja mojej mamie zrobiłam podobnego psikusa :) Poszła wreszcie biedna na zwolnienie, myślała że sobie odpocznie a tu następnego dnia się urodziłam już. Miesiąc i kilka dni przed czasem. Ale skoro miałam termin na 1 listopada to co miałam zrobić ;)

dziewczyny jaki dlugi wlasciwie jest urlop maciezynski w polsce? tak z ciekawosci bo sie nie orientuje...
ja w norwegii mam do wyboru 48tyg platnych 100% albo 58 tygodni platnych 80%, oczywiscie wybieram dluzsza wersje zeby troche pobyc z malenstwem.

reklama
Dziewczyny ale czy wy to widzicie 58 tygodni płynych :szok:, a u nas ta bida 20 tygodni, w jakim my żyjemy kraju??
Wiecie że to jest rok i jeszcze 6 tygodni:szok:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry