reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

Witam się :-)
U nas nocki niestety gorsze. Mały od niedzieli wieczora ma gorączkę, czasem coś kaszlnie czy kichnie, ale głównie gorączka. Może to w końcu ta 3 dniówka :confused2: W piątek mieliśmy iść do lekarza, no i miało być szczepienie ospa 2. Przełożymy na za 2 tyg. Mnie też jeszcze trzyma, zatkana jestem, czosnkiem się objadam i bardzo powoli przechodzi.

reklama
Czesc Laseczki!
Witam sie po przerwie.
Siostry mnie juz opuscily, przelecialysmy shoppingi w te i wewte razem, wesolo nam bylo, zwlaszcza w przymierzalniach kupa smiechu czasem ;)
Troche sie obkupilam, choc kiecki na wesele brata jeszcze nie mam, (licze, ze cos do maja jeszcze zrzuce tluszczu z brzucha ;)) naiwna!

Dzisiaj o 19 mamy ksiedza po koledzie.
A 15 stycznia byl termin do wybierania szkol Aleksowi, wybralismy na 1 i 2 miejscu katolickie, bo uchodza w Anglikowni za dobre, a na 3 miejscu zwykla swiecka, dobra szkola, ktora jest stosunkowo blisko. Najbardziej zalezy nam na pierwszej z listy Sw. Bernadecie, bo jest blisko, nowa, ladna, z mila pania dyrektor. Wyniki 16 kwietnia dopiero!

Dzieci caly czas byly zdrowe, a teraz Aleks kaszle, Filip zielone gile, bez temperaturki wiec narazie ich smaruje Vickiem i podaje witaminy jak codzien.

Filip rozkreca sie w gadaniu maksymalnie :) Chyba tez przybral na wadze, ale dowiemy sie 1 lutego, bo przychodzi pancia wazyc go.
Tylko patrzec jak rusza u nas szczepienia, bo minelo 6 mies od ostatniej chemii.
Dzisiaj z kolei tatus ma zabieg w szpitalu na swoim nadgarstku. Nie pamietam jak sie to fachowo nazywa, ale juz dlugi czas dretwialy mu palce, zwlaszcza serdeczny i maly i cos tam wtedy robia z nerwami w nadgarstku, zabieg krotki, rehabilitacja dosc dluga ponoc. Znowu bede miala troje dzieci w domu.
Do tego w piatek przyjezdzaja na tydzien Tomka 2 pannice, jedna nawet z kolega!
Za to 3 lutego wpada moj Adrian na tydzien, Aleks nie moze sie doczekac, beda ukladac razem klocki Lego. Adi jest w tym mistrzem :)

Kochane! Milego dzionka, lece troche ogarnac przed koleda ;)

P.S. Jak byly siostry, to wybralismy sie z T na Hobbita, momentami nudnawy, ale i tak fajnie bylo pojsc razem do kina pierwszy raz od 5 lat! ;)

Ostatnia edycja:
Jolek proszę o wybaczenie ale mało skutecznie szukałam majowek a duuuużo czasu minęło więc postanowiłam napisać! Witam Wszystkie Majówki i Maluchy ;)
W końcu tyle czasu się tu spędzało:cool::p:) pisze z telefonu więc jak dosiąde się do kompa wrzucę focie Naszego Cudaczka:)
U mnie dużo zmian- od lutego zaczynam szkole ale tylko w weekendy a w planach mamy wysłać Wojtusia do żłobka prywatnego (oczywiście) na parę godzin dziennie aby miał więcej kontaktu z maluchami bo ile można siedzieć z Mamusią w domu :p

U nas kaszel w dalszym ciagu bez zmian :crazy:

Do tego zasypalo nas totalnie i droga do pracy zajmuje mi dwa razy tyle czasu co normalnie. Jedynie Oskar cieszy sie ze sniegu i na sankach tez mu sie podoba.

Witaj Misia, dawno Cie tu nie bylo...

Wdepłam na chwilę.Młody się kąpie a ja popijam w ramach kolacji świeży soczek z pomarańczy i mandarynek:) Pycha witaminki :)

Misia
super,że w końcu się do nas dokopałaś:) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Wojtusia :) A do jakiej szkoły się wybierasz??

Bubble
s ale się dzieje u Ciebie widzę,że też gościnie rok Ci się zaczął:)Ja już się maja nie mogę doczekać kiedy Was wyściskam:) Zdrówka dla małża oby rączka się szybko goiła:)

Ypra
och jakoś lubią Was te choroby:( Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę.

Basiekk
widzę Ty jak moja siostra wszystkie noce zarwane(no poza dzisiejszą). U mnie Igi przesypiał już całe noce,ale jak w grudniu dopadło go to choróbsko to noce zaczęliśmy zarywać i tak nam już zostało:(

Karolka
a jak się pracuje, zadowolona jesteś???

Basiekk- a dziękuje kochana weekend udany , w sobotę byliśmy u mojej Hani a w niedzielę na spacerku :))i tak odpukać zdrowi :)
Joluś- aktualny dziękuje już lukam :* , i cieszę się że wypad był udany :)
Styna- ha ha rozwala mnie ta Wasza mała aparatka :))) fajnie że czujesz już kopniaczki :))
Jaipur- aha to super super :))
Misia- hej hej :))))) co się stało że tak uciekłaś??? ale fajnie że jesteś , napisz Nam coś więcej co u Was ? :))
Karolka- nooo śnieg jest fajny ale na chwilę , bo potem to więcej z nim kłopotu niż pożytku ... :baffled:
Ypra- a dla Was dalej zdrówka!
Kamcia- a u Was jak tam ??? :*
Bubbles- fajnie fajnie :))) a jak tam Ci się ćwiczy ? mam nadzieję że nie odpuszczasz :)) bo ja nie :-p;-)

Dziś w przedszkolu był dzień babci i dziadka , moi rodzice byli , Szymcio dumny i zadowolony ale po uroczystościach zamiast się zostać to uprosił dziadków i go wzięli szybciej :-D już mu szkoda było ;-) potem byliśmy na bilansie 4latka i wszystko ok , jedynie z logopedą kazała się skonsultować ale to już wiem i czekam na wizytę i siusiaka odciągać i za pól roku jak się nic nie ruszy to skieruje nas do chirurga dziecięcego i zobaczymy co dalej...
a u Filiśka wszystko dobrze , nic nowego na razie nie wymyślił :-D

Kochane jakoś wstyd sie przyznać ale zapomniałam a może i nie miałam natchnienia aby siedzieć na forum :(
Wybieram sie na kosmetyke bo już długo mnie korcilo i w końcu postanowione :redface:
U nas dobrze nawet bardzo:)
Wojtus jest cudowny -gada jak najęty ale póki co w swoim języku:) chociaż coraz częściej zaczyna powtarzać slowa

reklama
Mam problem z internetem dzisiaj.
Wojtus zaczyna powtarzać coraz wiecej słów a jak Wasze Maluchy???
Niunio jest niesamowicie kontaktowy stad pomysł aby wysłać go do żłobka zwłaszcza ze mamy go pod samymi oknami

Do góry