reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

Alex- super super , dzielny chłopczyk :)) i za cycusia buziak i za "grzeczne bycie z babcią " :*:*
Joluś- i dobrze dobrze , towarzystwo ważna rzecz :tak:

..... i zamiast ćwiczeń z babami był pilates i joga z mężem :-p:-D;-)

reklama
Futrzaczku, a gdzie Ty te płyty nabywasz?

Wieczór zakończony, wykolegowali mnie i grają już na 2 pady tylko :-(. A ja piecyka pilnuję, bo keks rośnie :-)

Dziewczyny jak mija sobota ? ;)
My sie chciałaysmy na sanki wybrac ale jednak odpuszczamy bo u nas -8 ;/

Mam do Was pytanie Wasze dzieci spia w dzien, bo moja mała ostatnio nie spi wogole, wstaje o 7 rano i idzie spac dopiero po 22 z placzem i jak sie z nia poloze ;/

23may, moja wstaje codziennie po 7 i niania ją kładzie potem pomiędzy 10 a 11, a jak jest w weekend w domu to wstajemy pomiędzy 8 a 9 i kładę ją ok 13. Zawsze chodzi spać o 20 lub 21 to już max. W dzień zasypia ładnie.

witam sobotni
23may mój bąk w dzień to śpi ze 3 godziny,w nocy to od 20-20.30 czasami nawet do 9 :-),ale spanko jako trzeci w łóżku :-) no i ten zajmujący najwięcej miejsca;-)
Się dzisiaj matka,czyli ja wybrała z dzieciakami na zakupy na handelek, najstarsza pociecha zadeklarowała że powiezie siostrę na sankach ku jej wielkiej radości,a ja małego do wózka.Suma sumarum skończyło się tak że matka pchała wózek i ciągła sanki z babolami na pokładzie:rofl: wszyscy co mnie mijali myśleli ze chyba oszalałam:-) ale co tam uroki macierzyństwa ;-)
Dobra kończę kawkę i robię jakiś mały klir w domu, bo jeszce obiecałam dziewczyną gókę i sanki:tak:

Paula, ja dziś podobnie, pod jedna pachą psa (bo jeszcze sam po schodach nie może) pod drugą Maję = 6 + 14 = 20 kg, dwie siatki z zakupami, a za mną Mati z łyżwami pod pachami i dwiema siatkami. Sąsiadka się śmiała skąd wracamy. A ja do domu mam 19 stopni w jednym ciągu i to bardzo strome.

Hej!
ja tak na szybko.
Maja, Jolek, Futrzaczku, Lepi, mamy to łóżeczko i naprawdę polecam bo jest bardzo stabilne. My wzięliśmy 160 cm długie, bo mamy mały pokój, ale są różne rozmiary i jak ktoś może sobie pozwolić na większe to na pewno na dłuuuugo starczy, bo jest naprawdę porządne. Jedyny minus to czas realizacji - ja czekałam w zasadzie miesiąc, ale facet sam robi te łóżka, a to był okres przedświąteczny i miał wtedy dużo zamówień i podobno dlatego.
Julek śpi w nim ładnie, jest dość mocno zabudowane, więc nie ma możliwości, że wypadnie podczas snu. Oczywiście jest za niskie, żeby w nim stawać na nóżki, ale nauczyliśmy młodego, że nie wolno i nie wstaje. Problem pojawia się tylko jak sie przebudzi w nocy, wtedy wie, że może wyjść i przychodzi do nas do pokoju:) Ale odprowadzamy go z powrotem i ładnie zasypia:)
Miłego weekendu babki!

23may, witaj!

Dziewczynki z syropem prosta sprawa: peczek rzodkiewke pokroci drobno i przesypac cukrem pudrem - tak podaja przepisy na internecie, ja dalam miod, a sadze, ze i cukier zwykly nie zaszkodzi.
Zrobilam znowu, bo dzisiaj obaj kaszla, choc juz bylo lepiej...

Tomek zabral mlodziez na wycieczke do Stonehenge, a ja z chlopakami w domku. Bylismy juz nad jeziorkiem pokarmic kaczki, bo u nas odwilz, swieci slonko i +8 stopni. Teraz Filu spi, Alu oglada film o dinozaurach, a ja szykuje obiad.
A wieczorem babska impreza u Karolci :)
Milego weekendu wszystkim!

reklama
Witam. Leniwy dzień dziś dla mnie . obudziliśmy się po 8mej ale że młody nie dał mi się wyciągnąć z łóżeczka to położyliśmy się jeszcze.My z M (bo wolne dziś miał) wstaliśmy przed 10tą a młodzież po 10tej. Futrzaczku u nas też od rana "joga" :-p;-) Po śniadanku ogarnęłam szybciorem chatkę a potem wskoczyłam pod kocyk i tak spędziłam całe popołudnie. Niestety przeziębienie się utrzymuje i zimno mi było. M zrobił obiad - pizze swojej roboty <wiem wiem dieta> a potem koktajl bananowy:)

Bubbles
udanego wieczorku i kaszlowi mówimy PRECZ!!

Styna szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki życzę, czekamy tu na Ciebie:)

Matusia dałaś się wykolegować:p a gdzie keks dla nas?? Windę musisz sobie zamontować albo dźwig na te zakupy :)

Paula no to faktycznie nieźle musiałaś wyglądać z tym wózkiem i siatami :)

23may mój Igi śpi w dzień. Zazwyczaj jak wstajemy po 8mej to drzemkę ucina sobie koło południa około 1,5 godziny a wieczorkiem go kładziemy między 20a 21szą

Madzik dzięki za informację o łóżeczku, my na razie nie wymieniamy

Do góry