reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

Hej

Po fryzjerze ok, ale tak zmarzlam jak wracalam, ze szlag trafil przyjemnosci :p
Padam na rylko poza tym, Polka urzadzila histerie rzucajac sie na podloge, po powrocie do domu z M1 po poludniu ... :/

Styna
- to pewnie przez leki :(
Persefona - do 3 razy sztuka! choc znam przypadki, ze za 13 :-)
Jolek - ale dluuugi spacer, jak fajnie! zamowilas juz sanki? ja jeszcze nie...
Futrzaczku - w takim Auchanie np tez duzo taniej, sloiczki tansze niz w Techo.

Kartki, kartki.... od tygodnia 'wypisuje' ! Ale do konca tygodnia postaram sie je wyjac z szuflady! ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Maja u nas ostatnio takie histerie to na porządku dziennym, ja tylko przechodzę nad nią jak leży mi na drodze. Czasem trwają dłużej czasem krócej, mam nadzieję że w końcu jej to przejdzie.

ja też mykam , codzienne pobudki o 6 i droga do przedszkola robią swoje...

Maja- kiedyś jeźdfziliśmy tylko do auchana na mega duże zakupy , ale teraz jakoś mi się odwidziało bo w sumie mnie spożywka ogólnie interesuje a tam teraz jakoś też drogo mi się wydaje ... :confused: tesco się broni promocjami 2za1 itp itd...a żarełko Filiśka typu kaszki czy jakieś obiadki w razie "w" to poluje na okazje fajne gdziekolwiek.

Styna - nie wiem czy to tak jak u nas ale Tymek po szpitalu miał takie napady histerii że mi ręce opadały, wszystko było na nie począwszy od jedzenia po przebieranie osiuranej pieluchy, no i nocnik poszedł w diabły bo teraz nawet siadać na nim nie chce już nic nie mówiąc o robieniu. Opanowaliśmy to konsekwencją,jak nie chciał jeść to nie... jak zgłodniał to sam przyszedł pod fotelik do kuchni i prosił o Am... trudno jakoś przeżył i z głodu raczej nie padnie - trochę rodzicielskiej kontroli ale bez paniki.

cześć laski,

styna masz rację olej małego terrorystę, nie tędy droga brzdącu kochany:-p z jedzeniem to może taki kaprys, nie wiem czy Ty tak masz, ale ja też mam okresy większego, mniejszego, braku i dużego apetytu.Poprostu.Dzieciak się nie zagłodzi.Chyba ,że by przestał pić, to jedynie może być groźne..
jolek oj no fajnie było:-p jak za dawnych lat(czyli przed juniorkiem) wypad na miasto, jedzenie,zakupy potem kino(mąż zarezerwował moje ulubione miejsce czyli przedostatni rząd,miejsce 2 od środka) a po powrocie do domu to wiadomo:-p:-p

zdrówka dla wszystkich chorujących:*

dzisiaj Stachu wpada do nas:tak: już całkiem niedługo

Jaipur pozdrowionka dla Gag i buziole dla Staśka
Maja i jak zadowolona po fryzjerze?? M już jest?? Zostaje do świąt?

U nas też na ryki brak reakcji, już powoli Młodzież odpuszcza.
Marti już lepiej, dziękuję za wszystkie kciuki i życzenia zdrówka. Temperatury brak, jedynie kaszel ale stosunkowo rzadko. No i brak apetytu, je malutko, ale odpuszczam, choć każda mama wie, że smutne jak bąbel nie chce. Ale mam nadzieję, że to przejściowe.

Styna bardzo dobry pomysł z ta kamerką.

Futrzaku ja na duże zakupy raczej do tesco, choć nie wiem, nigdy nie sprawdzałam cen z ołówkiem w ręku, jakoś czasu nie mam na takie rzeczy, a pasowało by bo warto wiedzieć, gdzie taniej, gdzie drożej. Bardziej z przyzwyczajenia do tesco jeździmy.

Hej

ja tak króciótko bo gadzik już wstał i pewnie nawieje zaraz z łóżka :-D
tak po 13 brykam na miasto poszukać jakiegoś prezentu dla D i takie tam drobnostki pozałatwiać , Filiś będzie w domku z tatą ,a Szymcio kończy o 17 bo ma zabawę " gwiazdkę " więc mam trochę czasu :)

kochane co planujecie po choinkę dla swoich lubych ??? bo jak nic nie upoluje to pomysły miło widziane :-)

do wieczorka - buziaczki :*

hejka. jakiś kolejny dzień rozlazły mam. Zaraz się zabieram za porządki przedświąteczne (pora się zmusić). Zła jestem bo kurier przyjechał z karmą dla psa i tak mi się kundel rozszczekał (chyba z radości) że Igora obudził, a dopiero co glut zdążył zasnąć:/

Maja fajnie że po fryzjerze ok, Ja w następnym tygodniu zawiozę młodego do dziadków i też wyskoczę do fryzjera:)
Sanek jeszcze nie zamówiłam.

Styna u mnie Igi też się rzucał na podłogę ale brak reakcji działa i przechodzi mu to.

Futrzaczku ja zamawiam M głośniki do auta bo chce sobie zamontować a wiecznie mu szkoda kasy na kupno więc kupię mu pod choinkę i niech się cieszy:)
Wszędzie wszystko ostatnio drożeje, a jedzenie już szczególnie.

Basiekk strasznie się cieszę,że u Marti lepiej. Moja siostrzenica od ponad tygodnia chora. Siostra dwa razy była nią u lekarza i ten tylko syropki bo nic jej osłuchowo a kaszel ma straszny.Dziś idą trzeci raz bo kaszel nie przechodzi a do tego mała na ucho zaczęła narzekać:/

Jaipur super super,że wieczór udany:) Tak trzymaj kochana:) Udanej imprezki z Gagulcami:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ja dopiero wstałam (nocki znowu) tzn. miałam kilka pobudek bo rano Nadię do opiekunki zawiozłam, o 10 przyszła właścicielka domu z kolesiem z agencji (umówieni )aby zobaczyć tego grzyba bo ona nie wierzyła że może być tak źle. Będą coś kiedyś robić ale już mi to zwisa Nadia znowu chora przez to ***** więc wynosimy się i tak od tylu lat zgłaszam że jest problem z grzybem i tylko agencja kazała myć. To co ja juz tu zrobiłam to dosłownie masakra i nie działa. No a teraz już i w kuchni ściana zajęta i w jednej sypialni więc mam ich gdzieś. Co do histerii Nadii to ja się nie przejmuję i ignoruję ją, gorzej tatusiowi idzie ignorowanie no i przy nim histeria trwa dłużej. Co do apetytu to one ma swoje okresy czasami je za dwoje czasami tak normalnie a czasami bardzo mało, ale taki okres nigdy nie trwał tak długo.

Do góry