reklama

Maj 2012

reklama
Gratulacje suzi zdrówka dla was Ciebie i synusia.Ja mam zaległości bo rano byłam u syna na cmentarzu potem u gina i super wiadomość mała jest główką w dół (a tak się martwiłam) potem spowiedź potem jeszcze z koleżankom musiałam być bo prosiła i już wieczór ,a chłop w domu i zajmuje kompa.
azula tak sie ciesze ze twoja corcia tez sie odwrocila!!! :)
ja to teraz mam schizyy ze moj znowu sie odwrocil bo ciagle sie kreci i mi wychodza dwie kulki po bokach brzucha :/

siemaneczko z rana:))
\ ja tez o dziwo wyspana wstałam o 8,30 Oli jeszcze sobie spi:)) A ja pije kawusie i nadrabiam buziolki dla wszystkich:))no i oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzien dobry:tak:U nas pogoda sliczna tzn jest zimno ale slonce swieci i na niebie zadnej chmurki:tak: G na 6 poszedl do pracy a do mnie Misia przyszla ok 6.30:baffled:Ja jakos nie moge z nia spac juz:eek:wiec pokrecilam sie godzike i w stalam:tak:Mala obudzila sie dopiero przed 9:szok: Ja chcialam sie zabrac troche za sprzatanie ale cos slabo mi wiec sie polozylam:tak:
Azula super ze mala sie odwrocila:tak:
Katasza dobry obiadek sie szykuje:tak:My dzisiaj bedziemy mieli jablka z ryzem:tak:
suse kciuki &&&& oby wszystko poszlo po Twojej mysli:tak:
To chyba tyle, lece na zamkniety zobaczyc synysia Suzi:tak: Na 11 z corka do lekarza jeszcze:tak:

dorka - powiem Ci, że ja też już nie potrafię spać z Bartim - wierci się i rozpycha, a też przychodzi do mnie rano (dziś przed 7, zaraz przed Miśkiem wracającym z pracy).

suse - ulżyło mi, cieszę się, że wszystko w porządku;)

coś czuję, że zostanę kwietniówką - oby nie;p w nocy budziły mnie skurcze na zmianę z deszczem trzaskającym w rynny:/
Barti już mnie męczy o malowanie jajek:) wczoraj wyciągnął już farby i przyszykował na dziś:) dobrze, że tylko malowanie dzisiaj, bo bałagan przy tym będzie niezły;)
jak wytłumaczyć czterolatkowi 'dlaczego malujemy jajka"? cała ta chrześcijańska paplanina jest troszkę przyciężka, jak ją uprościć dla dziecka żeby dobrze zrozumiało?
Dorka, co mówisz Misi? - w tym samym wieku są, więc może podpowiesz ile może się zmieścić w takim malutkim móżdżku:D

właśnie chciałabym uniknąć szczegółów związanych z drogą krzyżową, czy śmiercią, oczywiście ogółem trzeba wytłumaczyć, ale Barti ciężko znosi zagadnienie "śmierci" - do tej pory rozmawiamy o śmierci papieża i naszego psa - "a punia jest w niebie razem z papieżem?"

Czesc dziewczynki :happy:

ja juz tez od 8 na nogach , mama od rana na zakupach byla i nawet za mna nie zaczekala :eek: mowi ze jak mam odpoczywac to odpoczywac i nie pozwoli mi nosic ciezkich zakupow:cool: kochana mama:-) ale wrocila i mowi ze nic takiego nie kupiła bo nic nie ma w sklepach ...wiekszosc powykupowane , kolejki ...ogólnie jakby mial byc koniec świata co najmniej:eek::-D u nas słoneczko swieci pieknie i korzystajac z tej pogody ostatnia partia ciuszkow dla malego sie pierze i w koncu koniec prania :-) super :-) z dobrych rzeczy to równiez to ze moze uda mi sie dzisiaj wybrac kolor wózka i go w koncu zamówic :-) ale z 40 próbek koloru wiem ze bedzie mi ciecko :confused2::eek::-D jutro zrobie salatke , posprzatam i oto mój wkład w te świeta ......no i zapewne dzisiaj jeszcze pomoge przy ciastach;-)

milego i udanego dnia kochane :***

Witam:-)
Wyspałam się porządnie od razu więcej energii mam.
Lenka od 10.00 w klubie, a my jemy śniadanko i wybieramy się do pasażu polować na jakieś dekoracje świąteczne i płaszczyk dla małej.

dorka - jakie są zasady wątku zamkniętego? Wg mnie galeria Maluszków powinna być dostępna dla wszystkich Majówek.

Miłego dnia i &&& za potrzebujące!

reklama
Hej laski - wczoraj zrobiłam mojej mamie dzień dziecka i cały dzień woziłam ja po sklepach, działkach, cmentarzach i gdzie tylko sobie chciała. To już raczej ostatni raz przed porodem, bo mnie męczy jeżdżenie, ze względu na opuchnięte stopy, więc kazałam jej przestać pytać czy daje rade i wykorzystywać na maxa okazje;) Wróciłam do domku o 21 zmeczona jak pies i... nie mogłam zasnąć do 3 z tego zmęczenia;)

Super się u nas wszystkich zaczyna dziać, dzieci się przekręcają w odpowiednim kierunku, inne się już rodzą (spłakałam się jak durna jak zdjęcie zobaczyłam), tatusiowie sie na IP szykują:) Kcikasy za wszystkie potrzebujące i gratulki dla ciężarówek z przyczepką.

Mój L wczoraj powiedział mi, że niedługo już nie będę ciężarówka tylko osobówka z przyczepką;) I dobrze, że on ma komplet kategorii w prawie jazdy bo by się pogubił, tak się zmieniam:)

Co wytłumaczenia świąt wielkanocnych maluchom - może użyjcie Świąt w USA? Oni tam mają Easter. Tam dzieci maluja pisanki i potem się ich szuka a w nagrode jest tzw zajączek, czyli drobne prezenty. Wielkanoc 2012. Jak Wielkanoc obchodzi się w USA? - easter bonnet, easter bunny, easter in usa, święta wielkanocne w usa, wielkanoc, wielkanoc w ameryce, wielkanoc w stanach, wielkanoc w usa, zwyczaje wielkanocne w usa - Uroczystości - Mowimyjak.
Generalnie nawet nie chrześcijanie obchodzą czasem to jako święto odrodzenia się życia związane z wiosną - stąd wiele świeckich motywów tych świąt. Przy tych ich naciskach na tolerancje religijną strach tam komuś złożyć życzenia świąteczne, bo nie wiesz jakiego jest wyznania:)
Generalnie, mozna podsumować obchodzenie tego święta jako wyraz radości i podziekowania za odradzające się życie, przychodzi wiosna, liscie na drzewach, kwiatki, kurczaczki, koty się marcują, majówki rozpakowują;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry