reklama

Maj 2012

carmella najważniejsze że jesteś pod opieką, lekarze napewno podejmą słuszną decyzje:tak:
gdzie te dzieci się tak spieszą normalnie jakby świat był taki piękny i składał się z samych dobrych ludzi:-D:-D:-D
czopa raczej nie idzie przgapić czasem ma lekko nawet różowe zabarwienie zależy jak długo przed porodem odpada a może właśnie to być do 2 tygodni przed.Ja tak mam że najpierw wody mi odchodzą a później rozkręca się akcja porodowa dlatego też żurawinkę suszoną podjadam żeby już żadna infekcja się nie przypałątała i męża bez prezerwatywy już nie wpuszę:-D:cool2:

reklama
o rany.....to każda z nas już coś czuje albo przeczuwa...
u mnie tez skurcze częste i bóle jakby miesiączkowe..

idę teraz przebrac rzeczy po starszej córce i do pralki...zostanie prasowanie, to już i stresu będzie mniej...

A ja sie w poniedziałek wybieram do Wrocławia:tak:
Mąż mnie popiera i nie ma nic przeciwko. Mam nadzieję, że dobrze zniosę podróż.
Marzy mi się jeszcze krótki wypad nad morze przed majowym weekendem, tak na 2-3 dni. Wszyscy nam odradzają, ale chyba się wybierzemy ostatni raz sami:tak::tak:

A ja odebrałam wyniki krzywej i kurde po 2 godzinach wyszedł mi cukier 150 :wściekła/y:

A teraz pytanie z cyklu tych głupich: czy kichnięciem da się złamać żebro? Kichnęłam i nie mogę się od godziny ruszyć, każdy oddech boli :szok:

A ja odebrałam wyniki krzywej i kurde po 2 godzinach wyszedł mi cukier 150 :wściekła/y:

A teraz pytanie z cyklu tych głupich: czy kichnięciem da się złamać żebro? Kichnęłam i nie mogę się od godziny ruszyć, każdy oddech boli :szok:
Myślę, że się nie da;-) Ale rozumiem Twój ból, mnie też strasznie bolą żebra. Nawet siedzieć ani leżeć nie mogę. Pomaga mi wtedy ciepła kąpiel.

Myślę, że się nie da;-) Ale rozumiem Twój ból, mnie też strasznie bolą żebra. Nawet siedzieć ani leżeć nie mogę. Pomaga mi wtedy ciepła kąpiel.

A ja doczytałam że można uszkodzić żebra mocnym kichnięciem. Mnie boli od jakiegoś 1,5 miesiąca już żebro ale teraz jest przegięcie. Nawet oddechu normalnie wziąść nie mogę i z tego co zdołałam w lustrze podejrzeć to chyba mam zaczerwienione to miejsce. Nie wiem co robić teraz, wczłapie się pod prysznic i zobaczę. Na dodatek nie przeszedł mi ból nóg i nadal miednica boli. I brzuch jakiś taki twardy :wściekła/y:

zanetaa, Carmella - Wy lepiej nogi zaciskajcie, aby uniknąć atrakcji z wcześniaczkami, macie jeszcze czas!

Podpytałam dzisiaj mojej gin. o wcześniaki i powiedziała mi, że nie wypada jej kobiet obgadywać, ale sporo nie ma pojęcia kiedy zaszły i nie pamięta terminu ostatniej miesiączki a na pytanie o długość cyklu odpowiada, że ma nieregularne:szok::-D Laski potrafią się nawet o miesiąc pomylić, więc z tymi wcześniakami różnie bywa i jedne rodzą się niby wcześniej a wszystko z nimi ok a inne mają problemy. Płucka powinny się teoretycznie od końca 34 tc rozwinąć, ale wg niej ciąża donoszona to pełne 38 tygodni i że teraz coś na 37 pozmieniali niby, bo dzieci większe, sporo konserwantów w jedzeniu itp. ale ona 38 utrzymuje:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry