reklama

Maj 2012

dzien dobry dziewczynki! ja dzis pospalam prawie do 10 co nie zdarzalo mi sie ostatnio. oczywiscie wstawanie w nocy 4 razy ale od razu zasypialam.
od kilku dni po przebudzeniu strasznie bola mnie rece i prawie nie moge nimi ruszyc, ale na szczescie w ciagu dnia jest troche lepiej albo prawie mija.
od wczoraj tez strasznie boli mnie krocze i idac nie podnosze nog do gory tylko szuram nimi po podlodze to boli troche mniej. poza tym mam taki ostatnio odruch kladzenia rak na dole brzucha tak jakby podnoszenia go w obawie ze mi zaraz cos z niego wypadnie :)
wczoraj pierwszy raz wypilam napar z lisci malin i problowalam zrobic masaz krocza na uealystycznienie ale mam nadzieje ze to niczego nie przyspieszy. jutro wizyta u gina, mam nadzieje ze powie mi ze tam wszystko jeszcze pozamykane i narazie rodzic nie bede :)
a co do tego masazu krocza to nie za bardzo mi to wychodzi, niewygodnie tam siegnac i ciezko masowac, elvie, wiem ze Ty masujesz moze masz jakis patent? :)
piszczoszka, trzymaj sie tam dzielnie, dacie rade i juz niedlugo bedziesz miala malutka przy sobie!
fiore, modlitwa trwa!
kciuki za wszystkie potrzebujace i milego dnia dla Was kobietki! :*

reklama
Pieszczoszko, jak już pisałam Laura jest boska, wiem, że się martwisz, ale już jutro będziesz ją miała w domu!

Dziewczyny, nie nakręcajcie się negatywnie, bo zamartwiając się i myśląc tylko negatywnie nie pomagacie swoim maluchom.
Ja też się boję, ale staram się nie wyobrażać sobie najgorszego, wiem że będzie bolało, ale tyle kobiet to przechodzi to i ja przejdę, najważniejsze dla mnie aby moja córeczka była zdrowa. Dlatego też taki trudny jest dla mnie wybór szpitala. Dzisiaj mam zamiar spotkać się ze znajomą położną i poradzić się jej co robić.
Naczytałam się wiele o szpitalach, które mam do wyboru i każdy z nich ma dobre i złe opinie, ale trzeba się na coś zdecydować. Najlepiej by było nie wiedzieć nic, człowiek by nie porównywał i nie wymyślał.
Bądźcie dobrej myśli :-D:-D:-D
U mnie pogoda piękna, słońce i cieplutko, ale podobno po południu ma się to zmienić.
Obiad mam zrobiony, mieszkanie w miarę ogarnięte, więc można albo popracować albo poleniuchować :-D Się zobaczy.

A jeszcze przy okazji mam pytanie. Czy myślicie że na tym etapie ciąży można używać żeli intymnych? Chciałabym chociaż spróbować miłości z mężem po tylu miesiącach posuchy, ale właśnie tam mam tak sucho i ciasno, że nie wiem czy damy radę. Pomyślałam o żelu, ale nie jestem do końca pewna. Nic nie piszą przeciwwskazaniach w ciąży.

Witajcie ja dziś od rana byłam na badaniach - krew i mocz oddany jutro wyniki zobaczymy co tam będzie:-) Dziś leniwy dzień mi się szykuje na szczęście bo jakoś tak mi dziś nie bardzo:-(
Pieszczoszka współczuje sytuacji ale bądź dzielna już niedługo będziesz tuliła swoją księżniczkę w ramionach:-)
Fiore i Leo mocne kciukasy:-)
Miłego dnia dziewczyny :-)

she ja tez robie te masaze i na siedzaco mi nie wychodzilo tak jak mowisz... robie to po prysznicu...opieram noge na wynnie i wio....a uzywam do tego wlasnie zelu intymnego annte....nie myslalam ze moga byc jakies przeciwskazania.... przeciez on jest na bazie wody z tego co sie orientuje. Ale jak ktoras dziewczyna wie lepiej to sama z ciekawoscia uslysze czy sa przeciwskazania:tak:

Witam sie i ja :tak:

u nas pogoda póki co słoneczna :tak: no i mam nadz ze tak zostanie :tak:

Pieszczoszka mam nadz ze w piątek juz laurunia bedzie z toba :tak: i bedziesz mogla ja tulic i calowac do woli :tak:pamietaj najwazniejsze ze jest zdrowa a ty jestes silna to jeszcze te troche wytrzymasz :tak::****

Fiore super ze mały juz sam oddycha :tak:&&&&

za wszystkie dzis wizytujace kciuki i te ktore chca juz rodzic zeby sie akcja rozwinela :tak:a te które jeszcze nie chca : zaciskac nogi !!!

:****

Ostatnia edycja:
Bardzo mnie ucieszyły dobre wieści o Leo. Jutro równie dobre poproszę o Laurze :)

Ja właśnie skończyłam prasować pościel dla Małej i przypomniałam sobie, dlaczego ja dla nas używam tylko takiej z kory- nienawidzę prasować :/ a to dopiero pieluchy, pościel i ręczniki. Chociaż ciuszki to chyba łatwiej będzie.

Jestem jakaś nieprzytomna. Wypiłam już kawę a ciśnienie 109 na 61. Poszłabym spać ale wtedy nie wstanę do fryzjera więc nawet się nie kładę.

A Carmella chyba została pochłonięta przez Marcelka bo laptop chyba w odstawkę poszedł ;)

Za chwilę wieści od Agasim na szpitalnym.

Czytałam na stronie producenta, że żel jest rozpuszczalny w wodzie, więc łatwo się go zmywa, nic o ciąży nie piszą, pewnie nie wzięli nas ciężarówek pod uwagę :-D Mój R, to i tak pewnie skłonny do igraszek nie będzie, ale lepiej być przygotowanym.
Mam jeszcze taki problem, że będąc w szpitalu okazało się,że znów mam zapalenie. Dawali mi globulki Gynofemidazol. Przy badaniu gin powiedział, że dostanę receptę, ale jej nie dostałam. W zaleceniach napisali tylko, że kontrola w poradni K za tydzień i Ascofer 3 x 1 tab.
Wypis wręczyła mi położna o niczym nie informując. Jak zapytałam co to za tabletki to powiedziała, że na lepszą krew. Wyniki morfologii są tak opisane, że nie umiem ich odszyfrować, powiedzieli, że niby ok. To po co te tabletki.
Zadzwoniłam do swojego gina, powiedział, że gdyby się nic nie działo to mam przyjechać po weekendzie majowym, ale co z moim zapaleniem??? Brać coś na właśną rękę? Ale co jak wszystko na receptę. Poza tym nie mam jakichś mega objawów, nic mnie nie swędzi, nie piecze, są lekkie upławy. Ech z tą naszą służbą zdrowia :eek:

Annte, jesli chodzi o zele to najlepiej zapytaj w aptece, z pewnoscią coś doradzą, ja takze mam ochote na seks, ale boje sie teraz gdy odszedl czop, niby maz ma tam wszystko ok, ale jakies ryzyko ukrytej infekcji istnieje. ale skoro mam miec cc to chyba nawet gdyby cos to sie maluszek nie zarazi, moze dzis przygotuje jakis romantyczny wieczór:) moze przyspieszy poród:)
wybór szpitala to faktycznie trudna sprawa, po poprzednim porodzie wiem juz ze zawsze warto wybierac szpital najlepszy dla maluszka, a nie dla mamy, choc dobrze gdy idzie to w parze. opiniami z internetu nie ma sie za duzo co sugerowac, dla kazdego wazne jest co innego. znam osobiscie dziewczyny ktore mialy wymagania do szpitala jak gdyby jechaly na wakacje do 5-gwiazdkowego hotelu i takie nigdy nie beda zadowolone. najlepiej sugerowac sie tylko opiniami osob ktore znamy i wiemy ze podchodza do tematu jak nalezy.

Ascofer jest na podniesienie zelaza bo ja sama je biore;-)

a co do zapalenia to mnie tez nic nie swedzialo ani nie piekło i sie okazał grzybek :eek: wiec to chyba nie ma reguły. no cos powinni ci chyba dac na te zapalenie ....:confused: dziwne .tylko jak nie wiesz co to za zapalenie to tez nie wiadomo jakie leki kupic....

reklama
Annte ja to podziwiam ciebie ze masz ochote na igraszki:confused: mnie to juz wszystko boli....igraszki to ostatnia rzecz o ktorej jestem teraz w stanie myslec:sorry: a na zapalenie bym nic nie brala na wlasna reke...tez mialam jakas barterie i zupelnie nic nie czulam.... a nie mozesz isc po recepte, albo zeby maz ci przywiozl?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry