• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Carmella super, że z Marcelkiem coraz lepiej:) Byle do piątku i będziesz mogła go cały dzień tulić:)

Kugela dobrze, że się przyznałaś, że jesteś specjalistką od ktg:) Bo ja miałam robionych chyba 7 ale nie bardzo wiem kiedy na nich się skurcz zaczyna:) Znaczy jaką ma wartość:) Ostatnio leżałam podpięta ponad godzinę i cały czas było w okolicach 30, momentami skakało do 40, a nawet 50. Tylko ja myślałam, że to normolne skoro nic nie mówią... Więc proszę mnie oświecić jak to tamten skurcz widać:) Bo, że boli czy się napina to normalne i tak to chyba nie rozpoznam:)

reklama
Witajcie:-) U mnie samopoczucie ciut lepsze, ale jeszcze nie ma rewelacji. Dziś to mi się tak chce spać że szok, chyba normalnie zaraz pójdę się położyć:-)
Carmella kciuki za Marcelka, żeby w piątek był w domku&&&&&&&
Mysio kciuki za mamę i za lepsze samopoczucie&&&&&&&
Flaurka współczuje, ja już też za bardzo nie chcę jeździć bo nigdy nie wiadomo:-)
Zanetta nie przejmuj się gadaniem starych bab jak nie mają nic ciekawszego do roboty to niech gadają a ty to olej:-)
Agasim dobrze że dochodzisz do siebie po tych przeżyciach, najważniejsze że wszystko ok i już niedługo:-)
Za wszystkie potrzebujące, szpitalne i przyspieszające i zaciskające nogi mocne kciuki żeby było po waszej myśli:-)
Miłego i spokojnego dnia wszystkim życzę:-)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!!! ;-):-)

Nocka u nas ok! Musiałam wstać o 6 na dawkę antybiotyku i śniadanie :tak: więc już nie śpię od 2h. ;-) zawsze to dłuższy dzień :-p

Ale nie lubię jak mój mąż jest po nockach tak jak w tym tygodniu bo trzeba być cicho, i w sumie nie wiele można zrobić... Nie mamy zamykanej sypialni a łóżko stoi w salonie więc wszystko się niesie... My z Julą w jej pokoiku. Potem jak się Lenka urodzi trzeba będzie zmienić system... Tata będzie spał w dziecięcym pokoiku, drzwi zamkniemy a my będziemy buszowały po całym domu :tak:

Spadam małej książkę czytać.

Miłego dnia wszystkim i &&& za potrzebujące :-):tak:

Witam
Katasza na posterunku - dobre:-D:-D:-D
Ja ostatnie nocki mam srednie, dzis wstalam po 1 , zasnelam przed 5 pewnie a o 7 na nogach bo maly wstal:dry:cos mi pokasluje, mam nadzieje ze przejdzie. Wiolka chyba jest juz po, co myslicie???

Dzien dobry
No dzis nocka w miare wyspana :-), raz wstawałam do WC , zero skurczy , katar juz tak nie meczył więc nie ma co narzekać...
ide odebrac wyniki z krwi , a juto do gina , bardzi mnie ciekawi co mi powie , czy coś sie pozmieniało na dole ....

ide snadanie zjeśc , bo mała w brzuchu się domaga więc milego dnia:tak:

Witam:-)
U nas nocka średnia, bo M. ma katar + kichanie alergiczne, więc co chwilę mnie budził.
Lenka za to pięknie do 8:30 pospała, więc przynajmniej nocne wstawanie do Niej mi odpadło.

Lecę spaghetti robić, aby małej do klubu spakować, później ją zaprowadzę i odbiorę moje wyniki krwi i moczu.
No i jeszcze wyprawa do reala na zakupy nas czeka, bo w weekend imprezka urodzinowa Lenki a mamy na dziś kupon -10% na całe zakupy. Mam nadzieję, że wszystko sprawnie pójdzie.

Witam u nas nocka przespana nawet dobrze :) za to od 8 odczuwam skurcze ktore co chwile odchodza zastanawiam sie jak je liczyc co ile wystepuja i sie nasilaja czyzby to byl juz poczatek nie wiem troszke sie boje :szok:

hej wszystkim
karolki niestety nie.
napisze wam tu w skrucie jak wygladala wizyta i caly dzien
a wiec w poczekalni spedzilam godzine , jak mnie przyjol zrobil usg, ilosc wod ok,serce pieknie bije, lozysko zaczyna sie psuc(jak on to okreslil-czyli dopiero przygotowuje sie na porod),mowie mu o plamieniu to tym ze mnie boli wszystko(wymienilam pokolei) a on nawet nie zbadal mnie ginekologicznie , stwierdzil ze jak plamienie sie powtorzy to na oddzial mam przyjechac bo to moze bycx porod(serio?cholera nie wiedzialam:wściekła/y:)dodal ze nie ma sie przejmowac bo dziecko juz donoszone i ze wizyta za tydzien i ze wtedy pobierze wymaz na paciorkowca (dzis nie ma czasu ) wyszlam do rejestracji i mowie ze wizyta za tydzien a tu niespodzianka przeciez to 01 maja i nieczynne i tak w sumie nieczynne przez caly tydzien i wizyte mam na 8 maja gdzie ja mam termin na 12.
wyszlam wsciekla
brzuch mnie bolal wnetki jak do porodu tyle ze bolem ciaglym, to nie byly skurcze. do tego kregoslup dawal popalic.przyjechalam do domu i dopiero po 3 nospie odpuscilo na tyle ze moglam funkcjonowac.
a na pocieszenie w nocy zab mnie zaczol bolec i mala plakala dobra godzine bo brzuszek ja bolal

teraz wstalam i boli mnie brzuch i plecy ale tak jak na okres, wiec nie jest zle
no to sie wymarudzilam

No co ja poradzę na to, że chodzę spać i budzę się z kurami :-D Jak budzik zadzwoni o 6 to ja już nie zasnę. I nie ważne o której pójdę spać- tak już mam. Natomiast W. to nocny marek, a spać może do południa albo lepiej. Pojęcia nie mam jak on zdążał do pracy jak nie mieszkaliśmy razem :-) Bo od pierwszego dzwonienia budzika mija średnio pół godziny do momentu kiedy wstanie z łóżka. A ja już jestem wtedy zupełnie rozbudzona i gotowa do życia.

reklama
Anetka całkiem możliwe. Ja tam w temacie skurczów to raczej zielona jestem... Musi być naprawdę silny, żebym go poznała:) Ale Ty już prawie masz termin więc to pewnie to.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry