reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

ta pieprzona wiedzma tesciowa lazi nam po domu gdy nas nie ma!!! wracamy z miasta szybciej a ona od nas z domu ZDZIWIONA wychodzi!!!!!ja *******e!!!! wczesniej przychodzila niby sprzatac a teraz przyszla chyba na szpiegowanie, bo jaki syf byl taki jest!!! kiedys wyszlam na dwor i zobaczylam z daleka przez okno ze zagladala mi do szafek!!!!!!!! juz wiem czemu mowila zeby nie zamykac domu bo ona i tak pilnuje, *****

reklama
Carmella wspolczuje:-:)no:
Pieszczoszka a nie karmisz juz?Sa tabletki na zasuszenie ale chyba bez recepty nie kupisz:tak:
kugela moj siostrzeniec ma rok i 8miesiecy ojciec jest anglikiem,siostra

mowi do po polsku ojciec po angielsku.maly niedawno dopiero zaczal mowic,lekarka jej siostrze mowila ze maly moze zaczac pozniej mowic
:tak:Kuzynka mojego G ma meza Wlocha jej corka tez troche pozniej zaczela mowic:tak:
Bylam na KTG szczegoly na lekarskim:tak:
U nas duchota 30stopni,nic nie robie a sie poce:eek:

Hej, moje chłopaki na urodzinkach koleżanki Mateuszka z przedszkola a ja czekam na położną, miała przyjść jutro ale zadzwoniła, że będzie dzisiaj. Zobaczymy co rzeknie???
Carmella, współczuję - wścibska baba:tak:
Super, że i Joasia już po, ciekawe, która będzie następna???

Dorka - mysle, ze kazde dziecko jest inne ale dobrze wiedziec, ze jest taka teoria (i realne przypadki ja potwierdzajace) o pozniejszym mowieniu, mozna sobie oszczedzic stresu przy dwujezycznym dziecku, w razie gdyby sie rzeczywiscie sprawdzilo :-)

Carmella - szlag by mnie trafil... czulabym sie potwornie czujac/wiedzac, ze ktos mi sie szarogesi po domu po dmoja nieobecnosc :wściekła/y: Nie macie mozliwosci sie zamknac, jak rozumiem? :baffled:

dopiero w tym miesiacu wstawiamy normalne drzwi od strony naszego podworka. teraz sa od ich strony takie ***** drzwi z drewna na zasuwke:/

Powróciłam ze swym dzieciem z przedszkola, chciałam go jeszcze do sklepu wyciągnąć, ale się nie dał :-D. Nogi bolą, ale trzeba nieco mieszkanie ogarnąć, bo prawie cały dzień byłam poza domem i nic nie zrobiłam, dobrze, że obiad z wczoraj jest. Oczywiście dla mojego B to będzie jako kolacja :angry:. Niby pięknie, ładnie - własna działalność, ale nienawidzę jego roboty w sezonie letnim :wściekła/y:. Już nawet zaczynam się nastawiać, że moze być tak, że do szpitala taksówką pojadę.

Carmella ja bym się wściekła jak ktos nieproszony by mi się do domu pchał i do tego po szafkach grzebał.

Ostatnio za każdym razem jak widzę, że któraś z na nie udziela się przez dłuższy czas, to zastanawiam się czy moze już na porodówce....

Ostatnia edycja:
Witam!!!

Ale dziś skwar!!! Nie zdecydowałam sie na pięcio kilometrowe spacery jak co dzień :no: Nie dałabym rady :-D Jeszcze mała się tak rozpycha... ło matko... :eek::eek::eek:

Pieszczoszka może spróbuj szałwię pić. Działa zatrzymująco :tak: a w razie czego poproś lekarza. Każdy powinien wypisać ;-):tak:

Carmella to zamykaj mieszkanie przed wiedźmą!!! Ja bym na to nie pozwoliła. :no::wściekła/y:

Elipaw dobrze że skonsultowałaś się z lekarzem ;-) Ja słyszałam że taki maluch się raczej nie zarazi. Przy ospie niestety ten ból że dziecko chore zaraża już zanim się pierwsza krostka pojawi... :dry:

Natalkaa u mnie było tak że byłam w piątek na wizycie i lekarz powiedział że jeszczeeeee pochodzę, na poród się nie zapowiada a Jula się w poniedziałek wieczorem urodziła ;-)

elvie super że Maciuś grzeczny :-)

czarnula oby się bujnęło!!!

Aimee gratki!!!

annte to niezły ssak jak tak wisi i wisi... :-D

Flaurka :-D:-D:-D to sąsiad zaszalał!!! :szok:

Patina zagęściły się skurczyki? Mi lekaż na IP powiedział że powinny być tak co 5 minut i każdy trwający jakieś 30 sekund. Wtedy przyjechać... :tak:

Kilolek ja mam skurcze od dwóch i pół tygodnia... :szok: :-D byłam pewna że do maja nie dochodzę a tu już 11 :-D

Za potrzebujące dużo &&&&

Pozdrawiam!!!

reklama
Pieszczoszka lek na recepte tylko,ale radze ci go nie zazywac-ja zle na tym wyszlam,bardzo zle,skonczylo sie na wezwaniu karetki.Ogolnie u nas zalecaja nie uzywanie go,libido spada,chodzisz senna,czujesz sie bardzo zle,a kto sie zajmie dzieckiem?Jezeli nie karmisz,to zacznij coraz mniej pokarmu odciagac,a w koncu zacznie zanikac,samoistnie,ale z czasem.Tylko musisz troche odciagac,zeby sie nie pojawily problemy.Rob dluzsze przerwy i tylko to.

My po wizycie u pediatry.Leo w ciagu 3ech tygodni przytyl 1kg:szok::-) Urosl 3cm i jest sliczny i zdrowy.Kolejna wizyta za 2 tygodnie,a juz we wtorek jak pisalam usg glowki.Wiec jeszcze tylko 4niepelne dni,pelne stresu.
Co do V,otoz odpowiadam Wam jak juz pare msc temu pisalam,ze u nas mowi sie tylko po wlosku w domu.Ja po polsku pisze z Wami i przyjaciolmi/rodzina w PL.Tyle.Za to pediatra powiedziala,ze V zacznie mowic kiedy bedzie chciala i ze jej zdaniem powinnam mowic do niej w jezyku polskim,bo to jest najlepszy okres zeby sie nauczyla,a mowic bedzie kiedy bedzie chciala i w jakim jezyku bedzie chciala.Zaskoczylo mnie to troche,ale ciezko bedzie mi uzywac polskiego w domu,bo nie jestem przyzwyczajona.Zobaczymy jak to bedzie.
Musze uciekac,bo slysze placz starszej...zderzyla sie z murem.Cholercia.Odezwe sie pozniej.

Do góry