Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
witaj Agussia ja w tym tygodniu ide do lekarza na badanie a przed musze zrobic wyniki moczu krwi grupe krwi itd juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze znowu swoje maleństwo;-)
,ale wszystko jest zalezne od tego w jakiej sytacji sie znajdujecie.she_84 klucia to normalna sprawa,jezeli jednak bedzie Cie tak bolalo ze bedziesz sie zginala w pol,to natychmiast lec do lekarza lub na i.p.
No wlasnie zapomnialam napisac.My nowina sie podzielilismy odrazu z caly swiatem,za pierwszym i drugim razem,ale wszystko jest zalezne od tego w jakiej sytacji sie znajdujecie.
U nas zaczely latac glupie odzywki,np."a co w domu tv nie macie",albo "to za wczesnie,za mala roznica/2lata/)-nie mowiac o innych bardziej "brutalnych" i to od osob ktore maja ponad 30/40lat i zyja w domu z rodzicami,wiec sie nimi nie przejmuje;-)
Agusia co za glupoty Ci powiedzieli?Ja juz mialam badania,ktore sa podstawowe i trzeba robic je natychmiast jak sie dowiedzialo o poczeciu!
bez przesady...Agusia Chodzi o to,ze niektorzy lekarze wkurzaja mnie mowiac,ze do 12tyg nie warto nic robic.Przecie to 3miesiace zycia naszego dziecka i dbania o niego od poczatku.
Robia np.Podstawowe badania krwi-aby zobaczyc czy nie masz problemow z anemia,ktora jest w czy poza ciaza niebezpieczna;czy nie jestes nosicielka wirusow,toksoplazmozy,hiv,rozyczka etc...Mocz,by zobaczyc czy nie ma zadnych bakterii
Do tego badanie grupy krwi i sprawdzenie kompatybilnosci z partnerem.
Jezeli starasz sie o dziecko,lub juz jestes w ciazy to sa podstawowe badania o ktore trzeba zabiegac by miec je zrobione.
Ja np.jestem anemiczka i to w srednim stopniu-dowiedzialam sie,bo zrobilam badania,ktore u nas glosza haslem "odpowiedzialne macierzynstwo",ale zanim zaczelam kuracje,zaszlam w ciaze.Teraz nim widzialam bebe na monitorze juz mialam wyniki badan i moglam je pokazac gin,wiec razem dzialamy by bylo i mnie i "it" dobrze.
Ale przeciez nikogo do tego nie namawiam.Ja mysle w ten sposob,dzialam jak mi podpowiada rozum i serducho.Tylko wymawiam wojne nie odpowiedzianlym lekarzom,ktorzy czasem swoja niewiedza robia nam krzywde.