reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

as dzieki,ze pytasz. Mała jakas nerwowa sie zrobila.. nawet jak pije mleko sie wkurza .. i ogolnie duzo mniej śpi .
Dzis ide do lekarza to sie dowiem co i jak. Wczoraj miałam isc ale nie bylo lekarki do ktorej chodzi Laura tylko byla taka stara rura a do niej nie chodze bo ona zacofana jest i nie zna sie na niczym eh

reklama
Witam się i ja...nadal 2 w 1...dołuje mnie to że chyba tylko ja zostałam nierozpakowana:/...żadnych objawów jakichkolwiek,lekarz wczoraj oznajmił że wszystko szczelnie pozamykane:/..nie wiem co mam myśleć..eh...
Majóweczkowe mamy rozpakowane-macie przee- piękne maleństwa! Jeśli pozostały jakieś dziewczynki nierozpakowane 3mam za Was kciuki-jak najszybszego rozpakowania:) pozdrawiam i życzę miłego dzionka każdej z osobna!:)

pieszczoszka - to, że mniej śpi to normalne, w końcu duża panna już jest:-)

anik - ja na anemię polecam wellnes pack woman by oriflame, zaczęłam łykać w ciąży jak mi hemoglobina spadła poniżej 9,00 i po miesiącu miałam już 14,3 więc super. W ogóle czuję, że mam po tych suplementach więcej energii.

Ja póki co kupiłam Chela-Ferr i kwasy Omega 3. Zobaczę jak to dalej pójdzie, jeśli nie pomoże kupię to, co polecasz.
To moje jest spakowane w torebeczki na każdy dzień i omega3 też ma. Jak będziesz chciała kupić to napisz do mnie na priv - jestem dyrektorem klubu oriflame i załatwię Ci dużo taniej;-)

Witam Popoludniowo!
Zaciagnelam bable do lozka,jedno z lewej,drugie z prawej i przysnelismy,niektorzy mocniej(L i V),niektorzy czuwajac(ja).
Po kilkudniowym powerze,dzis totalnie nie ma na nic ochoty.Wypilam rankiem kawe,potem przed poludniem odpowiednik red-bulla,ale slabszy(uzywam,jak sie zabieram za "sportowanie") i co?Nic.Doslownie,nic mi sie nie chce :sorry2:A musze sie zajac przejrzeniem ubran itp,bo w niedziele zbieraja przy kosciele dla biednych,a ja mam pelno rzeczy,ktore mi sie nie podobaja,lub ktore wychodzilam,a sa w bardzo dobrym stanie.No i zabawki maluchow tez musze przejrzec,bo maja ich stanowczo za duzo i pewna partia pluszakow jest w piwnicy,a komus sie moga bardziej przydac,prawda?Moglam skorzystac z dnia,kiedy S do 20w pracy,ale ze mnie len i koniec.
Zanetaa,nie wiem czy Ci to moze pomoc,ale wlasnie mi przyszlo na mysl,ze faktycznie komornik nie powinien zabrac wam odliczenia,jezeli jest wspolne.Bo to co przed slubem,to twoje,a po slubie wspolne,wiec lapy z dala od tego.Ja bym walczyla,trzymaj sie i czekam na wiesci jak sie sprawy maja.
Pieszczoszka poinformuj nas pozniej jak z Laura sie sprawy maja po pediatrze.
As oszczedzaj sie troche,i fajnie ze Karolinka taka grzeczna :tak:

A ja dzisiaj zrobiłam sobie odpust. Odstawiłam dietę (i tak mi nie pomaga), zjadłam sobie pyszny obiadek (dobrze doprawiony) i lody. Czuje się o niebo lepiej. Stwierdziłam że nie ma się co katować tym bardziej że niedługo jak się młoda urodzi znowu trzeba będzie uważać.
Jak usłysze jeszcze raz co powinnam a czego nie to ubije jak psa :tak:. Już się naryczałam jak mi położna z lekarką zarzucały że utyłam jak świnia bo jem jak prosie i przez to szkodze dziecku.

Hej dziewczyny. Nawet nie próbuję was doczytywać bo nie jestem w stanie tego teraz ogarnąć. My od wczoraj jesteśmy w domku. Wypuścili nas dopiero po 18, ale i tak się cieszę bo było ryzyko dłuższego pobytu- oczywiście przyszwędała się anemia. Na szczęście wyniki Małej był bardzo dobre a moja morfologia się poprawiła. Króciutko napiszę tutaj co u nas i postaram się być już bardziej na bieżąco. No i sam poród opiszę na odpowiednim wątku.
Od wczoraj karmimy się już tylko cycem, wcześniej konieczne było dokarmianie. Na cycu potrafi przespać nawet 4 godziny więc jest nieźle. No ale są też kiepskie chwile. Tatuś jest Małą zachwycony. Dostał dwa tygodnie zwolnienia na opiekę nade mną więc będę miała dodatkowe wsparcie :)
Wszystkim rozpakowanym raz jeszcze gratuluję, tym które jeszcze na ten dzień czekają życzę cierpliwości. Mającym problemy z Maluszkami dużo zdrówka i ogólnie wszystkiego dobrego. Za potrzebujące kciuki zaciskam i obiecuję, że postaram się być bardziej na bieżąco.

Witam!

Piękna pogoda, my cały czas na dworzu. Mała śpi jak suseł :-) co bardzo nas cieszy! :-) W tym czasie mam czas na inne roboty i dla Julci :tak:

Na razie nie nadrobię bo jestem z dziewczynkami sama w domku ale mam pytanie (może się ktoś orientuje):
Czy wniosek o urlop macierzyński mogę złożyć sama w ZUS-ie? Czy musi to zrobić pracodawca?

I co konkretnie muszę posiadać papierkowo?

Dla wszystkich buziaczki, pozdrowienia i kciuki dla tych w potrzebie ;-):-)!

reklama
Nie doczytuję bo mały słodki Ryjek Amelka to cudny ssak i dziś spędziłyśmy cały dzień w ogrodzie.Jak się wszystko unormuje to znów będę aktywniejsza na bb teraz to niemożliwe.Jutro z Amelką mamy badania kontrolne więc prosimy o kciuki.Spadam.

Do góry