reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Maj 2012

Witajcie kochane, ja też rozważam pójście na l4, fakt ciężko wysiedzieć przed komputerem 8 godzin w jednej pozycji, brzuch wywala do góry od tego siedzenia a dupka rośnie... :/ ech. Powoli czuje się jak wieloryb. Mój D. śmieję się że jak się w łóżku obracam mam dawać znak bo zaczyna się mnie bać :). Ogólnie samopoczucie coraz lepiej, coraz mniej mdlości - także zaczynam wierzyć że to faktycznie przechodzi w I trymestrze. W sobote czeka mnie wesele psiapsóły i chyba założę worek po ziemniakach bo w nic się już nie mieszczę :szok:.
kochane ściskam was bardzo mocno najmocniej jak tylko potrafie i przesyłam pozytywne myśli do każdej :) buziaki

reklama
Dzień dobry wszystkim z rana:) Brr..ale miałam straszną noc, tak bolała mnie głowa, że myślałam, że mi ją rozsadzi. W ogóle strasznie często boli mnie głowa - też tak macie?
Dzisiaj o 15 mam wizytę u ginekologa- trzymajcie kciuki:)

dzien doberek mamusie :) ja tez rozwazam pojscie na L4 tez mam dosc brzuch mnie boli w pracy...spie na stojaco ostatnio nawet oko mi sie zamknelo w pracy w nocy nie sypiam bo rece nogi wszytko mi dretwieje

wczoraj bylam na usg bo mialam zrobic czy jest serduszko i czy rosnie wiec moje malenstwo rosnie ma 5,5mm i serduszko slyszalam jak bilo ..wieczorem wstawie zdjecie :)
milego dnia kochane

martaik, suzi, gratuluje pieknego suwaczka :-) martaik, czas bardzo szybko leci, ja dopiero co mialam na suwaczku 5 tydz a tu juz 7 i troche :-) niedlugo bedzie po wszystkim i bedziemy tulily dzidzie ;-)
ja dzis czuje sie wyjatkowo dobrze, az troche mnie to martwi... nawet mnie nie mdlilo rano, a wczoraj na noc najadlam sie pizzy i myslalam ze rano bedzie tragedia
wiki, cudowne wiesci, garutulacje :-) ja jeszcze dokladnie 2 tygodnie do kolejnej wizyty, na ktorej mam nadzieje uslysze serduszko.
zycze Wam super wtorku! :-)

czas leci, ja niedawno się martwiłam pierwszą wizytą a za tydzien ide już na genetyczne czy tam prenatalne :) w dodaku już 11 tc leci czas;)

Witam się o poranku:)
Wysłałam męża do pracy, a teraz czeka mnie kolejny dzień oranizowania sobie zajęć. Wczoraj byłam na wizycie, ale w sumie niczego ciekawego się nie dowiedziałam, bo usg mam dopiero w czwartek. I wtedy mam nadzieję, że zobaczę małe serduszko.
Widzę, że piszecie o rozkojarzeniu - ja ostatnio przez 10 minut usiłowałam sobie przypomnieć, jak ma na imię brat mojego męża...Cały alfabet przeleciałam i wymieniałam wszystkie imiona:) Chyba mi się ta ciąża na umysł rzuciła;)
wiki - gratuluję małego serduszka. Oby tak dalej:)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia:)

A ja czuję się lepiej ;p nie mam już mdłości, co jest wielką ulgą:)
Ale obudziło mnie o 4 nad ranem... burczenie brzucha. Miałam wrażenie jakby mi przyssało żołądek do kręgosłupa:D
Coraz więcej dobrych wieści :) może już koniec tych złych? same zdrowe fasolki:)

z drugiej strony miałam wczoraj ciężki dzień. przyjechali teściowie, kiedy wybieraliśmy się na zakupy, więc zostali z Bartim w domu, a my szybko w drogę. Wracamy a tu szał! Bartek guz na pół czoła - nie przesadzam!, obdarty nos i warga. wrzask jakby go zabijali. teściowa panikuje, że trzeba do szpitala, my, że trzeba poczekać i ratować "domowo" i...awantura. But obdarty, Mój drze się na mnie, że kazał mi ubrać dziecku stare buty, ja w płacz jak mi się ostatnio zdarza, teściowie do sklepu kupić Młodemu auto na pocieszenie. jazda jakich mało.. a to jak się okazało wypadek samochodowy (Barti ścigał się z dziadkiem na autach "popychaczkach" i wyciął czołem w beton). kiedy już pojechali zaczęłam panikować ja. nie pozwoliłam Małemu spać, posmarowałam go masą maści i nawet białkiem jajka. guz ładnie znika, zostało tylko zaczerwienienie na czułku, nosku i wardze..

Dzien dobry ,
ja dzis pospałam , ale rano troszke sie zdziwilam ze zauwazylam brunatna wydzieline:confused:. Co lekarze o tym mówią ? to jest jakies powód do zmartwień ? czy to normalne ? Dobrze , że dzis mam pierwszą wizytę i zaczynam sie bać.

vilmaq a TY juz nie mieścisz sie w swoją garderobę ? ja powiem szczerze , że czuje sie jak prosiaczek , choc wchodzac na wage waze tyle co zawsze. ale to chyba przez ten gigant biust i ogolnie hcyba brzuszek mam bardziej sterczący.

Hola!
Wrocilam z "miasta".Na poczcie przepuscili mnie w kolejce(p.t..duzych brzuszkow):szok: Weszlam do przychodni i zrobilam tez mocz,bo sie okazlo ze moge.Po poludniu sciagne wyniki z netu.Mala oglada tv,a ja sie staram nie mdlic:-p,bo juz nie chce jesc.Ostatnio mdli mnie strasznie,tylko wtedy jak zaczynam byc glodna...srednio co 2,5-3h :dry:

p.s.Pamela Anderson moze sie przy mnie schowac,jak tak dalej pojdzie.Przeszlam z 3 na 5.

reklama
fiore ja mam podobnie , zjadlabym sniadanie , mam ochote na biały serek masełko buleczka, ale mam taka zamule w żoładku i mdłosci ze nie ma bata, śniadanie wpadnei gdzies za 2 h.
Obiadów w ogole dlasiebien ie gotuje - ewentualnei jakas bułka.

choc moj małż powiedział ze jak wszystko bedzie dzis na usg ok to kupi mi big shake w Mc :D na to sie pewnie bede pisać - ale poźniej :D

Do góry