AS - prawde powiedziawszy nie widze roznicy miedzy foka a samolotemOn ma lapki rownolegle do ciala, cale napiete, ogolnie sie strasznie wysila dlatego srednio mu na to starcza cierpliwosci, warczy przy tym i wyraznie odczuwa ulge jak go odwracam do wygodniejszej pozycji
Sily wydaje sie miec sporo tylko inwestuje ja nie tak jak powinien
I jak mu wskazac wygodniejsza pozycje?
![]()
Różnica polega na ułożeniu rączek.
Przy samolocie dziecko jest w kołysce (opiera się na klatce i zadziera główkę lub próbuje to robić )i ma łapki równo z tułowiem ,a przy foce łapki są podniesione do góry .
Teraz nieco jaśniej napisałam? ;-):-):-)
Nauczyć go będzie prosto tylko trzeba wyczuć gdzie jest problem .
Czy w napięciu kręgosłupa,szyi i głowy ?
czy w odginaniu rączek ?
Da się zrobić ,ale wolnym czasem postaram się to opisać .
Teraz idziemy na wieczorny spacer .;-)
On ma lapki rownolegle do ciala, cale napiete, ogolnie sie strasznie wysila dlatego srednio mu na to starcza cierpliwosci, warczy przy tym i wyraznie odczuwa ulge jak go odwracam do wygodniejszej pozycji
Sily wydaje sie miec sporo tylko inwestuje ja nie tak jak powinien
I jak mu wskazac wygodniejsza pozycje?
Tzn. raczki (dlonie) sa do przodu (w kierunku glowki, nie stopek), uniesione rownolegle do podloza, nozki tez w gorze, plecki wygiete jak w kolysce, cale cialko opiera sie tylko na brzuszku, wszystko napiete (dlatego mu nie wygodnie i sie zlosci), glowka wysoko (45stopni i wiecej). Wydaje mi sie, ze on nie ma pomyslu jak sie wygodniej ustawic (bo ze swiat chcialby z tej perspektywy ogladac to okazuje) a ja nie wiem, jak go pokierowac. Przyginam lapki do podloza i on nawet to znosi ale nie przenosi ciezaru cialka na ramionka tylko pozostaje na brzuszku az sie robi czerwony ze zlosci, nie chce sie jednak poddac i polozyc glowki (jak wczesniej robil) tylko sie zlosci, histeryzuje i ja go razuje z opresji przewracajac na plecki (czasem jest jednak az tak wkurzony, ze go musze podniesc i przytulic ale staram sie nie doprowadzac go do az takiego stanu, zeby sie nie zrazil cwiczeniami). Mam nadzieje, ze zrozumialas moj opis