reklama

Maj 2012

W temacie siadania - robilam dzis czystke w ubrankach synka - siadlam przy komodzie po turecku, mlodego na kolana - on wygrzebywal lapami swoje ciuchy, a ja segregowalam - dobre - za male - za duże. Piszczal z radości jak wariat - on uwielbia siedzac bawic sie czyms rekami - np. pilotem od tv;))

Jak szukalam mleka dla malego w okolicznych aptekach, to w jednej aptece pani, nie mając mleka HA, zaproponowala mi Nutramigen - ja na to, ze nie mam recepty, a ona do mnie, ze jej recepta niepotrzebna, sprzeda mi na 100% po prostu. Prawda to, ze nie trzeba na to recepty?

reklama
Yolanta - :-D też kiedyś miała brązowe włosy, na szczęście Maciek zauważył :-p co do opryszczki - ew. Vratizolin wypróbuj, też dobry, a ja podobnie jak Flaurka, z opryszczką za pan brat jestem, w ciąży też miałam wysyp, ogólnie mam wysyp... Z tym, ze na mnie żadne maściuszki nie działają... A w kącikach to najpewniej zajady. Powiem tak... Pimafucort leczy wszystko, niestety jest na receptę :-(

Flaurka - prawda, mnie też kiedyś proponowała Nutramigen (ze względu na kolki małego) bez recepty, na 100 % właśnie, a poradziła udać się do pediatry, bo na receptę jest dużo taniej...

Zanetaa - łoj, do laski to mi jeszcze trochę brakuje, ale dzięki :P morale mi podniosłaś :D

Flaurka sprzedają w aptekach bez recepty. Ja na urlopie w PL kupowałam w aptaekach bebilon pepti i na ponad 10 puszek 2 razy dostałam pyt o receptę. Lekarka w szpitalu mi powiedziała,że recepty nie potrzebuję bo i tak bede musiała 100% płacić i powiedziała też,że jak mu coś po tym bebilonie pepti bedzie to mam się przerzucić na nutramigen własnie i też nie wspominała,że recepte potrzebować bedę. Ja tu w UK to potrzebuje na to recepte bo na racepte to mleko za darmo będę dostawać.

Gabryś też siedzieć uwielbia. Czasem leży i buczy, to wystarczy, że go posadzę i już cały szczęśliwy. A jak jeszcze może się czymś bawic to hoho, radość z niego się wylewa :-)
Na spacerach się czasem ratuję jak mi marudzi tym, że mu podnoszę plecki tak do półsiedzącej pozycji. Sam też już kombinuje mocno. Jak go posadzę i zostawię to siedzi tak przez kilka sekund, po czym zwykle ląduje na pyszczku i przewraca się z tej pozycji na normalną pozycję brzuszkową ;-)

Co do siedzenia Krzysio też uwielbia, jak zaczyna marudzić to sobie siadamy i jest dobrze. Tylko coraz częściej ma ochotę na to, żeby go postawić na nóżkach, a on sobie tupta :eek: czasami 2 razy wystarczy mu zrobić tup-tup i spokój :-D a siedzieć wprost kocha :-D:-D

Jestem i ja!
Cos mi Marysia zasnac nie mogla, ogolnie marudzaca dzis byla ale przy takiej pogodzi to nie dziwne bo ona meteopatka jest no i zeby ida!

Ja dla chlopakow bralam recepty na mleko bo wtedy sporo taniej bylo ale teraz przy tych nowych listach refundacyjnych to nie mam pojecia jak jest.

Moj M tez sklonnosci do opryszczki ma jak tylko zimno sie zaczyna robic. Stosuje hascovir. A w kacikach ust to najczesciej zajady i wtedy warto wziasc witamine B compleks

Czarnulka Marysia u mnie dopiero szczepienie to na 6 tygodni miala ale najpierw byla po antybiotyku, potem znowu katar, teraz mlodszy chorowal wiec pani doktor tez szczepic nie chciala jak w domu choroba...i tak juz 2 szczepienia do tylu jestesmy...Ale wole nie szczepic niz ryzykowac ze chore!

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. Jutro podejdę w takim razie do apteki i popytam co z tych rzeczy mogę cycając małego brać. A teraz do łóżka, bo jutro znów wstanę za późno i nic nie zrobię...

reklama
Dzień dobry majóweczki. Witam się i tutaj. Dzisiaj znowu będę mocno nie obecna przez cały dzień bo idę do pracy. Pojawię się pewnie po kąpaniu dopiero i nie wiem czy będę miała siłę doczytywać.

Ula siedzieć uwielbia ale jeszcze bardziej lubi "siedzieć" jak jest noszona- wtedy jest pełnia szczęścia :-D Na spacerze podnoszenie materacyka w gondolce nie pomaga bo się zsuwa i i tak jej nie wygodnie. Dlatego już za kilka dni przesiadamy się w spacerówkę. Liczę na to, że uratuje to sytuację bo wczoraj 3/4 spaceru darła się strasznie. Na szczęście byłyśmy na odludziu a Ula w końcu zmęczona padła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry