• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

wpadam żeby pochwalić się, że wizyta u gina super:-) dzidziuś prawidłowo się rozwija rośnie jak szalony 3,7 cm widzieliśmy rączki nóżki i mega dużo wygibasów hehe maleństwo szalało i nawet stópkę pokazało gin się śmiał, że dla tatusia ją wystawił bo dopiero przy nim ją pokazał:-D:-D serduszko biło jak szalone ten dźwięk to teraz najlepsza muzyka dla mojego ucha:-) przyszły tatuś zobaczył dziś maleństwo po raz pierwszy i był baaardzo szczęśliwy aż mu się łezka w oku zakręciła:-) po takiej wizycie to mogę spać spokojna:-) moje wyniki też wszystkie ok, grupy krwi też pasują i co bardzo mnie ucieszyło to torbiel na jajniku zniknął! jedno zmartwienie mniej:-)

martaik a jak się nazywa Twój gin?? bo może chodzimy do tego samego;-)

reklama
Ja się zdecydowałam prowadzić ciążę dwutorowo-prywatnie i państwowo. Państwowo z uwagi na pokrycie kosztów badań zalecanych w ciąży, prywatnie-bo ta lekarka pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić i poza tym mogę do niej na kom w każdej chwili zadzwonić gdyby coś się działo itp.

A mnie dziś brzuch pobolewa. Zaczęło się rano-leżałam na wznak i zaśmiałam się bardzo gwałtownie i coś mnie tam mocno zabolało. W ciągu dnia ból ustał, ale pod wieczór znów się nasilił. Dodatkowo boli mnie tez z uwagi na codzienne w niego zastrzyki, które muszę przyjmować.

I zaobserwowałam dziś minimalne plamienie:/ Miałam krwiaka i lekarka powiedziała, że mogę jeszcze brudzić, ale mimo wszystko jakaś taka przez to poddenerwowana jestem.

I jeszcze pokłóciłam się z mężem:/

Ech co za dzień:/

Pora spać i zapomnieć!
Dobranoc zatem:)

Przede wszystkim odpocznij! Mi dzis w brzuchu dziwnie. Nie boli, ale jakis taki wiekszy i w okolicy talii wyczywam zgrubienie po bokach, znaczy sie co sie tam poszerza :) Nawet maz wyczul. Waga spadla o kolejne pol kg. Jem troche malo, ale roznorodnie, poprostu nie moge wepchnac wiecej! Ale chyba powinno byc ok. Jednak musze sie zmobilizowac i zapisywac, co jem, zeby potem moc przedyskutowac z dietetyczka - kolejna wizyte mam 6 listopada. To juz bedzie akurat poczatek drugiego trymestru, wiec dzidek wiekszy i bardziej wymagajacy moze byc :)

Niedobrze mi dzis okrutnie, a juz pare dni bylo lepiej...

Marta ciesze sie z wizyty :) Jak my bylismy, to musielismy na slowo lekarzowi uwierzyc, ze to cos - tak plamka to nasze dzieciatko. Na najblizszej musimy nagrac serducho, jesli nie dostaniemy plytki, bo te pare sekund ostatnio to bylo baaaardzo krotko!

Dzień dobry majóweczki :)
agushka
głowka do góry!!!
martusia gratuluje tak udanej wizyty!!!! :) ściskam Cię mocniutko!
mada moja pierwsza ciąża też była dla mnie ogromnym zaskoczeniem, miałam 22 lata i studia dzienne na głowie. Ale postanowiłam sobie że mam 9 miesięcy żeby dojrzeć i ze wszystkim sobie dałam rade, a mój urwis jest moim oczkiem w głowie i nie wyobrażam sobie że życie potoczyłoby mi się inaczej! :)
rurka wszystko będzie dobrze mi też objawy zaczęły zanikać w 10tc :) spokojnie i nie denerwuj się bo to dzidzi szkodzi :)

Hej ale popisalyscie w nocy:tak:
Martusia super ze wizyta taka udana:tak:
agushka jak dzisiaj?Mam nadzieje ze lepiej:tak:
wikasik to musicie sie o wszystko dopytac:tak: Ja tez mam prywatne ubezpieczenie place 140zl miesiecznie dla mnie i dla dzieci:tak:Szczegolnie przydatne jest kiedy potrzebuje pojsc do jakiegos specjalisty:tak:
kilolek ja poprzednia ciaze chodzilam prywatnie za wizyte placilam ok 100zl, ale zawsze gin mnie wysluchal, odpowiedzial na pytania itp. Trzymam kciuki zeby Twoj gin sie poprawil:tak:
Teraz chodze na fundusz, w gabinecie jest USG ale slabe bo gin wysyla mnie do innej przychodni(on tam przyjmuje):tak: Na razie jest ok, wczesniej jak pytalam to odpowiadal, tlumaczy zrozumiale:tak:Zobaczymy jak dalej:tak:

Cześć dziewczyny!
Trochę miałam do nadrobienia od wtorku!
Ja zdecydowałam się na wizyty prywatne ze względu na moją nieudana wizytę na nfz. Stwierdziłam, że 80 zł raz w miesiącu nie spowoduje bankructwa. Mam to szczęście, że mogłam załatwić sobie skierowanie w swojej przychodni na badania i jak dotychczas zapłaciłam tylko za grupę krwi. Od lekarza rodzinnego dostałam stałe skierowanie na morfologię i mocz. Może Wy też spróbujcie?
Poza tym czuję się bardzo dobrze. Postanowiłam powiedzieć w pracy, bo już widać brzuszek i nijak się nie da tego ukryć.
Wczoraj miałam trochę zdołowany dzień najpierw w pracy, a później przez męża, który zamiast mnie pocieszyć stanął po drugiej stronie. Ech, szkoda nerwów. Nie będę się denerwowała.
A dziś od rana dobre wiadomości. Okazało się, że mam wolny weekend od zaocznych, juupii!!!!! Bardzo się cieszę, bo dziś przyjeżdża stolarz montować nam szafy, skończą się kupki ubrań w sypialni :)
A i jeszcze jedno!
Wszystkim mamusiom nauczycielkom, studentkom i uczennicom z okazji Święta Edukacji Narodowej wszystkiego najlepszego!!!

Witam!

Ja też chodzę prywatnie do gina , wizyta 70 zł w tym usg , tylko że muszę jechać do pobliskiego szpitala bo w swoim gabinecie nie ma,ale tak juz nic nie płace, wiec chyba nie jest żle , lekarz konkretny , odpowiada na pytania ,uspokaja jak co wiec jest ok , a w szpitalu ktorym będe rodzic ma czeste dyzury ,ale jak go nawt nie bedzie przy porodzie to napewno się mna zajma odpowiednia tak jak poprzednio :)

moje przeziebienie mi juz przechodzi na szczescie , choc jeszce kicham trochę.....\

do kiedy brac kwas foliowy , bo musze kupic nastepną paczke a niewiem jaka ilość kupić ?

Witam!

Ja też chodzę prywatnie do gina , wizyta 70 zł w tym usg , tylko że muszę jechać do pobliskiego szpitala bo w swoim gabinecie nie ma,ale tak juz nic nie płace, wiec chyba nie jest żle , lekarz konkretny , odpowiada na pytania ,uspokaja jak co wiec jest ok , a w szpitalu ktorym będe rodzic ma czeste dyzury ,ale jak go nawt nie bedzie przy porodzie to napewno się mna zajma odpowiednia tak jak poprzednio :)

moje przeziebienie mi juz przechodzi na szczescie , choc jeszce kicham trochę.....\

do kiedy brac kwas foliowy , bo musze kupic nastepną paczke a niewiem jaka ilość kupić ?
Mi już gin kazał odstawić kwas i brać witaminy z kwasem.
Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie. Jestem farbowaną pasemkową blondynką. Dziś zajrzałam w lustro trochę głębiej i odrostu już niestety się pojawiły. Czy możemy rozjaśniać włosy w ciąży???

Ostatnia edycja:
Patina ja w poprzedniej ciazy do samego końca brałam witaminy z kwasem foliowym dla ciężąrnych. Nie zaszkodziły a wyniki zawsze miałam bardzo dobre. Po porodzie przerzuciłam się na witaminy dla karmiących. Teraz tez tak zamierzam.
annte ja też pasemkowa blondynka. W poprzedniej ciąży zrobiłam odrost i nigdy więcej-spaliło mi włosy. Przez kilka o ile nie kilkanaście tygodni miałam siano na głowie. Teraz zmierzam zwykłą farbą zrobić a rozjaśniacza nie bo się boję powtórki z rozrywki.

reklama
witam Was Majóweczki:)

farbować włosy jak najbardziej można, też się muszę wybrać niedługo, bo od początku sierpnia troszkę mi odrosły:/ (jak farbować, to i rozjaśniać...?)

kwas nadal mam brać.. nie wiem do kiedy, może do końca I trymestru a później zestaw witaminek? w pierwszej ciąży ostro zwracałam i lekarz zalecił mi odstawić, bo to nie miało sensu - łykać tabletkę żeby ją za minutę zwymiotować, a tak to właśnie było..
mam kosmiczną ochotę na jajka w majonezie! już się wesoło gotują;)

co do dolegliwości.. ja już nie mam żadnych poza brakiem @ i leniem:) i wszystko jest w porządku :) nie ma się co denerwować tylko cieszyć błogosławionym stanem;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry