reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

W związku z tym ,że po porannych zakupach na bazarku i przyniesieniu toreb do domu zaczął mnie boleć brzuch ,a potem pojawiło się plamienie to wylądowałam w łózku.
Brzuch nieco mniej boli ,a efektem leżenia jest taka pszczółka.

reklama
Madziula koniecznie daj znać, dobrze że teraz jest usg, moja mama 2 tygodnie przed porodem się dowiedziała że będą bliźniaki :-)
As76 ty sama zrobiłaś takie cudo? Piękna pszczoła jestem pod wrażeniem:-)

Witam wieczornie, właśnie skończyłam sprzątanie po gościach - padam.
Co do powiększającego się brzuszka to ja jestem doskonałym przykładem - poprzednia ciąża, brzuszek pojawił się koniec 4 miesiąca a teraz dużo, dużo szybciej:)
FIORE - trzymam kciuki, wszystko musi być dobrze i będzie.
A tak swoją drogą to ja sobie nie wyobrażam jak będzie jak ja będę musiała iść do szpitala i jak mój poradzi sobie z domem i Mateuszem - no chyba, że się pozytywnie zdziwię:)
Dobrej nocy, lecę odpocząć:)

Ja też jestem potwierdzeniem,że przy kolejnej ciąży brzuszek szybciej się ujawnia. Ostatnio do 15tyg nie było nic widać a teraz już balon mi wywala.

też się zastanawiam jak moi chłopcy sobie poradzą kiedy będę w szpitalu (jak zostawie ich samych na kilka godzin, to dywanu nie widać, a brudnych naczyń w kuchni od groma, nie wiem w co najpierw ręce włożyć).
Wczoraj dziewczyna kuzyna Mojego urodziła synka:) prawdopodobnie Mój będzie chrzestnym:) aż tak cieplej na sercu... nie mogę się doczekać kiedy urodzi się nasze maleństwo;)

Fiore, badz dzielna i jedz!

U mnie juz niedziela :) dzis jedziemy ze znajomymi na piknik. Wigor sie ucieszy, bo to w duzym parku i bedzie mogl troche pobiegac. Ostatnio wychodzi radko i nieregularnie. Mi sil starcza ledwo na prace, wczorej jakies zakupy. Na pare tygodni powinno byc lepiej, co? Juz mi brakuje moich spacerow. Codziennie bylo ok. 5km, w weekendy 9-12km, a teraz tylko spie. Basen tez odpuscilam.

Ktoras pytala o staniki - podczepiam sie pod pytanie. Kupilam 2 nowe, niestety z fiszbinami, juz mi zle i choc juz byly sporo wieksze, to sa teraz na styk. Najgorzej obwod, bo nie tyje, a musialam rozmiar wiekszy wziac, a najchetniej i tak w rozpietym bym chodzila, tzn calkiem bez.

ja kupiłam E:szok: i okazuje się, że jest w sam raz. jest gładki i lekko usztywniany żeby dźwignąć te moje arbuzy, ale piersi bolą mnie tak, że nawet w nim śpię, na zmianę ze starym D.. majtki też muszę kupować większe, bo wydaje mi się, że stare mnie uwierają w podbrzusze. muszę się wybrać na zakupy, bo niedługo nie będę miała w co tyłek wsadzić:)

fiore wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki:-)

co do brzuszka to ja jestem w pierwszej ciąży a już mi się zaokrąglił i jest widoczny a gdzie tu do maja, strach się bać:-( staniki też już wymieniłam na większe i lekko usztywniane z fiszbinami, na szczęście piersi już mnie delikatnie pobolewają bo to co było wcześniej to aż ryczeć się chwilami chciało...

witam nocnie
miły dzień, A. dziś w domu. Rano skoczylismy do marketu, bez dzeci, tez milo :D a resztę dnia przeleżałam. Wieczorkiem jak maluchy poszly do łżóek to sobie kilak godzin podlubałam w kolczykach i jestem usatysfakcjonowana :d lubie mieć trochę czasu dla siebie hehe miłe to
Nie doczytalam Was jeszcze ale widzę, ze o stanikach mowa. Ja w poprzedniej ciąży kupowałam firmy alles, mają fiszbiny ale silikonowe, nie uciskają zupełnie. Rozmiarem to jjuż zaczynam się martwić. W ciązy i po miałam F, później jak schudłam 20 kilo to raptem do E zjechały, a tteraz już się nei mieszczą. JAk tak dalej pójdzie to za 7 miesięcy zabraknie mi skali! A co będzie przy karmieniu????:szok:

facetami w domu się nie przejmujciie, tylko trzeba ich dobrze przygotować. Zapasy obiadków w zamrażalniku, rozpiskę co i jak, bo niby wiedzą ale i tak zapomną kiedy i co dziecko je. Bajzlu narobią co nie miara ale czy to takie wazne?

edit: Fiore odpoczywaj

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:)
A ja dzisiaj zamiast pójść na uczelnię przespałam pół dnia..chyba odstraszyła mnie wizja 10 godzin siedzenia w ławce;) Jutro jednak się wybiorę, bo po zajęciach jedziemy na imieniny do Teściowej, z czego się bardzo cieszę:) Nudzi mi się w domu (jestem na L4) i każde wyjście to dla mnie radość, bo jestem bardzo towarzyską osobą:)
Na koniec mam coś dla odważnych..nie wiem czy któraś z Was już może widziała..filmik z porodu ukazujący narodziny dziecka z punktu widzenia lekarza..brr..trwa 8 min. W pewnych momentach zasłaniałam ekran ręką;p Oglądacie na własną odpowiedzialność;) Uwaga-pokazane jest wszystko, zatem tylko dla odważnych!
Dailymotion.pl

Do góry