reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

a i co do coli to zawsze bardzo rzadko ją piłam a dziś z nienacka w sklepie zobaczyła cole i musiałam ją kupić! takiej ochoty dostałam, że to koniec ale wypiłam tą zero niby jest bez środków energetycznych.Smakowala mi jak cholera:) mój S się śmiał, że nigdy jej nie piłam a akurat w ciąży mam takie zachcianki:)

reklama
Witam dziewczyny :) Byłam dzisiaj u swojego gina powiedział, że wszystko jest w najlepszym porządku i zaprosił mnie na czwartek na USG - w końcu usłyszę serduszko mojego maleństwa i zobaczę go ;) Moje dzieciaki jeszcze nie wiedzą na pewno, że będą mieli rodzeństwo ale bardzo tego chcą i tylko pytają kiedy ten dzidziuś będzie w brzuszku a ja im powiedziałam że jak pan doktor zrobi zdjęcie to im pokarzę i już na pewno będą wiedzieli że tam jest dzidziuś bo tak to by już całe przedszkole wiedziało o tym że ja jestem w ciąży. Poczyniłam dzisiaj też następny krok tzn. 2 koleżankom w pracy pochwaliłam się o swoim stanie - myślę że jeśli chodzi o szefa to jeszcze poczekam może ze 2 tyg. muszę do tego dojrzeć. I to na dzisiaj tyle. Pozdrawiam dziewczyny;)

Ostatnia edycja:
As-czekamy na relację zatem:)!
Ja też byłam dziś u lekarki. Poszłam na NFZ by mieć chociaż część badań zrobionych(niestety i tak na wszystko co zalecila mi lekarka, która mnie prywatnie prowadzi to mi nie dała-np na tarczycę:/, ale i tak ze 100zł zaoszczędziłam:) ) W każdym razie-babeczka powiedziała mi, że wszystko jest ok. Teraz muszę się gdzieś na dobre usg genetyczne zapisać i w ciągu miesiąca zrobić ( by było w zalecanym terminie).
Poza tym muszę z moją wysypką iść do dermatologa. To prawdopodobnie jakieś uczulenie. Na szczęście chyba schodzi powoli.
Najbardziej zadziwiło mnie to, że powiedziała mi, że mam skończony 10 tydz ciąży (czyli weszlam w 11), a wg ostatniego usg, które miałam robione jestem w 9 tyg i 6 dniu. Martwi mnie ta rozbieżność. Boję się czy dzidizuś rozwija się prawidłowo, czy nie rośnie za wolno...czy to możliwe by taka różnica była między terminem usg a z OM-ponad tydzień czasu?

agushka nie martw się, bo rozbieżność jest zawsze. Po pierwsze wg om liczy ci tygodnie od pierwszegod nia ostatniej miesiaczki a usg od momentu zapłodnienia, a poza tym,z ę ono jest zwykle co najmniej tydzień od miesiaczki to czasem dni płodne się przesuwają i zapłodnienei następuje dużo później niż się spodziewamy, poza tym usg szacuje na podstawie wielkości dziecka. A dzieic tak smao jak dorośli są różni, jedni sa mali, inni duzi. Z czasem ta rozbiezność w tygodniach i terminach porodu wg om i usg może się znacznie powiększać. Pamiętaj, ze jedno i drugie to są tylko szacunki, choć pierwsze usg zwykle najdokładniej to określa

edit: As kciukam i czekam na relacje

Witam wieczorkiem ja na chwile bo boli mnie glowa:-( U lekarza wszystko ok, dzidzius rosnie i ma sie dobrze:tak: Moj gin powiedzial ze szczepienie przeciwko rozyczce ktore maja 13letnie dziewczynki sa na cale zycie i mam sie nie martwic:tak: Mam zdjecie maluszka ale na razie nie wkleje:no: Dobranoc

Witam wieczorkiem ja na chwile bo boli mnie glowa:-( U lekarza wszystko ok, dzidzius rosnie i ma sie dobrze:tak: Moj gin powiedzial ze szczepienie przeciwko rozyczce ktore maja 13letnie dziewczynki sa na cale zycie i mam sie nie martwic:tak: Mam zdjecie maluszka ale na razie nie wkleje:no: Dobranoc
a co, nie twarzowo wyszedł? :-)

reklama

Z iskierką wszystko w porządku :tak::tak::-D:-D:-D
Ufff ulżyło mi.
Maleństwo ma 25,6 cm i ma się świetnie.

U mnie gorzej.
Zwiększył mi Luteinę ,bo trofoblast jest bardzo nisko ułożony i uciska na szyjkę.
Szyjka na szczęście zamknięta i wygląda dobrze.
Mam dużo odpoczywać i się nie stresować.
Tak się zagadaliśmy ,że zapomniał dać mi karty ciąży .Wypisał i schował do szuflady :szok::-D:-D:-D
Focie iskierki wklejam

Do góry