reklama

Maj 2012

reklama
tak niestety rodzony....
przytocze jego tekst który nie raz powiedział kłócąc się ze mną: mogłem się spuścić do rzeki( fajny tatus nie? )

kato-tate napisała dziewczyna molestowana przez swojego ojca...(pisze tam o wszystkim)
a strefa cienia i swiatła to pisze dziewczyna którą oblał kwasem kochanek
w 1 części pisze jak go poznała i tak dalej a w drugiej ,opisuje wszystko po tym jak ją już oblał tym kwasem

Pieszczoszka książki godne uwagi:tak:Twój tata nie:no:.Kugela pisze o tym co czytacie pytam sie bo musze z tej zapaści wyjść wstydniebawem oślepnę i juz nic nie przeczytam:szok:

kugela - co studiowałaś? Bhagavadgite niestety nie czytałam, ale omawiałam na "Podstawowych pojęciach religioznawczych" (miałam na studiach taki przedmiot), Koran w oryginale i tłumaczeniu - na Dyskursie religijnym, fragmentami tylko. A "Mrówkę..." polecam z całego serca - zbliża trochę do buddyzmu ;) Jak ktoś lubi mega pokręcone teksty, to odsyłam do "Historii Maniaków" :P
Ja w sumie czytam wszystko, co wpadnie mi w ręce - stąd być może tyle tytułów znam, a połowy nie pamiętam... Z tym, ze ja i za poezję się zabieram i za prozę. Uwielbiam 'Króla Ducha" Słowackiego, młodopolską poezję Micińskiego ale i romansem nie pogardzę :P
azula - bo ekranizacja Miecza Prawdy to
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Laski - Psalmów się oczytałam w różnych przekładach, mało tego - interpretować je jeszcze musiałam :D

a moze polecicie jakieś książki (raczej prawdziwe historie bym wolała) może byc coś o jakiejś tragedii albo coś erotycznego :P
azula jestem ciekawa tej ksiazki co o niej pisałaś .. chyba sie skusze na allegro kosztuje 3zł ;d wiec nie wiele

Anik popróbuję tego miecza w czytadle no i mam prezent pod choinkę dla M dzięki za pomysła:-).Ja czytam głównie z polecenia ale nie zawsze gusta sie zgadzają myślę ,że z twojej listy sporo fajnych knig będzie.Mój syn to z kolei fan Hobbita władcy pierścienia oraz Wiedźmina wiedźmin może być drużyna mniej:tak:Pieszczoszka która książka?Pieszczoszka ja za młodu czytałam " My Dzieci z dworca zoo" o narkomanach historia prawdziwa mnie wzruszyła,przeraziła i dała do myślenia

Ostatnia edycja:
reklama
No ja wręcz maniaczę jeśli chodzi o polską fantastykę. Grzędowicz, Kossakowska, Piekara, Pilipiuk.... no chłonę ich wszystkich jednym tchem :-)

Co z nie fantastyki mogę polecić ostatnie odkrycie, pan Jose Saramago. "Miasto Ślepców" rewelacja. Książka o epidemii ślepoty, dość naturalistyczny (czasem wręcz turpistyczny) obraz tego co się dzieje z ludźmi w sytuacjach kryzysowych. Nieco dziwna narracja, bo pozbawiona dialogów i z przydługimi zdaniami (tak max jedna strona :-p), ale czyta się świetnie. No i "Ewangelia wg Jezusa Chrystusa" tego samego autora. Nie wiem jak ją odbierze osoba wierząca, bo książka opowiada o życiu Jezusa jako normalnego faceta, który spotkał Boga. Dość zgodnie z Biblią, jednak w bardziej ludzkim świetle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry