reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Czesc dziewczyny- noc koszmarna- napady kaszlu i tak swiszczacy oddech ze serce sie kraja- al wstalam zeby zanim sie mlody obudzi spokojnie poczytac o astmie niemowlecej- wszystko pasuje:-:)-:)-:)-( coraz bardziej godze sie z ta swiadomoscia i mam tylko nadzieje ze to do 3ciego roku zycia ustapi- ale ja si etak boje tego leku- takie tam pisza skutki uboczne :-(
annte kciuki!
niewyspanym (wiadomosci z FB) wspolczuje i lacze sie w bolu!

reklama
Witam się i tutaj.
Ja z tych nie wyspanych. Ula spała do 2 w łóżeczku, potem było karmienie, odłożyłam ją do łóżeczka, pospała godzinkę i zaczęło się kręcenie, wiercenie, marudzenie, popłakiwanie. Zasnęła grubo po 5 więc już się nie kładłam. Wczoraj przebiła się prawa górna jedynka i myślałam, że będzie lepiej. O święta naiwności. Nie wiem, czy idą kolejne zęby czy o co chodzi. Skończyły mi się pomysły. No chyba, że to problemy z brzuszkiem bo przedwczoraj kupy nie było a wczoraj tylko dwie malutkie. Niby pierdki idą no ale.
Dzisiaj jeśli nie będzie padało i wiało to chyba się na jakiś dłuższy spacer wybierzemy. Szału dostaję od siedzenia w domu. Zresztą Młodej też by się wietrzenie przydało.

Andav- trzymam cały czas kciuki. Mam nadzieję, że jeśli to faktycznie astma to ta niemowlęca i minie.

annte modlitwa za dzieciątko koleżanki ;-)

andav jeśli to faktycznie astma to pocieszę Cię,że bardzo dużo dzieci z tego wyrasta:) u mnie dwóch kuzynów miało jako dzieci a teraz nic im nie ma;)
Ja osobiście lek bym podała.. skoro już 2 lekarzy tak mówi.. chyba bardziej się znają i nie chcą zaszkodzic Twojemu dziecku.

Laura poszła spać o 20 :szok: i spała do 7:20 ;-) z samymi pobudkami na mleko/herbatę ;-) (ale przyznam ,że o 3 wzięłam ją do siebie do łóżka )

a moj jeszcze spi:szok: chyba odsypia zarwana nocke- bo tak dlugo sie nigdy nie zdarzylo- jak spi to tak ladnie oddycha:confused:

swoja droga przyjemnie tak wczesniej wstac niz dziecko- zebrac mysli i spokojnie zaczac dzien, wypijajac kawke i zjadajac sniadanie bez ciaglego wstawania i na koncu zimnej kawy:tak:

annte - Hanie to silne dziewczyny, Wasza na pewno da radę!

andav - myślę sobie, że każdy lek ma skutki uboczne, wiele z nich zdarza się b. rzadko, a ludzie i tak robią wielkie oczy czytając o nich. takie leki podaje się kiedy większa jest korzyść niż ryzyko, ja bym dała, bo jednak dziecku pomóc trzeba, na pewno te duszności i kaszel b. go męczą.. myślę, że jeśli będziesz podawała lek właściwie (a będziesz - wspaniała matko:D) to nic złego się nie stanie. bądź silna, bo masz dla kogo:)

u nas noc bliska koszmarowi - od 22 płacz przez sen, jęki, stęki i gorączka:baffled: tym razem nie mam pojęcia co to może być, jedynie lewa górna trójka, ale do wyjścia jej daleko, myślę, że to raczej początek..
Katasza - wychodzenie zęba nie kończy się na przebiciu przez dziąsło, co za tym idzie - ból też. myślę, że przynajmniej 2 dni będzie Ulę jeszcze boleć, i to jeśli nie wychodzi jakiś obok.. to tak na pocieszenie:)

dla wszystkich ząbkujących - najgorsze skończy się jakoś za 4m, jak dzieci osiągną rok:) później już tylko sporadycznie będą marudzić, a jak wiadomo im dziecko starsze tym lżej w przypadku chorób i bóli. ważniejsze będzie chodzenie niż płakanie, bo boli i będziemy mieć piękną wioooosnę - nasze siły wzrosną (dzieci też, ale ciiii):-)

Oliwcia moc buziaków od cioci azuli i Amisi:-).Wszystkim chorym dzieciaczkom zdrówka .Swoją drogą coś w tym jest ,że chłopaków też się "siłom " od cyca odstawiało ,a Amelka sama zrezygnowała:-(.Zanetko mam nadzieję gorączka była nocą.Był czopek jakieś drobne picie ,marudzenie no i kupal i odparzona cipcinka:wściekła/y:.Jak już udało się wyleczyć po pierwszym zębie to teraz znów zaogniona o teraz leży z goła pupką i się wietrzy.Wygląda to koszmarnie:-(

Witam wszystkie wyspane i niewyspane :-)

U nas noc nie najgorsza. Młody spał do 3 rano :szok:co mu się zdarzyło ostatnio jakieś pół roku temu :tak: Ale zauważyłam ostatnio, że u niego jest tak, że jedną noc ma super, następna jest beznadziejna i tak na zmianę więc wątpię, żeby z tym spaniem do 3 mu tak pozostało na dłużej. Poza tym mąż mi się pochorował i śpi od 3 dni w salonie, co niestety życia mi nie ułatwia bo chociaż robił w nocy młodemu mleko, a tak muszę ja wstawać i w pracy wyglądam jak zombi.

Zaneta, a ta teoria, że bolesne ząbkowanie kończy się około roku dotyczy też dzieci, które jeszcze na dobre nie zaczęły ząbkować ?? :-)

reklama
kattul - raczej nie:D do roku z założeniem, że zaczęło się jakoś koło 4-5 m:D i wychodziły regularnie, jakieś pierwsze 10 jest cięższych, a później człowiek nawet nie wie kiedy wyszły.

jak się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przyjechała wredna baba.. oceniała, komentowała i co ja nie powiedziałam to ona się "kłóciła", ja, pracy nie ma, ona "jest, trzeba tylko dobrze szukać", ja - Hania nie ma skazy białkowej, ona - "ma na pewno":wściekła/y: i tak ze wszystkim!
ojciec M. nakłamał na kopalni żeby go przyjęli, że nie zdał technika, bo ma dzieci, dom, pracę, a on zdał i teraz nie doniosą mu papierów, bo głupio się przyznać do kłamstwa..
zmanipulowała mnie, zaczęła nadawać na swoją córkę, że ma głupie pomysły, że chce kupować dziwne rzeczy i drogie, a jak ja powiedziałam, że wszytsko się zmieni jak się dziecko urodzi, zmądrzeją, to zaczęła się ze mnie śmiać, że "żanetko, oni na pewno wiedzą co robią, są dorośli":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wyszła 10 minut temu, a mi nadal pałają policzki, oko skacze i chce się płakać z nerwów:wściekła/y::wściekła/y: w końcu wywołam taką awanturę, że się w ogóle nie będziemy spotykac i koniec, kropka! zrobię dla męża i dzieci wszystko, ale jej nie zniosę!! oczywiście cała akcja odbyła się jak nie ma świadków i nikt mi nie uwierzy..

azula - my też walczymy z odparzonymi wargami sromowymi, ale żywcem wydaje mi się, że to to uczulenie.. kiedy zawodzi sudocrem, linomag i inne cuda to zwykły bephanten pomaga, u nas przynajmniej.. i wietrzenie, wietrzenie, wietrzenie.. proponuję też po każdym siku i kupie myć pupę, ciepłą wodą:) oby szybko przeszło, a zęby wyszły i był spokój!

Ostatnia edycja:
Do góry