• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
Hej

Anik - o to czy sie uda zajasc w ciażę sie nie martw - bardziej "cudowne" dzieci po swiecie chodza;) Dobrej mysli trzeba byc;) Nie wyrywaj 8mek prywatnie, bo szkoda kasy - lepiej za te 400 zeby wybielic lub chociaz kamien usunac. U nas w ZG jest wiele gabinetow na NFZ i roznie jest z terminami - jedne przyjmuja zapisy w poniedzialki na dany tydzien, inne w ostatnim tygodniu na nastepny miesiąc - tak więc warto poszukać.

Pieszczoszka - a tak plakalas, że mala nie ma zębow;)) Hubert tez w nocy odstawia szopki ostatnio, odpuscilismy juz sobie faszerowanie go Nurofenem, wieczorem masć i tyle. A jak sie budzi w nocy i nie daje sie odlozyc to ja siadam z nim na rekach w fotelu, lekko kolysze i on zasypia. Odlozony sie drze, wiec siedze z nim tak nawet i godzine, ale podsypiam oczywiscie, z kolanami pod broda, zeby mi nie upadl. Za stara jestem na tachanie 10 kg po nocy. Leszek robi inaczej (zmieniamy sie co 2 noc na "dyzury") - on wstaje po 15 razy i ze stoickim spokojem uklada malego, odchodzi, kaldzie sie, wstaje... To ja wole na fotelu...

Olisia - nie zazdroszcze goracego okresu, oby malż szybko wrocil a i teściowi nic sie nie stalo. A tesciowa to wiesz - przyjdzie i pojdzie, nie zamieszka przeciez z Wami:)

Fiore zima to wszędzie nawet kobitki w UK i Irlandii na zimę narzekają :-(:eek:Chyba tylko Wikasik ma słoneczną jesień????W Europie zima szaleje:szok:Anik o ciążę sie nie martw ja też 2 nadżerki w życiu miałam.Pieszczoszka kiedyś zęby wyjdą na razie trzymaj się:tak:

Dzieki dziewczyny :)) mam nadzieje, ze nie bedzie tej najgorszej opcji ;)) a osemki oczywiscie na NFZ ide usunac, nie ma mowy, zebym to na prywat robila. Wystarczy, ze prywatnie lecze zeby - 1 ubytek = 170 zl. Kamien tez bede usuwala, ale to dopiero po skonczeniu leczenia, nad wybielaniem sie zastanawiam :)

Azula - kochana, tutaj nie o moja nadzerke chodzi, tylko o jajniki, ktore pracuja jak im sie podoba, albo wcale nie pracuja, albo postanawiaja zniknac, bo twierdza, ze nic tu po nich ;))

A Krzyś to skąd?????? bocian szcześliwie lądował;-)uda się ,a im szybciej byście zaczęli staranka tym większa szansa na dzidzunia.Krzychu z brata lub sis by się bardzo cieszył,a im mniejsza różnica wieku tym lepsze porozumienie.Ach jak ja żałuję,że Amelka nie będzie raczej mieć małej siostrzyczki mimo,że jajniki szaleją:eek:muszę je tabsami powstrzymywać:-D:tak:

A Krzyś to skąd?????? bocian szcześliwie lądował;-)uda się ,a im szybciej byście zaczęli staranka tym większa szansa na dzidzunia.Krzychu z brata lub sis by się bardzo cieszył,a im mniejsza różnica wieku tym lepsze porozumienie.Ach jak ja żałuję,że Amelka nie będzie raczej mieć małej siostrzyczki mimo,że jajniki szaleją:eek:muszę je tabsami powstrzymywać:-D:tak:

Azula... wszystko zrobiło się po ciąży z Krzysiem właśnie... mój organizm totalnie zastrajkował po prostu i zaczął takie figle wyczyniać. Chwilowo nie powinnam próbować zajść w ciążę, bo jestem w trakcie leczenia, nie mogę zacząć staranek... Nie jest tak różowo jakby się mogło wydawać niestety.

Anik mam nadzieje ze Twoj organizm sie otrzasnie i przestanie strajkowac i bedziesz mogla zaczac starac sie o drugiego bobaska
Azula oj tak jak piszesz tu w IE pogoda tez nas nie rozpieszcza , dzis caly dzien wialo i do tego snieg pada no masakra. Azula a moze jeszcze sie zdecydujecie na siostrzyczke dla Amelci:).
Pieszczoszka w koncu masz upragnione zabki Laluni:)

U nas wlasnie ida zabki przez co w nocy moj syn nie moze sobie znalezc miejsca , dzisiejszej nocy spal nawet na fifce:D. Biedna ta fifunia bo nawet w nocy nie ma spokoju:(.

Aga mając 46 lat brak pracy ,męża zarabiającego grosze bo tak daja w tym kraju zarobić ,a widu ni słychu aby sie coś zmieniło brak (o nawet dziś na śląsku był strajk bo rząd ma naród w De )i niebawem nowa fala młodych bedzie sie szykowała by z tąd uciec.Raczej brak mi odwagi. O jakiś chorobach poważniejszych już nawet nie będę wspominać bo nawet poważna choroba nie skłoniłaby mnie do terminacji .Nie ,nie mam odwagi.

reklama
Azula - Amelka nie bedzie miala moze rodzenstwa w swoim wieku, ale bedzie miala mame calkowicie zorientowana na nia:) Inne nazse maluchy beda mialy rodzenstwo, ktore pozbawi je troche czasu i uwagi mam (tak - milosc sie mnozy, ale czas i zasoby sie dzieli) albo mamy, ktore dopiero zaczna o pracy/karierze myslec - tak wiec tez ten czas z mama straca. Tak wiec, jak widac, kazda opcja ma plusy i minusy:)

Pieszczoszka - super wlosy ma juz Laura, jakos na poprzednich zdjeciach nie było tego widac. Jednak lyżke dziegciu tez wsadze - dla mnie niefajnie taka mala dziewczynka wyglada z taka iloscia "bizuterii" - kolczyki, spineczka i bransoletka - troche szybko zaczyna:)) Rozumiem, ze to wytsrojenie na potrzeby zdjec, bo jakos taka opaska na wlosach nie wyglada super wygodnie. Juz widzę mojego jak z siebie zrywa to wszystko:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry