reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Witajcie.
Niedawno wstałyśmy .dziś nocka super z 1 szybką pobudką na cycanie ,więc i spanie dłuższe.
Karola po urodzinach już powoli wraca do " normalności" .
Taka ilość osób wywoływała u niej totalną frustracją i rozdrażnienie .
Nie mogła wczoraj po południu usnąć z tego powodu i strasznie się męczyła wieczorem .
Jeśli chodzi o spanie to młoda jest śpiochem strasznym .
Pierwsza drzemka zwykle od 11 do 14.30 ,a dryga od 15 do 19 ,a czasami i dłużej ,dlatego też młoda chodzi późno spać .Zwykle zapada w sen nocny ok.22 i śpi do 8-9 .

reklama
Hej :-)

u nas weekend minął dobrze ;-) byliśmy zrobić częściowe roczkowe zakupy , teraz pozostały mi tylko takie drobiazgi i wsio można będzie sie brać do roboty a potem zabawy :-)

ogolnie to mój dzieć ma 2 drzemki , własnie ostatnio kilka dni z rzędu miał 1 potem znowu 2 potem znowu 1 i juz chyba sam nie wie na co ma się zdecydować:-D

miłego dnia :****

Annte no ja nie wiedziałam o twoich urodzinkach ...więc spóźnione ale szczere STO LAT !

Oj Martusia jeszcze pożałujesz słów, że chcesz, żeby Oliś zaczął chodzić :tak: Ja też bardzo chciałam, a teraz nie wyrabiam :-D Bo mimo, że młody tak już od miesiąca sam chodzi to jego chodzenie jest ciągle niepewne i trzeba za nim cały czas biegać i fakt nie trzymam za rączkę, ale za kaptur czy bluzę dla ubezpieczenia czasem trzeba trzymać :-D

Co do roweru. To ja też na początku jak Krzych wpadł na pomysł jego kupienia i do tego siodełka to się bałam. Później sobie przypomniałam, że jak miałam 12 lat to jeździłam z moim rocznym bratem więc stwierdziłam, że jak wtedy dałam radę to i mając 27 lat pewnie też podołam :-) A siodełko jest całkiem stabilne i młody dobrze przypięty więc moje obawy rozwiały się po pierwszej wycieczce. A poza tym młody chyba bardzo to polubił bo jak tylko się zatrzymam to się wierci niecierpliwie aż znowu ruszymy :tak: A jeżeli chodzi o montowanie tego fotelika Annte to jest na tyle stabilnie przymocowany, że siłą nie oderwiesz. Jest przyczepiony na 4 śruby i można go montować albo do siodełka, albo na specjalnym przedłużeniu do ramy (jest dołączone takie specjalne, solidne przedłużenie, które przykręcasz do ramy - przypomina to trochę bagażnik). Więc do każdego roweru da się przypiąć.

Azula rzeczywiście mamy dosyć dobrze rozbudowane ścieżki, ale obok osiedla mamy też las i duży park więc naprawdę jest gdzie jeździć. No i bardzo dużo widzę osób z dziećmi na rowerach :tak:

Jeżeli chodzi natomiast o drzemki Kuby to my śpimy 2 razy po 1,5 godziny (około 9.30 i 14.30). Jak jest ładna pogoda to ta druga drzemka jest nawet dłuższa bo z młodym siedzę dłużej na dworze i jest umęczony to ostatnio musiałam go budzić bo spałby za drugim razem nawet pewnie i 2,5 godziny, a wtedy nocki sobie nie wyobrażam :-D

Troszkę poczytałam .
Annte -WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SPEŁNIENIA MARZEŃ
Cudne zdjęcie Ninki

dla mnie trampolina jest super pomysłem ,ale troszkę później ,bo teraz jeszcze to dzieciaki mają ważniejsze sprawy niż skakanie w 1 miejscu .;-)
Ja mam trampolinę ,bo Kubuś skacze i młoda nie wyraża kompletnie żadnego zainteresowania tym sprzętem .Cieszy się tylko jak Kuba skacze ,o wtedy szybko się rusza i przy tym piszczy ,krzyczy ,dokazuje ,więc Karola ma po prostu przedstawienia ,które uwielbia oglądać .

Kattul taki podobny fotelik miałam dla Kubusia i spisywał nam się świetnie przez kilka lat .
Mój był Hamax sjesta

http://www.hamax.com/Child-bike-seats/Child-bike-seat-with-sleeping-function/Siesta
Super rowerzysta ;-):-)

fiore zdrówka dla was i morze cierpliwości .
Karola ostatnio też płacze jak są nowe osoby ,ale zauważyłam ,że wpada w dosłowną histerię jeśli ktoś nosi okulary :szok::szok:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. Weekend szybko minął i znów w pracy. wczoraj byliśmy caly dzień u mojego brata w Grodzisku - wyjazd bardzo udany a po powrocie do Leszna jescze wizyta w Wesołym Miasteczku, które ustawiło się w pobliżu naszego domu, także Mateusz z okna widział a co za tym szło najchętniej cały czas by tam był. Wrzucę zdjęcie do galerii - nasza Ola też uskuteczniła jazdę na karuzeli:)
Annte, As- najlepszego:)

Hej dziewczyny.

Ula była dzisiaj na pobraniu krwi. Mam nadzieję, że uda się oznaczyć poziom żelaza bo krew znowu gęsta była a mała pasqda nie chciała za bardzo pić przed badaniem. Okaże się jutro.

Ja dzisiaj pozałatwiałam parę spraw od rana. Jutro jadę odebrać świadectwo pracy i przekazać obowiązki mojej następczyni. Trochę mi szkoda ale z drugiej strony nowe perspektywy są bardzo kuszące.

Kattul- mam nadzieję, że pracę uda się szybko znaleźć. Doskonale cię rozumiem z tym siedzeniem w domu.

Fiore- to pozostaje mi się cieszyć, że w Pl fiat 500 nie jest przypisany ;-) tutaj nie jest to specjalnie popularny samochód, pewnie dlatego, że stosunkowo drogi jak na takie małe autko. Dalej będę marzyć o 500 w kolorze groszkowym :-D Ale kto wie- może kiedyś będę mogła sobie pozwolić na nie.

Magdax- ja myślę, że trampolina super pomysł ale nie wiem czy już dla takiego malucha. No i wydaje mi się, że ta zabawa cieszy najbardziej jak jest z kim poskakać.

Katasza & za Sloneczko i...dobrze,ze 500 tak nie przypisana,tu mnie zniecheca wlasnie ten tok mysli i wiadomo kto taki samochod wlasnie kupuje,a firmy na tym korzystaja.Nowoscia wlasnie na rynku jest Fiat 500 Cabrio - dopiero sie bedzie dzialo.Ale zreszta Wlochy to dziwny kraj,wiec lepiej niektorych cech z rzeczami przyziemnymi nie laczyc ;-)
Mnie sie marzy malutki samochodzik - ten ktory sie baaaardzo nie podoba nikomu,a juz najbardziej mojemu mezowi Fiat Panda 4x4
panda.jpg
albo (marzenie nie do zrealizowania na 99%) elektryczna Renault.Zoe
Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
Moje dziecie zasnelo na godzine,przebudzilo sie na jedzenie i brzeczenie i ponownie ucielo drzemke tym razem ze starsza siostra,a ja sie upiekszylam(wzielam prysznic i wymalowalam pazury :-p) i czekam na meza,bo bedziemy gdzies wychodzic.
Milego popoludnia :o*

Załączniki

• panda.jpg
    panda.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 58
  • Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
    Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Witajcie!!!
Mlody wczoraj zaliczyl jedna drzemke i to 30min ( o godz 11-11:30)a padl dopiero o 21:30:szok: a wstal dzis o 8. Z rana wybralismy sie na spacer i dobrze zrobilismy bo po powrocie co chwile pada:/ .
Annte 100 LAT!!!
Kattul mam nadzieje ze znajdziesz szybciutko prace.
Katasza &&& za wyniki.
Wczoraj licytowalam krzeselko na rower ale przegralam licytacje:( ale moze jeszcze upoluje cos fajnego nie drogiego bo tez bym chciala z mlodym smigac rowerkiem. Mi wpadlo w oko takie krzeselko https://www.adverts.ie/bikes/weerid...0abbe7a8ec2d034c9-1367087466#comment_14444765
To jak tak juz sie chwalicie jakie Wam sie marza fury to i ja sie pochwale moim marzeniem jest mazda mx5 ale taka stara z 20letnia i to w kolorze butelkowej zieleni a dach kremowy:)

Do góry