Hej dziewczyny
Ja mam dzisiaj dzień wolny w pracy- mam się uczyć a przy okazji muszę mieszkanie ogarnąć bo po południu mam wizytę u gina a z Ulą zostanie moja mama więc coby mi sprzątać nie zaczęła muszę się za to zabrać. Dzisiaj raczej nic ciekawego się nie dowiem, bo na usg pewnie tylko szyjkę obejrzy więc ciąg dalszy niepewności co do płci. Pokażę jej wyniki krzywej cukrowej ale wydaje mi się, że są ok.
Fitmaminka co do odrobaczania- czy macie jakieś inne objawy poza kaszlem? Nocne zgrzytanie zębami, niespokojny sen? Ja ostatnio rozmawiałam o tym z naszą pediatrą- stwierdziła, że owszem można to profilaktycznie zrobić jak są podejrzenia bo badania w tym kierunku u takich maluchów nie zawsze wychodzą. Natomiast znajoma męża nam podpowiedziała, że przy częstych kaszlach i infekcjach dróg oddechowych warto wykonać badanie w kierunku mykoplazmy. U nas w labie badanie prywatnie kosztuje ok. 30 zł, nie wiem jak z refundacją bo na razie nie robiliśmy. Ale myślę, że warto temat zgłębić.
Azula- u nas trójki też najbardziej upierdliwe były ale na szczęście mamy już komplet. No a przy ząbkowaniu niestety o infekcje łatwej. Trzymam kciuki żeby się nic nie rozwinęło.
No nic- czas na śniadanko. Miłego dzionka.