reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
suzi z suwaczka wynika,że jesteś w 16 tygodniu.
Co do grupy to słuszna decyzja,za duże zamieszanie powstało. Ja należę do grupy listopadowej która powstała w grudniu czyli już po narodzinach wszystkich dzieciaków. Stworzona została głównie do zdjęć maluchów ale od tego czasu tam wszystkie piszemy. Wtedy się już dość dobrze wszystkie znałyśmy i nie było nigdy problemów. Może poczekajmy jeszcze trochę i później załóżmy taką grupę,ja nie mówię,ze mamy czekać i aż po porodzie ale może chwilę przed,wtedy będziemy wiedzieć kto się udziela,kto chce do takiej grupy należeć i ewentualnie komu nie ufamy i nie chcemy w tej grupie. Ot taka moja propozycja. Bo na forum z doświadczenia wiem,że jest dość duża rotacja i sporo się zmienia jeśli chodzi o użytkowników.
Zgadzam się:tak:
JA jestem w jednej grupie i poprostu dostalam zaproszenie i byłam. Dziewczyny sa żgrane.
W 2 grupie bylam od 2009roku ale tam byly same mamusie(cieżarowki) i psychicznie nie dałam rady:-( mialam wtedy bardzo trudny okres w życiu i nie moglam dzielić szczęścia dziewczyn:-( ale bardzo wszystkie je szanuje i teraz wiem co czuly :tak: Mamy kontakt na priv.
W żadnej z tych grup nie bylo żadnego regulaminu a wręcz dziewczyny zapraszały swoje "znajome" z BB i wszystki razem pisalyśmy. Może własnie dlatego nie przyszlo mi do głowy że może być ktoś niepożądany:zawstydzona/y:
Teraz to była moja 3 grupa i nuczyla mnie wiele

pieszczoszka stokrotka gratulacje
suzi to odpoczywaj kobito jak każą leżeć to leż:tak::tak::tak: tak to 16 jaknajbardziej
co do zamkniętej grupy to podzielam zdanie joasi:tak:
wróciłam z usg i maleństwo piękne łez nie brakowało, ma całe 5.9 cm no i termin na 20 maja :-):-) przezierność karku 1,36 mm więc jestem zadowolona oby tak dalej:tak:czekam tylko na wynik z krwi jak nie zadzwonią za tydzień tzn że jest dobrze i przyjdzie tylko list
suwaczka jednak chyba nie zmieniam
wszystkim dzieciaczkom i mamusiom życzę zdrówka

Karis przeziernosc karku moze sie roznic w wielu przypadkach,w sensie zalezy od innych wymiarow i tak moze byc dobrze przy 1,30 jak i przy 1,38(mowila nam w poniedzialek babka).Wiec Twoja jest odpowiednia i idealna-gratuluje.A to napisalam i dla reszty dziewczyn,zeby pozniej w razie czego nie myslalay ze cos jest nie tak ;-) U mnie oby do jutra-juz sie nie stresikuje,tylko realnie stresuje!
Jezeli chodzi o ciepla kapiel,to wanna nie byla wypelniona po brzegi,tylko dochodzila do granic blizny po cc na siedzaco.Jaka byla temperatura to nie wiem.Jak ja moglam zapomniec,ze w ciazy jestem:confused:

Nie no napewno jest ok,tak czuje.Ale jak moglam sie zapomniec,ze w ciazy jestem tego wogole juz nie zrozumiem.Glupota,czysta glupota! :baffled:

40 stopni, to chyba nie dużo, dla mnie to jak letnia woda. kąpię się w cieplejszej - nie gorącej - i tak robiłam w pierwszej ciąży. nie leję dużo wody i nie siedzę w niej godzinami. Dziewczyny, nie dajmy się zwariować! myślicie, że nasze matki mierzyły temp, wody w kąpieli? nie mówię żeby nie być ostrożnym, ale bez przesady.

FIORE - nie dostałaś krwotoku i bóli, więc myślę, że wszystko jest w porządku:) bardziej zaszkodzisz dziecku nerwami:) zapomnienie o ciąży nie jest złe, jesteś przede wszystkim kobietą, która musi dbać o siebie i robić sobie przyjemności:O) jesteś wspaniałą matką!

reklama
Zanetaa dziekuje! Nie daje sie zwariowac,ale tak siedze i mysle "whazzzzzup!??!" Eh,widocznie taki dzien.
Znikam,maz wraca,potem sie nie pojawie juz,bo jutro musze wstac bardzo wczesnie na te badania gen.
Jedyny pozytyw,ze juz jutro po poludniu ide do fryzjera-na odstresowanie sie i ponowne "obladnienie" ;-)
Milego wieczoru MAJOWKI i milego dnia WIKASIK ;-)

Do góry