reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Dobry Wieczór ;)))
Witam wszystkie Majóweczki ;)
Dziewczyny mam pytanie mam termin porodu na 31.05.2012 jaki są szanse ze urodze w terminie?? Ostatnio gdy sama obliczałam mniej wiecej termin wyszło na początek czerwca a moja gin mi mówi maj ;)))

reklama
Dobry Wieczór ;)))
Witam wszystkie Majóweczki ;)
Dziewczyny mam pytanie mam termin porodu na 31.05.2012 jaki są szanse ze urodze w terminie?? Ostatnio gdy sama obliczałam mniej wiecej termin wyszło na początek czerwca a moja gin mi mówi maj ;)))

Trudno określić termin porodu na 100% i powiedzieć, że urodzisz w terminie, tego nie wie nikt, nawet lekarz, chyba że masz ustalone cesarskie cięcie to podadzą Ci nawet godzinę. Mi z om wychodzi termin na 03.05 a z usg 29.04.

podono 2 % dzieci rodzi się w tym konkretnm, wyliczonym dniu
ale okreslenie "w terminie" oznacza czas od 2 tygodnie przed datą wyznaczoną z om do 2 tygodni po. Na to masz duzo większe szanse. Zwykle najblizej prawdy jets data z pierwszego usg

Właśnie doczytałam nie byłam w temacie dzisiaj pierwszy raz na tym wątku (*) dla Jasinaka malutkiego i (*)(*) dla bliźniaków Emy trzymaj sie !!!! To ogromna tragedia i nie mieszcząca sie w głowie ;((((((((((((((( :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

om liczy od dnia ostatniej miesiączi a nie zapłodnienia, które niby teoretycznie powinno być ok 14 dnia cyklu ale niekoniecznie, bo może się owu przesunąć albo cykle moga byc dluższe lub krótsze i faktyczne zaplodnienie mogło wystąpić w innym terminie a usg szacuje termin porodu na podstawie wielkosci płodu.

reklama
Ale tutaj dzisiaj smutny nastrój:(
[*] dla Jasia i jego braci bliźniaków...duużo siły dla rodziców!
[*] dla forumowiczki i jej bąbelka z marca 2012:(

Ostatnia edycja:
Do góry