reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

zanetaaa nie ma co sluchac tesciow tylko sluchac rozumu:)

ja mam mordę jak dalmatyńczyk:( cała w pryszczach i plamach:( miałam zawsze ładną cerę, byłam ładna i zadbana, teraz patrzeć nie mogę na siebie... mam nadzieję, że żadne blizny po tych syfach mi nie zostaną... jeszcze kilka miesięcy temu się przeprowadziliśmy i nie mamy nawet łazienki zrobionej i muszę się myć w umywalce/misce:/ pewnie stąd ta swędząca wysypka.. śpimy w kuchni, bo remontu nie mogliśmy robić póki nie zrobimy ogrzewania(piec,komin,kaloryfery) bo mamy wilgoć i grzyba-.- na szczęście K. kupił piec, odłożył pieniądze i niedługo zaczynamy remont - pokój dzienny , łazienka, dobudowany pokoj na parterze i za kilka lat piętro.... ehh ale teraz warunki to..

reklama
CARMELLA - właśnie tego się boję, a my będziemy już mieli wtedy dwójkę dzieci.. ja bym to przetrzymała, ale.. nie chcę.. planowaliśmy, że zrobimy tylko dół, ale tak żeby dało się mieszkać, nie chcę żyć w remoncie przez 10 lat...
ustaliliśmy wszystko kiedy decydowaliśmy się na dom, ale teraz mąż jest przekabacony.. czy oni nie zdają sobie sprawy z tego ile potrzeba pieniędzy? ile życia zmarnujemy na remont i oszczędzanie?

życzę Ci szybkiego remontu po Waszej myśli i wielkieeeej wanny;)

najlepiej zrobić tak, jak było ustalone- pewnie było na spokojnie przemyślane, wszystkie za i przeciw.. spontaniczne decyzje można podejmować w kinie, nie podczas remontu, budowania.. no ale co mamusia powie to wiadomo;)

no już do zimy napewno zrobimy:) prysznic będzie. haha a siku i resztę do domu teściowej naprzeciwko chodzimy;) ale już niedługo będę na własnym tronie z gazetką...:D i tak się cieszę, jesteśmy młodzi 20/23 i na swoim od jakiegoś czasu:) dom jest z duzej stodoly przerobiony, w tym samym budynku K. ma warsztat:) ale jest b.duzo miejsca na duuza kuchnie i duuzepokoje w przyszłości:) a wanna napewno kiedyś:D

musimy pomieścić 5 psów.. 2 duze i 3 szczeniaki z 6 , które urodziła nam przypadkiem przybłęda..

my mamy ten luksus, że zaczynamy od nowa i wszystko będzie jak zaplanujemy - duży salon, duża kuchnia otwarta na salon z wyspą (aż mi się chce piszczeć ze szczęścia), na poddaszu łazienka z wanną i prysznicem i 3 sypialnie - w sam raz skoro ma być dwójka Smyków:) niestety działka obok domu teściów.. już widzę te kontrole czystości i wpadanie po szklankę cukru:/
niech będzie jak chce byle by było nasze;)

psinkę też będziemy niedługo przygarniać ze schroniska, ale jedna wystarczy - suczka i wysterylizowana (wydaje mi się to okrutne, ale zapobiegnie przykrościom). z pieskiem czekamy do drugiego dzieciątka, lepiej jak zwierzak będzie od początku z dwójką, ma być przecież ich przyjacielem;)

Ostatnia edycja:
my też wszystko po swojemu:) tak to z 2 lata u teściów.. a to wieś... historie różne zostawię dla siebie-.- szkoda pisać:)
my mamy właśnie naprzeciwko, ale będziemy murować tamte drzwi i z drugiej strony zrobimy drzwi:) kurde dziś się wystaszyłam, bo dość ciężkiego psa musiałam przenieść.. ibrzuch trochę mnie kłuje i kłuł...
hah zawsze można udawać, że nikogo w domu nie ma;) z tym cukrem;)
my na dole mamy kuchnię, pokój w ktorym bedzie wybudowana łazienka (duży pokój, więc wc miejsca mu nie zabierze), dobudowany pokoik dla bachora:) a na piętrze to i z 5 pokoi możemy mieć:) ale chcę 2.. sypialnię dla nas i drugi pokój, jak bachor będzie większy:D:D:D no i mamy duze pole:) z dużym stawem:) tylko się odgrodzić od warsztatu i reszty i będzie git:)

no to widzę, że będzie super;) ja już nawet kolory ścian zaplanowałam:p
nikogo nie ma w domu? jestem pewna, że dobrze będzie wiedziała kiedy jestem..

tylko z tym stawem uważaj, tego lata sąsiadowi utopiło się roczne dziecko w oczu wodnym.. takim malutkim, ale przewróciło się buźką w wodę. reanimowali, ale niestety.. nie straszę, ale ja osobiście strasznie się boję.

wiem,ale ja nie pracuję ani nie będę pracować, więc czas na pilnowanie będę mieć:) K. jest cały czas koło domu i na dworze więc też:)
i jakie kolory wybrałaś? ja chcę jakieś fiolety, róże, czerwienie, zebry i pantery:p lubię takie niestandardowe:) chociaz kuchnie mamy w odcieniach brązowych :) i łazienka też w takich będzie, ale z pokojami zaszalejemy :)

co do stawu, gdyby był ogrodzony jakoś to by pewnie bardziej kusił... tam płytko jest, do połowy łydki.. ale będziemy oczywiście bardzo uważać.

Ostatnia edycja:
kuchnię chcę fioletową;) ściany i płytki, a meble średni brąz..
salon... szary, fototapeta NY i czerwone sofy i firanki, dywan zebra:)
łazienka też jakaś ciemniejsza.. może brąz..
dziecięce pokoje oczywiście jasne, może jak teraz żółte (ajerkoniak z błękitnymi pasami- naklejkami z kubusiem puchatkiem)?
marzy mi sie dla dziewczynki różowo- zielony..
sypialnia jak teraz - połowa turkus, połowa brąz i tapeta z mieszanką kolorów:)

wow będzie świetnie wyglądało! takie fototapety z miastami swietnie wyglądają:) ja myśłałam, żeby takiepierwsze rozkładówki Playboya z lat 50-60 wydrukować na specjalnym papierze i do sypialni w antyramach:) czerwone sofy skórzane? łazienka jak brązowa to od razu cieplej w niej:D na bachorowy pokój;) nie mam pomysłu jeszcze.. zrobimy jej neutralnie, a później samo wybierze co tylko będzie chciało:D żeby miało własny raj:)
a turkus z brązem musi bardzo ciekawe wyglądać, masz jakieś zdjęcia?
ja np nienawidze jakiś jasnych kolorów, takeigo malowania pigment i biała farba... i wszysktie ściany takie same.. albo tanich tapet w obrzydliwe wzory.. teściowa sypialnie ma zrobiona takimi tapetami za 8 zł które wyglądają jak brudne.. jak robiła remont to zawsze te same kolory... rozbebłane:D jak całe jej gotowanie zresztą.. szkoda pisać hehe:D jeszcze mój K. tu zajrzy i się obrazi:D

reklama
nie miałam za bardzo, więc zrobiłam tak na szybko:)
DSC00320.jpgDSC00321.jpg
kawałek ścianki w sypialni (za nią jest szafa/garderoba), po drugiej str, dwie ściany są turkusowe , okna niestety stare jak i dom.. i pokój bartka, ale górna cześć, bo dolnej nie widać spod zabawek i basenu z kulkami:)

Załączniki

• 100_1286.jpg
    100_1286.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 51
Do góry