reklama

Maj 2012

reklama
dusia - powodzenia!

Dziewczynki, ja wpadam na chwilę z taką informacją: otóż dowiedziałam się w mojej przychodni rodzinnej, że moja położna środowiskowa organizuje różne spotkania z przyszłymi mamami. Właśnie do niej dzwoniłam o szczegóły i dowiedziałam się, że od 21 tygodnia proponuje różne szkolenia - m.in ciąża, przygotowanie do porodu, rozwój maluszka, opieka nad maluszkiem itp. Wszystkie odbywają się w domu ciężarnej (lub w umówionym miejscu) i co najważniejsze - są za darmo! Podobno w wielu miejscach taka praktyka już jest tylko kobiety nie wiedzą i nie korzystają z tej pomocy. Warto zatem pójść do swojej przychodni i poprosić o kontakt z położną i zapytać czy oferuje ona jakąś pomoc itp jeszcze przed porodem. Myślę, że warto!

u nas położna przychodzi do domu każdej ciężarnej (raz, albo dwa - nie pamiętam) i poźniej 3 razy po porodzie. w ciąży głównym powodem (tak myslę po wywiadzie) jest stwierdzenie warunków w domu i relacji w rodzinie. pytała nas o ilość pokoi, oglądała je, sprawy finansowe też były poruszane (nie trzeba było odp, ale my nie mieliśmy nic do ukrycia). oczywiście odpowiadała na pytania, rozwiewała wątpliwości, opowiadała o porodzie i ta sama położna przychodziła po porodzie, pomagała przy pępuszku, alergii, karmieniu itp. teraz zapisałam się do tej samej pani, co przy Bartim, więc to już "zaprzyjaźniona pomoc" :)
i jest to za darmo.

agushka;) ciesze się,że myślimy podobnie i ,że w jakis sposob ci moge pomoc he;)

Ja dziś wstałam przed 11 i juz od razu miałam mdłości..ucieszyłam się ostatnio i pomyslałam,że wkoncu mineły... ale niestety dziś niespodzianka ;/ znowu się zaczyna latanie do kibla,krecenie w glowie......bozeee ile to jeszcze bedzie trwac,inne kobiety fajnie ciaze przechodza.Np. moja znajoma to nawet nie odczuwala tego,ze jest w ciazy bo tak dobrze sie czuła.A ja same dolegliwości...zgaga,bol brzucha,wymioty i tak dalej...

ps. wczoraj mi mama robiła wrozbe z obraczką hehe :) i wyszlo,że niby nosze w sobie dziewczynke;) zobaczymy czy sie sprawdzi:P

witam słonecznie z Wysp:-)
dusia powodzenia
suzi życzę żebyś żadnych skoków ciśnienia nie miała :tak::tak: same zdrówko Tobie, wszystkim majówkom!!!:tak:
co de sexu ostatnio mnie coś napadło ale tylko raz:rofl2: męża zmolestowałam co do uważania ja na pewne pozycje sobie nie pozwalam tak już mam w ciąży :happy:

dziuraWskarpecie ja się cieszę że moje maluchy ospę przechodzą ale z drugiej strony martwiłam się o moje maleństwo ale już się dowiadywałam że nic w łonie matki nie zagraża, przynajmniej w moim przypadku oby tak było, bo literatura z internetu przyprawia o zawał
miłego dnia

Ostatnia edycja:
czesc Karis:)
U nas w Bytomiu tez ladnie swieci slonko :tak:oby tak dalej

Dziewczyny u mnie na suwaczku jest ze dzidzia waży 150 gr a ja jak bylam w czwartek na wizytcie (teraz spojrzalam na fotke) i dzidzia wtedy ważyła 171 gr:eek: czyli to było ponad tydzien temu:eek: to znaczy ze rosnie maly grubasek ?:laugh2:

Ostatnia edycja:
czesc Karis:)
U nas w Bytomiu tez ladnie swieci slonko :tak:oby tak dalej;-)
prawda że lepsze samopoczucie:-)
mówię Wam ale wczoraj nakrzyczałam na męża i to raczej ostro przesadziłam a on powiedział "przytul się do mnie pocałuj i będzie ok"Fakt że jak nakrzyczałam to mi później lepiej było:tak::tak::tak: ale za to jak głupio:sorry:śmiał się później że polowałam na niego cały dzień

Heheheh wiesz ze u mnie jest podobnie:-D ja krzycze na mojego M a on "dobrze kochanie jak chcesz, przytul sie...no rozwala mnie to na lopatki
:sorry:
A co myslisz o wadze? bo teraz mnie to zastanawia:laugh2:

reklama
Dzien dobry !
U mnie też dziś mdłości blee a też miałam nadzieje ,żę juz mineły :angry: kiedy będę czuła sie ok? (MAJ?) hehe
U nas też słoneczko wybieram się z małym na spacerek wykorzystać pogodę , jutro ma być zimno i wichury:baffled:
miłego Dnia :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry