reklama

Maj 2012

Agushka na poczatku takie "skurczopodobne" sa raczej norma,ale ja powtarzam jak zawsze i wszedzie,jezeli jest cos co Cie nie pokoi to lepiej dla naszego i bebe spokoju isc do lekarza.Moim zdaniem bedzie dobrze i &&& zaciskam!
Karolki u mnie sie tez tak zaczelo,jak u Ciebie,w 6msc przy wielowodziu :confused2:

Dorka
dziekuje :tak:

reklama
Dziękuję dziewczyny za Wasze wsparcie. Uspokoiłam się, dzięki Wam ;-). Po nospie napięcie też ustąpiło, co mnie cieszy. Ufam, że wszystko będzie dobrze. Przepraszam, że tak Wam marudzę..

Stokrotka, ja bardzo bym chciała, by osoba mnie zastępująca była lubiana przez dzieci i rodziców i nastawiałam dzieci bardzo pozytywnie na to, niestety okazuje się, że nie szanuje ona dzieci, nie bawi się z nimi(i zakazuje wielu zabaw np na korytarzu, gdy chłopcy grają w 'korek' - jak w piłkę nożną, tylko piłką jest korek - przecież nawet jak dziecko oberwie takim korkiem to nie stanie mu się jakaś wielka krzywda, a to są maluchy i one muszą na przerwach się wybawić i wychasać:/), a lekcje opierają się głównie na dyktowaniu materiału do zeszytu (takim małym dzieciom, które ze słuchu nie potrafią jeszcze dobrze pisać!) i zadawaniu tego do nauczenia :/ Czekam na interwencję dyrekcji, bo po zwróceniu uwagi przez kolegę nauczyciela do tej osoby usłyszał on w odpowiedz: "wali mnie to'. Tak się nie zachowuje pedagog:/! Szkoda mi moich dzieciaczków, bo to naprawdę zdolne, serdeczne i cudowne maluchy!

Agushka, w takiej sytuacji dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Niestety nie każdy nadaje się do pracy z dziećmi, niektórym po prostu brak jest cierpliwości a inni w ogóle sie do tego nie nadają. Cieszę się, że lepiej się już czujesz. Pozdrawiam

Mnie tez nie raz boli brzuch a napiętą skóre mam i twardy brzuch ale ponoć wszystko ok i jest to normalne z resztą jak widać na zdjeciach w galeri brzuszków mam już dość spory bąbelek:) Dziś 1 raz byłam w moich spodniach ciazowych... kurde ale wygodne!!! mogła bym w nich chodzic cały czas:P dzis mnie znowu głowa boli wiec kupiłam sobie w aptece paracetamol . Jutro ide do pracy po długiej przerwie,całe szczescie bede miec wygodna prace siedzaca wiec powinno byc dobrze....tylko troche hałas w tej robocie no ale chyba to nie zaszkodzi dziecku??? . Dobrze ,że mam druga zmiane bede sie mogła chociaz wyspać.

Witam się.
Ja tylko na sekundkę.
Byłam dziś na uczelni i jestem mega padnięta.
Pojechałam tylko pozałatwiać dokumenty ,bo przy rezygnacji też sporo zachodu.
Nie załatwiłam wszystkiego i we wtorek mam powtórkę z rozrywki :crazy::crazy:

Witam nowe mamusie
Agushka problem z tym brzuchem jest taki,że te napięcia to skurcze ,ale ...
Takie skurcze są prawidłowe i często występujące podczas ciąży o ile nie przegina się z wysiłkiem.
Jak Ci się napina brzuch to po prostu jesteś najprawdopodobniej w jakiś sposób przeforsowana.
Tutaj podstawą leczenia jest Nospa i leżenie .
Przy częstych i dużych skurczach podaje się Fenoterol i Isoptin lub podobne leki o takim działaniu.
Z Kubusiem miałam bardzo silne skurcze i obyło się bez szpitala :tak::tak:
Teraz też mam ,ale na razie wystarcza nospa .;-):-):-)
O wilku mowa ,a wilk mały poruszając się i kopiąc matkę po wnętrznościach powoduje właśnie napinanie brzucha. :-D:-D:-D
idę poleżeć ,bo wysiedzieć się nie da :sorry::sorry::-D:-D:-D

Witajcie, wiem ze to nie temat na ten wątek ale chciałam się koniecznie podzielić z Wami moją radością- dziś po raz pierwszy poczułam ruchy Bąbelka:) przez rok zdazyłam zapomnieć jakie to cudowne uczucie:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry