Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Termin mam na 22 maja. Martwie się trochę bo od początku ciąży schudłam siedem kg. Badania wychodziły dobre, ale teraz lekarz rodzinny skierował mnie na szereg badań i wyszło mi nadczynność tarczycowa, dostałam skierowanie do endokrynologa, ze względu na to że jestem w ciąży przyjeli mnie tego samego dnia. Pani endokrynolog zleciła mi szereg kolejnch badań i z niecierpliwością czekam do wtorku na wyniki. Do tego jestem chora i moja internistka rozłożyłaręce co ze mną sie dzieje od początku ciąży. ( Pierwsze leczyłam się na nerki jak jeszcze niewiedziałam że jestem w ciąży, później problemy z ciśnieniem, teraz z tą tarczycą) Przepisała mi antybiotyk DUOMOX i syrop DROSETUX, Ale mimo że słyszałam że ten antybiotyk można zażywać w ciąży to jednak poczekam na dzisiejszą wizyte u mojego ginekologa. Aż się boję. Martwie się że to wszystko może odbić się na dzidzi. Ale wczoraj poczułam chyba pierwsze ruchy... było to takie delikatne, najpierw przelewanie wody a później delikatne przejechanie po macicy. Dzisiaj też tak mam...
Pozdrawiam wszystkie mamy