reklama

Maj 2012

reklama
boze co u was za kliniki sa ?????? u nas prywatna luksusowa klinika to 500zł wiec każdego na to stac....
Tyle kosztuje sam poród ,ale musisz doliczyć koszty pobytu i na pewno będzie więcej.
Ja 500 zł ,to płaciłam w 2002 r. jak Kubę na Karowej w szpitalu państwowym (bez znieczulenia)rodziłam i wykupowaliśmy cegiełkę na poród rodzinny.;-):-):-)
W tej klinice ,gdzie ja chodzę robią tylko cc.
Tam koszt porodu wraz z pobytem bez komplikacji to 3500 zł. trzymają do 3 doby po porodzie.:tak:;-)
Ja na cc się nie wybieram ,więc automatycznie w tej klinice rodzić nie będę .;-):-):-)
W Damianie koszt porodu dochodzi do 12 .000 zł ,a w Medicoverze w graniacach 10.000 ,więc jak widać wachlarz warszawskich klinik jest bardzo szeroki :szok::szok::-D:-D:-D:-D

O co chodzi dokladnie PIeszczoszka na stronie poloznictwa jest taki dopisek:ZABIEGI WYKONYWANE W NASZYM SZPITALU SĄ REFUNDOWANE, DLA UBEZPIECZONYCH, PRZEZ NARODOWY FUNDUSZ ZDROWIA. ZABIEGI SĄ WYKONYWANE DLA INDYWIDUALNIE UBEZPIECZONYCH NA ZDROWIE. ? pytalas moze? Ja ceny znam takie jak As i watpie zeby za 500 zl urodzic prywatnie...ale moze...ja pracuje w szpitalu i wiem ze dla tych co nie sa ubezpieczeni np wiele komorek w szpitalu wystawia poszczegolne rachunki, za jedzenie, leki, zabiegi i to sumuja dopiero...

u nas tyle kosztuje :) przecież nie miała bym po co kłamać. ale nie każdy tam chce rodzic bo nawet po cesarce na drugi dzień cie wypisują.Znajoma urodziła tam 3 mies temu wiec wszystko wiem:)

Pieszczoszka moim zdaniem nie ma co tam iśc skoro co by sie nie dzialo wykopią cię na drugi dzień. Załóżmy, że cos jest nie tak i pójdziesz od nich do innego szpitala to przyjmą tylko tą osobę która ma problem czyli albo ciebie albo dziecko. /ja nie mówię,z e w spzitalu trzeba koniecznie leżeć iles dni ale gdyby coś...

dzisiaj cąly dzeń spędizłam an sortownaiu ubranek, masakra, a jesczez nie skończyłam

she 100 lat!

ja wyszłam na drugi dzień po porodzie tylko że wszystko było ok i bardzo się cieszyłam bo nie ma to jak w domu.
Zresztą miałam telefony i położną z którą bez problemu można było się kontaktować, odwiedzały mnie również w domu.Takie angielskie zwyczaje:tak::-)

reklama
tam u nas 500zł to jest komplet ze znieczuleniem i tak dalej zadne inne koszty nie dochodza

Centrum Medyczne Esculap to ta klinika

W takim razie płacisz praktycznie za sam poród i 1 dobę w szpitalu i to jest możliwe ,bo resztę dopłaca NFZ czyli tak jak ja płaciłam na Karowej za Kubusia .
Gdyby jednak coś się działo z dzieckiem lub z Tobą to natychmiast jesteście przewożeni do publicznego szpitala ,a to już fajne nie jest...
A jest tam OIOM noworodkowy i patologia noworodka?
Zwykle w takich klinikach nie ma takowego zaplecza i dlatego są tańsze porody...
Rodzisz na własne ryzyko...:sorry::sorry::sorry::sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry