reklama

Maj 2012

reklama
Ja nie mam refundacji bo jest to wlasnie 4D zreszta niby chodze do lekarki na NFZ a badania robie prywatnie bo nie ma podpisanej umowy z labolatorium

30 to piekny wiek...

agasim ja np zawsze wspieram orkiestrę świątecznej pomocy bo wiadomo kupują ten sprzęt dla wcześniaków i wiele inny.
Jurek Owsiak nie robi tego za darmo i im większą kwotę uzbierają ludzie tym więcej on zarobi.... z tego co on uzyskuje w ten wyjątkowy dzień
potrafi się otrzymać cały rok... Co do osób zbierających pieniążki do puszki .. co prawda zawsze tam jakiś grosz dam ale wole zawsze coś przelać im na konto ponieważ:
Moja znajoma w zeszłym roku chodziła z taką puszką i zbierała pieniążki... spotkałam ją i zapytałam jak idzie? A ona świetnie! Dodała też ,że nie raz przechylają sobie puszki
i im wypada kasa i sobie ją zabierają.. Powiedziałam jej,że okrada dzieci ale ona tylko wzruszyła ramionami...
Złodziejka -tyle w temacie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Może jej ktoś bliski będzie kiedyś potrzebował pomocy tego sprzętu ,wtedy sobie przypomni...
Straszne i przykre ...:sorry::sorry::sorry::crazy::crazy::crazy:

Ja nie twierdzę, że wszyscy są uczciwi, ale smutne jest to, że w Polsce inni zawsze doszukują się tego, że ktoś bierze coś dla siebie. Widzimy ile akcja WOŚP zrobiła dla dzieciaków, a mimo to ludzie psy wieszają. Dla mnie nie jest istotne, czy Jurek sobie weźmie z tego jakieś pieniążki, ale istotny jest efekt, że przez 20 lat udało się tak wiele pomóc. Na pewno znajdą się też nieuczciwi wolontariusze, ale myślę, że to kropla w morzu. Akcja jest mega pozytywna i oby trwała do końca świata i jeszcze dłużej.

Katasza, współczuję tamtego lekarza:szok:. tragedia

Inkaaa, Witamy Cię serdecznie!
Nic nie bierze z tych pieniędzy.
Ma normalnie pensję ustaloną i żadnych dodatkowych profitów nie ma ...:no::no:

Obawiam się, że jako fundacja, do tego fundacja o statusie instytucji użytku publicznego muszą się szczegółowo rozliczać w raportach corocznych. Więc jeżeli kogoś bardzo interseuje ile pochałania prowadzenie tej działalności to ma szansę to sprawdzić.

Mnie to guzik obchodzi. Dla mnie ważne jest to, że widac to co ta fundacja robi.

Na ulicach zatrzymują nas ludzie oferujący np. krzyżówki 'dla biednych dzieci". Faktycznie - te instytucje działaja tak, że np 1% swojego dochodu przekazują na cele charytatywne i już mogą dzięki temu się reklamować jako instytucja wspierająca dzieci. Sa pojemniki na odzież z logiem instytucji charytatywnych - sa one własnością firm prywatnych, które zebraną odzież sprzedają, jakąś częścią zysku dzielą się z instytucją, której logo mają za to prawo używać.

Nic nie działa tak, że ktoś za darmo, bez żadnych kosztów pomaga długofalowo oddając każdy zebrany grosz - bo tak się po prostu nie da - WOŚP działa 20 lat - działalność ta pochłania koszty - choćby koszty wynajmu, pomieszczeń, znaczki na poczcie i milion innych rzeczy - grunt, że zebrane pieniądze są jeszcze pomnażane dzięki operacjom bankowym, sponsorom itp i do potrzebujących trafia cała zebrana kwota, pomniejszona o najwyżej 10% kosztów wlasnych - tak działaja wszystkie fundacje - inaczej sie nie da po prostu.

Moja szwagierka pracowała w Stanach w fundacji dla biednych ludzi - tam państwowa opieka społeczna jest znikoma, wszystko opiera się głównie na prywatnych fundacjach i sponsorach. Jej fundacja płaciła jej pensję - czy ona ma mieć poczucie, że ograbiała tych biednych zarabiając na pomocy im?
Wszystko jest rozliczane i do bardzo dokładnie ...
Nie idzie nic przekombinować .
Sama pracuję w fundacji i wiem skąd się bierze pieniądze i jak się je zdobywa z zewnątrz...
Oj cięzka praca ,za którą są marne pieniądze....:sorry::sorry:
Owsiak ma wszystkie pieniądze na kontach ew bankach.
Dana kwota leży w banku i procentuje ,z tego właśnie min Owsiak się utrzymuje ,ale nie tylko ;-):-):-)

To facet mający głowę mocno na karku osadzoną i takie pojedyncze przypadki osób ,które go próbują oczernić nie robią na nim większego wrażenia...
Wszystko na temat rozliczeń finansowych musi być ujawnione w raportach ,które po sprawdzeniu mogą być zawieszane na stronach .
Tu się nie da oszukać i w przypadku fundacji trzeba się rozliczać nie co do 1 zł ,a co do 1 grosza . :szok::szok::szok::eek::eek:
Ja już po wizycie.
Info na odpowiednich wątkach.:-):-):-)

reklama
takiego balonika nie widziałam hmm ale kurde fakt faktem,ze cholernie drogi....

Mam pytanie dziewczyny. Jak śpicie? tak jak niby się powinno czyli na lewym boku?
Bo ja np . spie troche na lewym,troche na prawym i w sumie ostatnio zdarza mi sie na plecach.. a nie wiem czy to nie szkodzi?

Ja śpię różnie. Staram się na lewym boku z poduszką, ale w nocy strasznie się wiercę, przekręcam się na prawy bo a budzę się leżąc na plecach. Strasznie mi coś ostatnio nie wygodnie.

WITAM WAS PRZYSZŁE MAMUSIE;)

Dołączam się do Was z terminem na MAJ 2012 ;)
Jest tu może jakas przyszla mama z Londynu .?
Pozdrawiam ;)
Witamy nową mamę :-D

Witam się późną porą!
Wczoraj po zakończonych zajęciach i wizycie teściów padłam, nawet nie wyjęłam laptopa z torby. Dziś cały dzień lekcje, a później fryzjer, bo w sobotę studniówka :-D Ponieważ obok salonu fryzjerskiego jest sklepik z odzieżą dla dzieci nie omieszkałam zrobić małego zakupu. Ale o tym na odpowiednim wątku.
Dziś znów mieliśmy gościa i musiałam go odwieźć do domu, bo daleko i śnieg sypie. Ciekawe jak długo się utrzyma.
Prosiłam R. o sprzątnięcie naczyń po kolacji, wracam a on śpi, naczynia stoją jak stały, bo szanowny małżonek cierpi i umiera dziś na ból głowy. Ależ on mnie wtedy denerwuje.
dziewczyny czy Was też tak bolą kości miednicy i ogólnie w tych okolicach? Ja się nie mogę normalnie poruszać.
Mała fika koziołki i cały czas kopie mnie po pęcherzu.

Co do Owsiaka i WOŚP to jak najbardziej popieram. To, że Jurek ma coś z tego to chyba normalne, to jest jego praca i wynagrodzenie jak najbardziej mu się należy. Szkoda tylko, że na świecie nie ma samych dobrych ludzi.

Uciekam na inne wątki!
Pozdrawiam i spokojnej nocy!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry