• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2012

No jak ktos ma zle doswiadczenia z wczesniejszym porodem to tak, tez bym sie wtedy pakowala, ale tak to na luzie. Mysle, ze 36-38tyg wystarczy. Nie chce zeby przesmierdly torba te wszystkie ubranka.

Dla siebie biore: klapki, kosmetyki (szare mydlo, szampon,tusz itp), recznik, spodnie od pidzamy i koszulke jakas mm, bluze, jaska do spania;)ksiazke, stopery do uszu, krople do nosa, podpaski, chyba tyle. O czyms zapomnialam?
Dla malucha ubranka, sudocrem, pampersy i chusteczki.

fiore pogode macie podobna u nas wiatr dzis mniejszy wiec jest 14st. Ale Irlandia to nie Italia... ;)

reklama
fiore - głupim babsztylem się nie ma co przejmować. Nie bój się, ona o swoje zdrówko dba - umiałaby Ci na pewno na coś takiego odpyskować. A Ty pokazałaś klasę nie wdając się w pyskówki - bo to i tak nie ma sensu, ktoś taki nie zrozumie. Zauważyłam, że niestety większość starszych ludzi ma współczucie dla siebie, dla innych już nie bardzo:dry::dry:

Nadal trzymam mocno &&& za As i Karolinkę - dały radę wczoraj, to na pewno jeszcze troszkę wytrzymają, wierzę w to :tak::tak:

Caly swiat jest taki sam,ludzi sie nie zmieni.Chociaz mysle,ze tutaj majac inna mentalnosc Wlosi z Pln(nie mylic z Poludniowcami,bo sa oddaleni chrakterami o milion lat swietlnych od Polnocy),choc sa mniej otwarci i bardziej podchodza pod kulture Europy Centralnej = chce cos miec,musze na to zapracowac,rozwoj jest potrzebny etc...to jednak czasem maja takie cofniete zachowania,ze naprawde az mi sie szeroko oczy otwieraja.Jak sie pare nowych sasiadow dowiedzialo,ze jestem z Polski,to choc na poczatku rozmawiali ze mna normalnie-pierwsze 3msc nie wiedzac o mojej narodowosci,to pozniej zaczeli mowic jak do niedorozwinietej,skandujac slowa i wolniej mowiac :baffled:I tu wychodzi ich brak kultury oraz znajomosci swiata.Wybaczam im,bo co moze wiedziec taka kobieta ktora przez cale zycie jest zamknieta w domu,a najdalej byla na wycieczce z kosciolem 20km od domu(i mam tu tez na mysli zone brata meza-ale to juz duzo by pisac o niej,ciekawy przypadek do studiowania).
Ollena ja mam rzeczy dla Leo do szpitala,uszykowane w szafie w oddzielnej sekcji,tak zeby S na szybko mogl je wrzucic do torby,bez myslenie gdzie sa i co potrzeba,ale i tak napewno sie o czyms zapomni.
A dla mnie mam malo,bo koszule itp dostaje szpitalne-nowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry