• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2012

Witam, my od rana na zakupach tzn polazilam po lumpeksach troche rzeczy sie nazbieralo dla Franka:tak:Kupilam nawet szlafrok taki cienki do szpitala dla siebie:tak:u nas w szpitalu strasznie goraco jest:tak:Teraz sie wszysto pierze,my po obiedzie,potem jedziemy do mojej kuzynki:tak:
Dusia u nas tez podobnie ale jak sie wezmie to juz robi:tak:
Wszystkim potrzebujacym &&&&&&&&&:tak:
Milego dnia:tak:

reklama
Jest przed 15.00 a ja sie czuje jakby bylo ok 20.00. a spałam długo dziś... Przyjechałam dzisiaj do rodziców bo Ciacho podłącza kaloryfery w mieszkanku... jak to bedzie działać to będę w szoku :p
Mój Chłop w tym tygodniu sie doliczył że za niecałe 3 miesiące Babol już będzie występował poza mną... Chyba to ten czas kiedy do faceta zaczyna cokolwiek docierać... Tylko się biedny przeraził, bo mu kazałam kupić skarpetki dla małego a on powiedział że nie kupi bo na pewno coś źle wybierze i będę zła... ale ze mnie zołzę on robi :P

Witam Was Dziewczynki,

&&& za wszystkie potrzebujące.

Mam straszny problem :-(:zawstydzona/y::zawstydzona/y: od ostatnich kilku dni mam straszne zatwardzenia, ale takie, że mam ochotę wyć na muszli :-( Boli jak diabli, boję się, że w końcu hemoroidów się nabawię :eek::eek: Może któraś z Was zna jakiś środek, albo sposoby, żeby tak nie męczyło? Staram się dużo pić, wręcz bardzo dużo piję, ale to nie pomaga... Słodyczy nie jem (cukier)... A mam wrażenie jakby tam... sztywna gałąź wychodziła za przeproszeniem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam Was Dziewczynki,

&&& za wszystkie potrzebujące.

Mam straszny problem :-(:zawstydzona/y::zawstydzona/y: od ostatnich kilku dni mam straszne zatwardzenia, ale takie, że mam ochotę wyć na muszli :-( Boli jak diabli, boję się, że w końcu hemoroidów się nabawię :eek::eek: Może któraś z Was zna jakiś środek, albo sposoby, żeby tak nie męczyło? Staram się dużo pić, wręcz bardzo dużo piję, ale to nie pomaga... Słodyczy nie jem (cukier)... A mam wrażenie jakby tam... sztywna gałąź wychodziła za przeproszeniem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Suszone śliwki i zapić dużą ilością mleka.

Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za As!!

U nas też remontowo, wczoraj płytki w łazience dopiero zakładaliśmy. Jestem przerażona ilością pracy jaka nas jeszcze czeka, wczoraj sami założyliśmy 1/7 płytek, dzisiaj przyszedł facet i zakłada dalej. Nie mamy jeszcze gazu, drzwi, prądu, grzejników, nie wiem jakim cudem się wyrobimy. Wyszło tak że TŻ się kilka miesięcy lenił i nie było robione nic, pomogło moje codzienne przypominanie za ile mogę już rodzić, oczywiście zakładając pierwszy bezpieczny termin.

A w razie czego Xenna jest dozwolona w ciąży? To ziołowy lek, więc chyba można... Spróbuję jabłka, dzisiaj sobie koszyk kiwi kupię. Dzięki ;-);-)

Polecam obiad u mojej teściowej - ja normalnie załatwiam się raz na 3-4 dni, a czasem i rzadziej i nie idzie łatwo. A jak jem u teściowej to na bank, max 6 godzin po obiedzie lece kurcgalopkiem do łazienki:) I działa na jakieś 2-3 dni:) Wynika to z kuchni - ja od lat gotuję beztłuszczowo, butelka oleju/oliwy wystarcza mi na kilka miesięcy. A tłuszcz działa poślizgowo.

A tak serio - z naturalnych rzeczy na te problemy to polecam:
kisiel
siemię lniane w formie kisielu - można kupić takie zmielone, zalewasz wrzątkiem - smakuje okropnie, ale można dac cytrynę i cukier i robi za coś na kształt kisielu,

Powinno trochę posmarować jelita.

Ja na szczęście nie mam z tym problemu, chociaż czasami przetrzyma mnie ze 3 dni i wtedy idzie ciężko.
Mleka piję bardzo dużo, więc u mnie to już nie działa, ale na pewno jabłka (najlepiej ze skórką bo pod nią jest dużo błonnika) i kiwi.
Co do femontu to nas też jest w planie, może nie remont ale remoncik, trzeba załatać wszystkie pęknięcia na ścianach wokół wszystkich działowych ścian (na szczęście nie ma ich wiele), zasilikonować szpary w ościeżnicach. Mój R. sam tego nie zrobi, ma mu pomagać teść, ale jakoś się zebrać do kupy nie mogą. Już widzę ten remoncikowy bałagan.
Poczytałam gazetki, zamartynowałam kuraka na wieczór, R. śpi (też mam tego dość) więc nadrabiam bb, chociaż w soboty jakoś mało się tu dzieje, ale może to i dobrze!

Ostatnia edycja:
reklama
Anik napisalam posta i mi zezarlo, w tym czasie juz dziewczyny duzo napisaly:tak:na poczatek doraznie czopek - nie wolno zbagatelizowac jezeli masz taki bol bo to moze generowac skurcze:-(Xenny nigdy w zyciu nie wolno!!!to nic ze to ziolowe, ludzie zle sobie to tlumacza, ze jak ziolowe to bezpieczne:-(:no:srodki przeczyszczajace wywoluja skurcze jelit a w ciazy to bardzo niebezpieczne, znam opinie ze niektorzy po srodkach przeczyszczajacych mieli skurcze silniejsze niz przy porodzie:-(wiec zadnych tabletek, herbatek itd NIE WOLNO!!! Swoja droga jak masz takie bole niewykluczone, ze masz juz wlasnie hemoroidy, warto porozmawiac o tym z lekarzem przy najblizszej okazji, przepisze czopki i ulzy:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry