reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

U mnie opcja zwolnienia nie wchodzi w gre, no chyba, ze by bylby mus. Zwolnienie bezplatne, wiec moja pensja sie przydaje... Choc wyszedl temat, ze moze rozwaze zagadanie z szefostwem, by pracowac krocej, tzn np. zamiast 5x8 godzin, to zalozmy 5x6.5 - czyli wg dniowek 4/5 etatu. Jestem na kontrakcie, wiec wystarczy np. piatek zawsze wolny wpisywac. Jeszcze zobaczymy. Umowe mam teraz do polowy lutego, wiec do konca 6 miesiaca. Zrestza wciaz licze, ze za pare tygodni poczuje sie znacznie lepiej :)

reklama
ja mam jednak sporo roboty przy maluchach i na pracę to już siły mi nie starcza. Pewnie za jakis miesiąc poczuję się lepiej ale zmęczona to ja i bez ciaży byłam przy tym trybie. A do tego mi by sie bardzo opłacało iśc na zwolnienie, bo nie musiałaby płacic niani i za cąły dzien przedszkola. A w tej chwili moja calusieńka pensja idzie na nianie i przedszkole, no przepraszam przesadziłam, zostaje mi 300zł

Hej!
kilolek ja jestem na zwolnieniu ale mam od zakladowego lekarza:tak: Na moim stanowisku nie moze pracowac ciezarna, jestem operatorem maszyn:tak:Poszlam na zwolnienie w 6tyg, teraz mozna cala ciaze byc na zwolnieniu:tak:Co do zdjecia maluszka to porostu nie wiem jak wkleic:zawstydzona/y:Jak zrobie zdjeice zdejecia to nie bedzie nic widac, a innych sposobow nie znam:-(
wikasik fajne takie targi, sama chetnie bym na takie cos poszla:tak:
As 76 super ze z dzieciatkiem wszystko ok,a buciki pierwsza klasa:tak: Ja na drutach to szaliki i skarpetki potrafie zrobic:tak:
Mala oglada bajki a ja mam chwile na bb:-)

Gratulacje dla wszystkich mam po wizytach. Cieszę się, że z Waszymi maluszkami wszystko ok:) Ja mam za tydzień w piatek usg genetyczne i boje się jak nie wiem.
As, buciki cudne:)
Miłego dnia:)

As wspaniala wiadomosc,wiec Ty Kochana lez odpoczywaj i sie nie stresuj ;-)
Resztom szczesliwych i spokojnych,tez gratuluje serdecznie :-)
Dusia bedzie wszystko dobrze,nie martw sie.Ja mam za tydzien i 2 dni(nieodplatne wiec byle jakie),a potem 7 genetyczne i tez juz bym chcialabyc po.
Gdzie jeste Suzi?!?Nie ma jej na forum od 4dni :-( Wyslalam jej sms,mam nadzieje ze wszystko z nia ok:confused:Nie moge zadzwonic,bo mieszkam za granica i skonczyla mi sie promocja na tel.Moze ktoras z Was,ma z nia kontakt?

Witam Was z pozniejszym rankiem.Mam super wiadomosc.Dzis poczulam motylki w brzuchu,dokladnie w miejscu w ktorym znajduje sie malenstwo!!!:-D W ciazy z V poczulam w 13tyg(i nie bynajmniej motylki),wiec jestem mile zaskoczona:-)
Wyspalam za wszystkie czasy,w koncu bez wiekszych dolegliwosci.Zasnelam wczoraj po 21,obudzilam sie na pare minut po 3:30,ale tak naprawde to dopiero wstalam przed 9.Podejrzewam ze lekki ocieplenie i deszczowa pogoda sie do tego przyczynily.
Czuje sie fizycznie troche lepiej,ale szczerze stresuje sie pewnymi sprawami z Polski(jutro dzien X) i przez to humor mam nie za ciekawy.Chcialabym,zeby juz sie wszystko skonczylo,ale to dopiero poczatek gory lodowej.Byloby lepiej gdybym nie skonczyla jak Titanic:-(
Heh...ide wszmac sniadanko.Milego dnia.

As, gratuluję wielkoluda:-). buciki śliczne.

Kilolek, ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży, czyli jak tylko się dowiedziałam- to do lekarza i na zwolnienie. jeszcze 6 tygodni nawet nie było. ale to ze względu na niebezpieczną pracę z agresywnymi, upośledzonymi dziećmi. (w tygodniu po moim odejściu mój podopieczny rzucił stołem i złamał w nim dwie nogi):no:. Bardzo chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy, bo naprawdę sprawia mi ona wiele satysfakcji, ale w ciąży jest to niemożliwe.

a ja dziś na 12 do lekarza. Proszę o kciuki, chociaż dzisiaj jeszcze nie zobaczę maleństwa:-(

reklama
a ja juz małego zaprowadzil do przedszkola
teraz herbatka zrobiona, rogalik w miseczce i zaraz odpalam MATKI, ZONY I KOCHANKI :)
czy Wam tez burczy strasznie w brzuchu? u mnie cały czas słychac stamtad jakies odglosy, masakra jakas heheh
od kilku dni swedza mnie nogi i sie drapie, zapomnialam wczoraj o tym powiedziec dla midwive, myslecie ze to moze byc cos groznego?

Do góry