reklama
Moim zdaniem opryszczka jest groźniejsza. Afta to nic takiego, tyle że boli. A na opryszczkę w ciąży mogą przepisać Heviran - jeśli ta opryszczka się powtarza. Ja dostałam, bo już 3 z rzędu miałam i dzięki Bogu lekarz się zlitował 

agushka
Fanka BB :)
Dziewczyny mam do Was pytanko-przeglądając jakiś czas temu forum natknęłam się na link pod którym można było znaleźć listę lekarzy w Polsce uprawnionych do wykonywania usg genetycznego. No i teraz nie mogę tego odszukać..nie pamiętam w którym wątku o tym czytałam..nie macie może gdzieś tego pod ręką? Będę wdzięczna
W temacie wspólnych porodów. TŻ był ze mną. Jeszcze jak planowaliśmy pierwszą ciążę to ja mówiłam mu,że chciałabym aby był ze mną podczas porodu i on to zaakceptował. Mnie jego obecność bardzo pomogła,trzymał za rękę,głaskał podawał wodę do picia,dodawał otuchy-po prostu był cały czas obok i mi z ta świadomością,ze nie jestem sama było dużo lżej. Między nogi nie zaglądał. Miałam jedną wstydliwą sytuację to sama mówiłam aby się odwrócił i nie patrzył. Za to po porodzie to on pierwszy dostał Nati na ręce i był prze szczęśliwy z tego powodu. Mógł zrobić fotkę zaraz po tym jak wyskoczyła mi z brzuszka i to też będzie dla nas i dla Nataszy mega pamiątka-pierwsze krzyki na tym świecie. Ja nie wyobrażam sobie abym musiała tam być sama. Przeżył,widział ile mnie to wysiłku kosztowało,wiedział,że lekko nie było. Chwalił,że byłam bardzo dzielna. Jakoś nie przerażało go to. Jedyne co mi powiedział po to nie o krwi,rzeźni czy masakrze tylko jedno,że było mu bardzo ciężko patrzeć jak ja cierpię,ja grymas bólu pojawiał się na mojej twarzy z każdym kolejnym skurczem i było mu źle ze świadomością,że nie mógł mi w żaden sposób pomóc bo wiedział,że muszę przez to przejść i swoje wycierpieć.
to ja nie rozumiem dlaczego moja gin mi polecała to "genetyczne" od "zwykłego"? denerwuje mnie, że nic się nie można dowiedzieć od tych lekarzy. mogłam pójść w takim razie na fundusz, skoro nie ma różnicy. a tak, to nie mam skierowania i muszę już iść prywatnie. a myślałam, że robię coś super, coś więcej dla dzidzi.
znalazłam jeszcze link do lekarzy uprawnionych do robienia usg genetycznego 11-13 tydzień ciąży, są to wszyscy lekarze z całej polski, trzeba tylko wpisać kraj i enter : https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Dziewczyny mam do Was pytanko-przeglądając jakiś czas temu forum natknęłam się na link pod którym można było znaleźć listę lekarzy w Polsce uprawnionych do wykonywania usg genetycznego. No i teraz nie mogę tego odszukać..nie pamiętam w którym wątku o tym czytałam..nie macie może gdzieś tego pod ręką? Będę wdzięczna![]()
Agushka- bardzo proszę:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Witam się w czwartek.
Od 6.30 jak zwykle rozpoczełam dzień i oczywiście spacerem z psami

Teraz mąż już do pracy pojechał to mam chwilkę na BB.
Zaraz do wanny muszę wskoczyć ,bo jak się wieczorem kąpię to notorycznie zasypiam

Na 13 mam spotkanie w szkole ,potem do biblioteki muszę jechać ,obiad jakiś zrobić ,do dentysty z Klaudią iść ,do sklepu podjechać i dzień jakoś minie .

miłego dnia babolki
Od 6.30 jak zwykle rozpoczełam dzień i oczywiście spacerem z psami

Teraz mąż już do pracy pojechał to mam chwilkę na BB.
Zaraz do wanny muszę wskoczyć ,bo jak się wieczorem kąpię to notorycznie zasypiam

Na 13 mam spotkanie w szkole ,potem do biblioteki muszę jechać ,obiad jakiś zrobić ,do dentysty z Klaudią iść ,do sklepu podjechać i dzień jakoś minie .

miłego dnia babolki
reklama
Podziel się:
poproszę o kcikaski :*